ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

ESTA-vereisten

Er zijn een aantal ESTA-vereisten waaraan aanvragers moeten voldoen om goedkeuring van hun reistoestemming te krijgen. Veel van de ESTA-vereisten komen overeen met de vereisten die in 1988 door het Visa Waiver Program werden geïntroduceerd. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt om de meest recente wijzigingen in de regels van het Department of Homeland Security (DHS) weer te geven.

Vereisten voor staatsburgerschap

Je moet een paspoort hebben van een van de volgende 41 landen: Andorra, Australië, België, Brunei, Chili, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Japan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Malta, San Marino, Singapore, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Spanje, Tsjechië, Taiwan, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.

Vereisten voor paspoorten

Elektronische chip

Je moet een elektronisch paspoort met een chip hebben (de chip bevat de biometrische gegevens van de paspoorthouder). Vanaf 1 april 2016 moeten alle passagiers die naar de VS reizen met behulp van het ESTA-programma in het bezit zijn van een e-Paspoort met een elektronische chip, zoals afgebeeld. LET OP: je komt niet in aanmerking voor een ESTA als het paspoort dat je gaat gebruiken om de VS te bezoeken geen elektronische chip heeft. Als niet kan worden vastgesteld dat uw paspoort een elektronische chip heeft, kan u het instappen in een inkomend vliegtuig van de VS worden geweigerd.

Machineleesbare zone

Je moet een paspoort hebben dat ook een machineleesbare zone bevat op de biografische pagina.

Geldigheid

Uw paspoort moet geldig zijn op het moment dat u ESTA aanvraagt en op het moment dat u naar de VS vertrekt. Als uw ESTA-goedkeuring verloopt terwijl u in de VS bent, hoeft u geen nieuw ESTA aan te vragen, maar zorg ervoor dat u tijdens uw bezoek in totaal niet langer dan 90 dagen in het land blijft. U kunt een ESTA-aanvraag niet verlengen terwijl u in de Verenigde Staten bent. Als uw ESTA verloopt, moet u het land verlaten binnen 90 dagen nadat uw paspoort is afgestempeld bij de laatste grensovergang met de VS. Bezoekers die langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten willen verblijven, moeten een visum aanvragen bij de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of consulaat en het juiste visum aanvragen op basis van hun reisdoel.


Elektronische chip in paspoort

Digitale foto in paspoort

Machine leesbare code op paspoort

Vereisten voor reizen

  • Uw bezoek aan de VS duurt minder dan 90 dagen.
  • Toerisme: je bezoek aan de VS is voor toerisme, vakantie, het bezoeken van vrienden of familie, evenals het ontvangen van medische behandeling.
  • Zakelijk: je bezoek aan de VS is om te overleggen met zakenpartners of om te onderhandelen over contracten met potentiële klanten.
  • Professionele evenementen: je neemt deel aan een wetenschappelijke, educatieve, professionele of zakelijke conventie of conferentie in de VS of volgt een korte, onbetaalde training. Je mag geen betaling ontvangen voor het bijwonen van deze evenementen, met uitzondering van onkostenvergoedingen die je tijdens je bezoek hebt betaald.
  • Sociale evenementen: uw bezoek aan de V.S. is bedoeld om deel te nemen aan sociale evenementen, zoals evenementen die worden georganiseerd door een broederlijke, sociale of dienstverlenende organisatie. Ook deelname aan amateurmusical-, sport- of soortgelijke evenementen of wedstrijden is toegestaan als bezoekers geen geschenken of prijzen ontvangen die als een vorm van betaling kunnen worden beschouwd.
  • Recreatie: je bezoek aan de VS is voor een korte recreatieve studie, zoals een breicursus, hoewel deelname aan cursussen die studiepunten opleveren voor een graad niet is toegestaan.

Aanvraagvereisten

  • U moet uw ESTA online aanvragen.
  • U moet uw ESTA aanvragen voordat u naar de VS vertrekt. U ontvangt binnen enkele minuten na de aanvraag een reactie, hoewel voor een klein percentage aanvragers 72 uur nodig kan zijn voor verdere verwerking.

Andere vereisten

VWP reizigers die over land, door de lucht of over zee in de VS aankomen moeten een retourticket naar hun thuisland hebben of een doorreisticket naar een andere niet-Amerikaanse bestemming. Als je reist op een elektronisch ticket, moet je een kopie van de reisroute bij je hebben zodat je die kunt laten zien aan de Amerikaanse immigratiedienst in de haven van binnenkomst.

Reizigers die niet in aanmerking komen voor het V.W.P. en die de Verenigde Staten over land binnenkomen vanuit Canada of Mexico moeten in het bezit zijn van een ingevuld digitaal formulier I-94.

Als u op doorreis bent door de Verenigde Staten naar een bestemming in Canada, Mexico of de aangrenzende eilanden, mag u de Verenigde Staten op de terugreis opnieuw binnenkomen met elk willekeurig vervoermiddel, zolang het totale bezoek, met inbegrip van zowel de perioden van doorreis als verblijf in Canada, Mexico of de aangrenzende eilanden, niet langer is dan 90 dagen.

Als u op doorreis bent naar een bestemming buiten Canada, Mexico of de aangrenzende eilanden, moet de terugreis plaatsvinden met een deelnemende luchtvaartmaatschappij, maar dat hoeft niet binnen 90 dagen te zijn, aangezien u dan een nieuwe toelatingsaanvraag moet indienen.


Aanvragers van een visum

Als je niet aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet, moet je een visum aanvragen.

Als u langer dan 90 dagen in de VS wilt verblijven, of als u wilt studeren voor college of universiteit, een baan wilt krijgen, als lid van de buitenlandse pers, radio, film, journalisten of andere informatiemedia wilt werken, of een permanente inwoner van de VS wilt worden, moet u het juiste visum aanvragen omdat uw reisdoel niet onder de richtlijnen van het Visa Waiver Programma valt.


ESTA weigeringen

Als uw ESTA-aanvraag is geweigerd, moet u een visum aanvragen als u naar de VS wilt reizen.


ESTA fouten corrigeren

Als u een fout hebt gemaakt in de ESTA-aanvraag, moet u een e-mail sturen naar de U.S. Customs and Border Protection (CBP) om de wijziging in uw ESTA-aanvraag te laten wijzigen. Ga naar CBP voor meer informatie:

https://help.cbp.gov/s/article/Article-ContactUs?language=en_US


ESTA onverenigbaarheden

Vreemdelingen met lichte verkeersovertredingen, maar zonder arrestatie en/of veroordeling, moeten eerst een ESTA aanvragen om via het VWP te kunnen reizen, ervan uitgaande dat aan alle andere vereisten is voldaan. Burgers van landen met een Visa Waiver Programma die naar de Verenigde Staten willen reizen, komen niet in aanmerking voor ESTA als ze aan een van de volgende criteria voldoen:

[1] Strafrechtelijk of juridisch verleden met eerdere ernstige of gewelddadige incidenten

Onder criminele antecedenten vallen arrestaties, veroordelingen voor gewelddadige, frauduleuze of drugsdelicten. Het kan ook gaan om betrokkenheid bij organisaties die de VS beschouwt als terroristische groeperingen of gewelddadige groeperingen die misdaden tegen de menselijkheid plegen. Als je een strafblad hebt, zal dit waarschijnlijk invloed hebben op de uitkomst van je ESTA-aanvraag.

[2] Eerdere overtreding van immigratiewetten in de VS of andere landen

Reizigers die hun bezoek aan de Verenigde Staten overschrijden, zullen het moeilijker vinden om opnieuw binnen te komen als ze opnieuw een ESTA of visum aanvragen. Dit geldt ook voor mensen die hun bezoek aan Amerika tijdens een eerdere reis hebben overschreden. Personen met een uitzettingsgeschiedenis in de VS zullen hoogstwaarschijnlijk niet in aanmerking komen voor ESTA.

