ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Hoe kunt u meerdere ESTA Visumvrijstellingen aanvragen

Bewerkt: okt 15, 2022  | Tags: Visa Waiver Program, Groep ESTA-toepassingen, ESTA

Introductie

Reizigers die ESTA aanvragen indienen worden vaak vergezeld van familieleden, collega’s, vrienden of andere reisgenoten. Gelukkig is het door Customs and Border Protection (CBP); de douane en grensbewaking,  toegestaan om meerdere ESTA aanvragen tegelijk te doen of groepsaanvragen te doen om tijd te besparen.

Hoe kan ik meerdere aanvragen indienen?

U kunt meerdere aanvragen doen door “Groepsaanvragen” te selecteren op de homepagina.

Anderzijds kunt u de “Aanvragen” optie selecteren en waar het nodig is individuele aanvragers toevoegen.

Een groep aanvragers creëren

De volgende informatie is verplicht om een Groepsaanvraag te creëren. Dit moeten de gegevens zijn van de Groepscontactpersoon:

  • Achternaam
  • Voornaam en tweede naam
  • Geboortedatum
  • E-mailadres

Het beheren van een groep aanvragen

Als het groepscontact gecreëerd is kunt u een nieuwe aanvraag voor de groep toevoegen door “Nieuwe aanvraag toevoegen” te selecteren.

Als de groepscontactpersoon meer mensen aan de groep moet toevoegen die nog niet voor hun ESTA betaald hebben kan hij of zij de “onbetaalde aanvraag toevoegen” optie selecteren om de op zichzelf staande aanvraag toe te voegen. Het nummer van het paspoort en de geboortedatum van de aanvrager zijn ook verplicht, samen met het ESTA aanvraagnummer of het land van staatsburgerschap, paspoortuitgave en -vervaldatum.

De betaling uitvoeren

Voor een groepsaanvraag kan worden betaald wanneer er tenminste twee aanvragen in de groep zitten. De aanvragen moeten binnen 7 dagen na het creëren van de groep worden betaald. Na 7 dagen vervallen de gegevens en de groepscontactpersoon of een andere persoon die de groepsaanvraag doet moet de groep opnieuw opstellen en de aanvragen opnieuw toevoegen en versturen.

Hoe komt u bij de groepsaanvragen

Een groepsaanvraag kan worden gevonden met het groep ID en de achternaam, voornaam en tweede naam, geboortedatum en e-mailadres van de groepscontactpersoon. Nadat u toegang hebt gekregen tot de groep kunt u de groep van aanvragen bekijken, de gegevens van elke aanvrager bijwerken, aanvragers toevoegen of verwijderen van de groep, voor alle aanvragers in de groep betalen, en ook de individuele status van iedere aanvraag bekijken. Als de betaling eenmaal is gedaan kunnen de gegevens van de aanvragers niet meer bijgewerkt worden behalve het e-mail contactadres van de aanvrager en het logeeradres in de V.S.

De status bekijken

De status van elke afzonderlijke reiziger in de groep zal worden getoond op het dashboard van het  groepscontact. Ieder lid van de groep zal een andere status hebben tijdens de verwerkingsperiode van ESTA die 72 uur duurt. Sommige aanvragen zullen sneller verwerkt worden dan andere. CBP waarschuwt ons dat het wel 72 uur kan duren voordat een aanvraag verwerkt is. Aanvragen die “lopend” zijn of waar “reizen niet toegestaan” bij staat zijn niet van invloed op de ESTA beslissingen voor de andere groepsleden. 

Hoeveel aanvragen kan ik indienen met een enkele betaling?

Een maximum van 50 aanvragen kan worden ingediend met een enkele betaling.

Kan ik na betaling nog meer aanvragen toevoegen?

Nee, nadat alle aanvragen in de groep betaald zijn kunt u geen aanvragen meer toevoegen. U kunt echter nog een groep creëren voor extra aanvragen of individuele aanvragen toevoegen. Het toevoegen van meer aanvragen buiten de oorspronkelijke groep zal de beslissing van CBP inzake goedkeuren of afwijzen van een ESTA voor deze reizigers niet beïnvloeden.

Wat zijn de voordelen van het indienen van meerdere of groepsaanvragen?

Het indienen van een hele groep aanvragen stelt de groepscoördinator in staat een enkele betaling te doen voor alle aanvragen binnen de groep, in plaats van voor iedere afzonderlijke aanvraag een betalingstransactie te moeten verrichten.

Moeten de groepsleden samen reizen?

Nee, zolang de reiziger in het bezit is van een goedgekeurde ESTA kan hij of zij naar de Verenigde Staten reizen per vliegtuig of schip.

En als een aantal leden van de groep over land arriveren?

Reizigers die de V.S. over land binnenkomen langs de Canadese of Mexicaanse grensovergang hoeven geen ESTA aan te vragen. Hen zal worden gevraagd I-94 /I-94W formulieren in te vullen waar dat van toepassing is, aan de grens van de V.S.

Conclusie

Er kunnen meerdere ESTA aanvragen worden ingediend door ofwel aanvragen individueel toe te voegen of door een groep van aanvragers te creëren. In beide gevallen kunnen de aanvragen worden beheerd en ingediend met een enkele betaling.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA