ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

ESTA voor Bulgaarse burgers

ESTA voor Bulgaarse burgers

ESTA geschiktheid

Invalid Bulgaarse burgers kunnen geen ESTA aanvragen
Valid Bulgarije wordt momenteel beoordeeld voor het Visa Waiver Programma voor binnenkomst in de nabije toekomst


Bulgaarse burgers komen niet in aanmerking voor een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) visumvrijstelling om naar de Verenigde Staten te reizen, maar dit kan veranderen.

Bulgaarse burgers zullen dus een visum nodig hebben om naar de Verenigde Staten te reizen voor toerisme, zaken, doorreis of andere reisdoeleinden. Voor meer informatie over het aanvragen van een Amerikaans visum kunnen Bulgaarse burgers terecht op: https://usa-visas.com

De regering van de Verenigde Staten evalueert voortdurend het economische en politieke klimaat van een land dat lid is van het Visa Waiver Program. Mogelijke lidstaten worden beoordeeld op hun algemene binnenlandse stabiliteit en op de waarschijnlijkheid dat burgers van een lidstaat misbruik zouden maken van het Visa Waiver Programma. Het belang van deze overwegingen is dat ze ervoor zorgen dat het thuisland van de aanvrager van een visumvrijstelling niet te maken heeft met politieke of economische onrust en dat de reiziger dus minder geneigd is om de regels van het programma te overtreden.