ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

ESTA voor burgers van San Marino

ESTA voor burgers van San Marino

ESTA voorwaarden

Valid Burgers van San Marino kunnen een ESTA aanvragen
Valid San Marino trad in 1991 toe tot het Visa Waiver Programma
Valid San Marino is een actief lid van het Visa Waiver Programma

Andere ESTA vereisten

ESTA is voor bezoekenvan minder dan 90 dagen
➤ Reizigers die aankomen per land, lucht of zee hebben een ESTA nodig
Geldig elektronisch en machineleesbaar paspoort is vereist
ESTA is voor toeristische, zakelijke, transit- of medische doeleinden
Per kind, tiener of volwassen reiziger is een aparte ESTA-aanvraagnodig


Laatst bijgewerkt op 1 februari 2023

Kunnen inwoners van San Marino een ESTA aanvragen?

Burgers van San Marino kunnen een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) visumvrijstelling aanvragen om naar de Verenigde Staten te reizen. Met het ESTA kunnen burgers van San Marino de VS bezoeken voor toerisme, zaken, doorreis, medische doeleinden en korte studies zonder een visum voor maximaal 90 dagen per bezoek. San Marino werd in 1996 toegevoegd aan het Visa Waiver Program. Veiligheidsmaatregelen, bedoeld om terroristische dreigingen aan te pakken, hebben het echter noodzakelijk gemaakt om reizigers voorafgaand aan hun aankomst in de Verenigde Staten te screenen.

Het ESTA werd in 2009 opgericht om de verwerking van visumontheffingsaanvragers te stroomlijnen en om de U.S. Customs and Border Protection en het Department of Homeland Security (DHS) de mogelijkheid te bieden om reizigers vooraf te screenen aan de hand van talrijke no-fly, criminele en terroristische lijstdatabases. Sinds 2009 moeten burgers van San Marino dus een goedgekeurde ESTA-aanvraag hebben om de Verenigde Staten binnen te komen.

Kan een San Marino burger langer dan 90 dagen blijven?

Elke San Marino burger die de Verenigde Staten wil binnenkomen voor meer dan 90 dagen, of voor andere doeleinden dan die zijn toegestaan onder het ESTA programma, zal een ander visum moeten aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op de website van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de gratis"Visa Wizard tool" gebruiken.

Kan een inwoner van San Marino zijn ESTA verlengen na 90 dagen?

Zodra u bent toegelaten tot de Verenigde Staten onder het Visa Waiver Programma, hebt u niet het recht om uw verblijf te verlengen na de eerste periode van 90 dagen. U moet de Verenigde Staten daarom binnen die periode van 90 dagen verlaten. Voor meer informatie over het verlengen van uw verblijf kunt u terecht op de website van de U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS).

Kan een inwoner van San Marino zijn status wijzigen nadat hij de VS is binnengekomen?

Nadat u de Verenigde Staten bent binnengekomen onder het Visa Waiver Programma, is het u niet toegestaan om uw status in de Verenigde Staten te wijzigen. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina Mijn Nonimmigrant Status Wijzigen op de website van de U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS).

Wanneer moet een inwoner van San Marino een ESTA aanvragen?

Het wordt aanbevolen dat San Marino burgers hun ESTA aanvraag 72 uur voor hun vertrekdatum invullen. Volledige details kunt u vinden op de ESTA vereisten of de ESTA FAQ's pagina. Het is raadzaam om deze pagina's te bekijken voordat u een ESTA-aanvraag start om vertragingen of het risico dat een ESTA wordt geweigerd te voorkomen.

Het is een vereiste om een volwaardig San Marino staatsburger te zijn voordat u een ESTA voor de Verenigde Staten aanvraagt, dus reizigers die een paspoort of reisdocument met een andere status hebben, zullen een volledig Amerikaans bezoekersvisum moeten aanvragen en geen ESTA.

Hoe lang duurt het om een ESTA te ontvangen?

Burgers van San Marino kunnen verwachten dat hun ESTA-aanvraag normaal gesproken binnen 30 minuten wordt verwerkt en goedgekeurd, en de autorisatie wordt per e-mail verstuurd in de vorm van een PDF-document. Het is niet nodig om documenten af te drukken of voor te leggen op de luchthaven, omdat het ESTA elektronisch wordt opgeslagen tegen het paspoort in het Amerikaanse Immigratie systeem.

Wat als een ESTA wordt geweigerd?

In het geval dat een San Marino burger wordt geweigerd of niet in aanmerking komt voor ESTA, of de Verenigde Staten wenst te bezoeken voor meer dan 90 dagen of voor andere reisdoeleinden dan die toegestaan onder ESTA, dan moet de San Marino paspoorthouder het relevante Amerikaanse visum aanvragen.

Burgers van San Marino moeten ESTA online aanvragen. Een ESTA is vereist voordat u aan boord gaat van een land-, lucht- of zeeschip naar de Verenigde Staten, en moet ten minste 72 uur voor vertrek worden aangevraagd. Voor de ESTA-aanvraag moet een geldig, niet verlopen elektronisch paspoort worden gebruikt. Aanvragers kunnen de gedetailleerde ESTA-vereisten bekijken en de ESTA FAQ bezoeken voor meer informatie voordat ze aan hun ESTA-aanvraag beginnen.