[3] Geschiedenis van geweigerde Amerikaanse visa

Als u de toegang tot de VS is geweigerd of een visum voor de VS is geweigerd via een eerdere ESTA of andere aanvraag voor een visum voor de VS, dan komt u waarschijnlijk niet in aanmerking voor goedkeuring door ESTA.

[4] Lijden aan overdraagbare ziekten

Als je een besmettelijke ziekte hebt, kan het moeilijk zijn om een visum of visumvrijstelling voor de Verenigde Staten te krijgen. Dergelijke besmettelijke ziekten zijn onder andere cholera, difterie, tuberculose, pest, pokken en gele koorts. Als je besmet bent met een besmettelijke ziekte, moet je medische hulp zoeken voor behandeling voordat je een ESTA aanvraagt.

[5] Gebrek aan sterke banden met uw thuisland

Als je niet in staat bent om voldoende bewijs van banden met je thuisland te laten zien, dan kan het moeilijk zijn om een visum voor de VS te krijgen. Dit kan in de vorm van bankafschriften, investeringen, werk/arbeidscontract, hypotheken of andere persoonlijke bezittingen.

[6] Financieel instabiel

Je moet voldoende bewijs kunnen voorleggen dat je in staat bent om jezelf financieel te onderhouden tijdens je verblijf in Amerika, gebaseerd op het gebied waar je naartoe gaat. Als u er financieel niet goed voorstaat op het moment dat u naar Amerika reist, moet u mogelijk aantonen dat uw reis door iemand anders wordt gefinancierd.

[7] ESTA gebruiken om werk te zoeken in de VS

Als je echt werk wilt zoeken in de VS, moet je sponsoring zoeken bij een Amerikaanse werkgever die namens jou een aanvraag kan indienen. Naar de Verenigde Staten reizen om te werken zonder voorafgaande toestemming is illegaal en zal leiden tot deportatie en mogelijk een levenslang verbod om de VS opnieuw binnen te komen.

[8] Eerdere reisgeschiedenis geeft reden tot bezorgdheid over de veiligheid

Als je reisgeschiedenis landen of regio's bevat die op de lijst van zorgwekkende gebieden van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken staan, zoals Algerije, Birma, de Volksrepubliek China, Cuba, Eritrea, Iran, de Democratische Volksrepubliek Korea, Nicaragua, Pakistan, Rusland, Saudi-Arabië, Tadzjikistan en Turkmenistan. Als dit het geval is, kan het moeilijk zijn om toegang te krijgen tot de VS. De afgelopen jaren hebben de Verenigde Staten ook reizigers onder de loep genomen die op of na 1 maart 2011 landen als Cuba, Iran, Irak, Libië, Noord-Korea, Somalië, Soedan, Syrië of Jemen hebben bezocht.

[9] Uw arbeids-, academische of militaire geschiedenis wekt geen verdenking op

Waar u werkt, studeert of militaire dienst heeft vervuld, wordt gebruikt om te bepalen of u al dan niet een sollicitant bent die extra screening nodig heeft tijdens uw ambassade-interview of wanneer u door de Amerikaanse douane gaat.

[10] Je naam staat op een veiligheidsgerelateerde volglijst

Als je familie op een Amerikaanse controlelijst staat voor criminele of terroristische misdrijven, kun je te maken krijgen met extra ondervraging tijdens je afspraak op de ambassade en aan de Amerikaanse grens.

[11] Dubbele nationaliteit voor een land op een volglijst

Als u een dubbele nationaliteit heeft, naast een VWP staatsburger, komt u mogelijk niet in aanmerking voor ESTA als uw tweede staatsburgerschap voor de volgende landen is: Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan of Syrië.

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is verplicht voor toerisme, zakelijke reizen en doorreis van maximaal 90 dagen. Indien een ESTA niet verleend is kan tot gevolg hebben dat toegang aan de grens geweigerd worden en dat er een boete opgelegd wordt. U wordt aangeraden om zo snel mogelijk uw aanvraag in te dienen.

Doe een aanvraag voor ESTA