ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

ESTA voor Monegaskische burgers

ESTA voor Monegaskische burgers

ESTA ontvankelijkheid

Valid Monegaskische burgers kunnen een ESTA aanvragen
Valid Monaco trad toe tot het Visa Waiver Programma in 1991
Valid Monaco is een actief lid van het Visa Waiver Programma

Andere ESTA vereisten

ESTA is voor bezoekenvan minder dan 90 dagen
➤ Reizigers die aankomen over land, door de lucht of over zee hebben een ESTA nodig
Geldig elektronisch en machineleesbaar paspoort is vereist
ESTA is voor toeristische, zakelijke, transit- of medische doeleinden
Een aparte ESTA-aanvraagis vereist per baby, kind, tiener of volwassen reiziger


Burgers van Monaco kunnen een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) visumvrijstelling aanvragen om naar de Verenigde Staten te reizen. Met het ESTA kunnen inwoners van Monaco de VS bezoeken voor toerisme, zaken, doorreis, medische doeleinden en korte studies zonder een visum voor maximaal 90 dagen per bezoek. Monaco werd in 1991 toegevoegd aan het Visa Waiver Programma. Veiligheidsmaatregelen, bedoeld om terroristische dreigingen aan te pakken, hebben het echter noodzakelijk gemaakt om reizigers voorafgaand aan hun aankomst in de Verenigde Staten te screenen.

Het ESTA werd in 2009 opgericht om de verwerking van visumontheffingsaanvragers te stroomlijnen en om de U.S. Customs and Border Protection en het Department of Homeland Security (DHS) de mogelijkheid te bieden om reizigers vooraf te screenen aan de hand van talrijke no-fly, criminele en terroristische lijstdatabases. Sinds 2009 moeten Monegaskische burgers dus een goedgekeurde ESTA-aanvraag hebben om de Verenigde Staten binnen te komen. Als een Monegaskische burger echter wordt geweigerd of niet in aanmerking komt voor ESTA, of de Verenigde Staten voor meer dan 90 dagen wil bezoeken of voor andere reisdoeleinden dan die welke zijn toegestaan onder ESTA, dan moet de Monegaskische paspoorthouder het relevante Amerikaanse visum aanvragen.

Burgers van Monaco moeten ESTA online aanvragen. Een ESTA is vereist voordat u aan boord gaat van een lucht- of zeeschip of via de grens naar de Verenigde Staten reist, en moet ten minste 72 uur voor vertrek worden aangevraagd. Voor de ESTA-aanvraag moet een geldig, niet verlopen elektronisch paspoort worden gebruikt. Aanvragers kunnen de gedetailleerde ESTA-vereisten bekijken en de ESTA FAQ bezoeken voor meer informatie voordat ze aan hun ESTA-aanvraag beginnen.

Een goedgekeurde ESTA-aanvraag geeft een Monegaskische burger niet hetzelfde niveau van rechten als een houder van een Amerikaans visum. Een Amerikaanse visumaanvrager moet een uitgebreider aanvraagformulier, DS-160 genaamd, indienen en een interview bijwonen op een Amerikaans consulaat of ambassade. Bovendien moeten aanvragers, afhankelijk van het type visum, mogelijk aanvullende documenten voorbereiden om de echtheid van hun Amerikaanse reisplannen en -doeleinden te bewijzen voordat ze het land binnenkomen.

ESTA-aanvraagadvies
  • Aanvragen moeten ten minste 72 uur voor vertrek naar de VS worden ingediend.
  • Afgewezen ESTA-aanvragers kunnen nog steeds een B2-toeristenvisum of B1-zakenvisum aanvragen.
  • Een goedgekeurde ESTA kan op elk moment worden ingetrokken en garandeert geen toegang tot de VS.

Meer informatie over ESTA

Voordelen van ESTA
  • Kan voor meerdere binnenkomsten worden gebruikt
  • Online desktop of mobiele applicatie
  • Twee jaar geldig of de vervaldatum van het paspoort, afhankelijk van wat eerder is
  • Beslissingen over ESTA-aanvragen worden meestal direct gegeven

ESTA aanvragen