Een goedgekeurde ESTA-aanvraag geeft een burger van San Marino niet hetzelfde niveau van rechten als een houder van een Amerikaans visum. Een Amerikaanse visumaanvrager moet een uitgebreider aanvraagformulier, DS-160 genaamd, indienen en een interview bijwonen op een Amerikaans consulaat of ambassade. Afhankelijk van het type visum moet de aanvrager bovendien bijkomende documenten voorbereiden om de echtheid van zijn reisplannen en -doeleinden in de V.S. te bewijzen voor hij het land binnenkomt.

Moet ik een afgedrukte versie van mijn reistoestemming meenemen om op de luchthaven te tonen?

Het is niet nodig om uw reistoestemming af te drukken, aangezien het systeem volledig elektronisch is en uw land-, zee- of luchtvervoerder uw ESTA-statusgegevens van het DHS kan verkrijgen. Het kan een goed idee zijn om het papier uit te printen om een bevestiging bij de hand te hebben en het nummer van je aanvraag bij te houden.

Hoe privé is de ESTA website?

De ESTA website houdt zich aan de regels van de Amerikaanse Privacy Act. Het wordt ook gehost en beheerd door de Amerikaanse overheid en zij hebben technologie geïmplementeerd om de veiligheid van gegevens en andere belangrijke informatie op de website te garanderen. Je kunt de huidige privacymaatregelen van het DHS hier bekijken.

Wat moet mijn computer hebben om met succes een aanvraag in te dienen op het ESTA platform?

De minimale vereisten zijn een internetbrowser die 128-bits codering ondersteunt. De browser moet zijn bijgewerkt tot de nieuwste versie met JavaScript ingeschakeld en ingesteld om cookies te accepteren. Alle belangrijke browsers worden ondersteund, maar als u problemen ondervindt, controleer dan de bovenstaande minimumvereisten. Als u nog steeds problemen ondervindt, probeer dan een andere browser te gebruiken.

Onder welke omstandigheden moet ik opnieuw een ESTA aanvragen?

Hier zijn de mogelijke scenario's die een nieuwe reistoestemming kunnen vereisen:

 • U ondergaat een naamswijziging
 • U heeft een nieuw paspoort gekregen, om welke reden dan ook.
 • U ondergaat een geslachtsverandering
 • Uw land van staatsburgerschap verandert
 • Als uw omstandigheden zijn veranderd en dit rechtstreeks van invloed is op de geldigheid van sommige vragen die u hebt beantwoord op uw vorige aanvraag.
 • Je huidige reistoestemming is verlopen omdat de termijn van twee jaar verstreken is of omdat je paspoort verloopt. (Merk op dat, hoewel er een periode van twee jaar geldt voor elke goedgekeurde aanvraag, als uw paspoort binnen deze twee jaar verloopt, uw reistoestemming automatisch ook verloopt).

Ik ben in het bezit van een geldige, goedgekeurde reistoestemming. Deze verloopt echter tijdens mijn verblijf en voordat ik de V.S. verlaat. Moet ik een nieuwe aanvragen voordat ik naar de V.S. vertrek?

Het is niet nodig om een nieuwe aan te vragen, omdat een goedgekeurde ESTA alleen nodig is bij aankomst in de Verenigde Staten.

Ik heb een dubbele nationaliteit en mijn niet-VWP paspoort is verlopen. Welk paspoort moet ik gebruiken?

Je moet voor al je paspoorten en nationaliteiten de meest recente gegevens invoeren. Gebruik echter het paspoort dat in aanmerking komt voor VWP voor uw ESTA-aanvraag.

Kan ik een verplicht veld leeg laten en wordt mijn aanvraag dan geweigerd?

Aanvragers wordt aangeraden elk verplicht veld op het formulier in te vullen. Onjuiste informatie zal niet noodzakelijkerwijs leiden tot een afwijzing van een aanvraag, maar kan resulteren in extra verwerkingstijd voordat een beslissing kan worden genomen.

Waarom is mijn werkgeversinformatie relevant?

Je werkgeversinformatie helpt om vast te stellen dat je niet van plan bent om de Verenigde Staten binnen te komen als immigrant. Uw status voor reistoestemming is nog steeds, alleen in een niet-immigranten hoedanigheid en als individu moet u aantonen dat u van plan bent om terug te keren naar uw land van herkomst.

ESTA-aanvraagadvies
 • Aanvragen moeten ten minste 72 uur voor vertrek naar de VS worden ingediend.
 • Afgewezen ESTA-aanvragers kunnen nog steeds een B2-toeristenvisum of B1-zakenvisum aanvragen.
 • Een goedgekeurde ESTA kan op elk moment worden ingetrokken en garandeert geen toegang tot de VS.

Meer informatie over ESTA

Voordelen van ESTA
 • Kan voor meerdere binnenkomsten worden gebruikt
 • Online desktop of mobiele applicatie
 • Twee jaar geldig of de vervaldatum van het paspoort, afhankelijk van wat eerder is
 • Beslissingen over ESTA-aanvragen worden meestal direct gegeven

ESTA aanvragen