ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

ESTA voor Britse burgers

ESTA voor Britse burgers

ESTA ontvankelijkheid

Valid Britse burgers kunnen een ESTA aanvragen
Valid Groot-Brittannië trad in 1988 toe tot het Visa Waiver Programma
Valid Groot-Brittannië is een actief lid van het Visa Waiver Programma

Andere ESTA vereisten

ESTA is voor bezoekenvan minder dan 90 dagen
➤ Reizigers die over land, door de lucht of over zee reizen, hebben een ESTA nodig
Geldig elektronisch en machineleesbaar paspoort is vereist
ESTA is voor toeristische, zakelijke, transit- of medische doeleinden
Per kind, tiener of volwassen reiziger is een aparte ESTA-aanvraagnodig


Laatst bijgewerkt op 1 februari 2023

Kunnen Britse burgers een ESTA aanvragen?

Britse burgers kunnen een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) visumvrijstelling aanvragen om naar de Verenigde Staten te reizen. Met het ESTA kunnen Britse burgers de VS bezoeken voor toerisme, zaken, doorreis, medische doeleinden en korte studies zonder een visum voor maximaal 90 dagen per bezoek. Groot-Brittannië werd in 1996 toegevoegd aan het Visa Waiver Programma. Veiligheidsmaatregelen, bedoeld om terroristische dreigingen aan te pakken, hebben er echter toe geleid dat reizigers voorafgaand aan hun aankomst in de Verenigde Staten moeten worden gescreend.

Het ESTA werd in 2009 opgericht om de verwerking van visumontheffingsaanvragers te stroomlijnen en om de U.S. Customs and Border Protection en het Department of Homeland Security (DHS) de mogelijkheid te geven om reizigers vooraf te screenen aan de hand van talrijke no-fly, criminele en terroristische lijstdatabases. Sinds 2009 moeten Britse burgers dus een goedgekeurde ESTA-aanvraag hebben om de Verenigde Staten binnen te komen.

Kan een Brits staatsburger langer dan 90 dagen blijven?

Elke Britse burger die de Verenigde Staten wil binnenkomen voor meer dan 90 dagen, of voor andere doeleinden dan die zijn toegestaan onder het ESTA-programma, moet een ander visum aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op de website van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de gratis"Visa Wizard tool" gebruiken.

Kan een Brits staatsburger zijn ESTA verlengen na 90 dagen?

Zodra u bent toegelaten tot de Verenigde Staten onder het Visa Waiver Programma, hebt u niet het recht om uw verblijf te verlengen na de eerste periode van 90 dagen. U moet de Verenigde Staten daarom binnen die periode van 90 dagen verlaten. Voor meer informatie over het verlengen van uw verblijf kunt u terecht op de website van de U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS).

Kan een Brits staatsburger zijn status wijzigen nadat hij de VS is binnengekomen?

Nadat u de Verenigde Staten bent binnengekomen onder het Visa Waiver Programma, is het u niet toegestaan om uw status in de Verenigde Staten te wijzigen. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina Mijn Nonimmigrant Status Wijzigen op de website van de U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS).

Wanneer moet een Brits staatsburger een ESTA aanvragen?

Britse staatsburgers wordt aangeraden hun ESTA-aanvraag 72 uur voor hun vertrekdatum in te vullen. Volledige details kunt u vinden op de ESTA vereisten of de ESTA FAQ's pagina. Het is raadzaam om deze pagina's te bekijken voordat u een ESTA-aanvraag start om vertragingen of het risico dat een ESTA wordt geweigerd te voorkomen.

Het is een vereiste om een volwaardig Brits staatsburger te zijn voordat u een ESTA voor de Verenigde Staten aanvraagt, dus reizigers die een paspoort of reisdocument met een andere status hebben, moeten een volledig Amerikaans bezoekersvisum aanvragen en geen ESTA.

Hoe vraag ik een ESTA aan?

 • Vul uw aanvraag online in - controleer uw paspoortnummer en het land dat het paspoort heeft afgegeven, want deze kunnen later niet worden gewijzigd en u moet een nieuwe aanvraagprocedure starten.
 • De ingevulde aanvraag indienen
 • Zorg ervoor dat je je gegevens controleert voordat je de betaling verricht
 • Voer uw betaling uit
 • Wacht op de bevestiging van je ESTA-status via e-mail

Hier is een uitsplitsing van elk van deze stappen voor een duidelijker begrip van hoe je de aanvraagprocedure moet doorlopen:

[1] Vul je aanvraag online in en voltooi deze.

Je moet informatie verstrekken over:

 • Persoonlijke basisinformatie
 • paspoortinformatie (je paspoort moet zijn uitgegeven door een VWP deelnemend land)
 • Informatie over je werkgever
 • Adres en contactpersoon of -organisatie binnen de VS
 • Een contactpersoon die gebruikt kan worden in noodsituaties
 • Creditcard informatie
 • Antwoorden op acht relevante beveiligingsvragen

Als u een groepsaanvraag indient, zorg er dan voor dat u een aanvraag invult voor elk individu dat naar de Verenigde Staten zal reizen. Dit geldt ook voor minderjarigen en baby's. Iedereen die onder het VWP naar de VS wil reizen, heeft een reistoestemming nodig.

Controleer hier je gegevens, vooral je paspoortgegevens.

[2] Dien je aanvraag in

Verstuur je aanvraag nadat je hebt gecontroleerd of je antwoorden inderdaad correct zijn. Als je snel een correctie moet maken, kun je teruggaan naar je aanvraag door op de vorige knop te klikken VOORDAT je je aanvraag verstuurt.

[3] Noteer je sollicitatienummer en bewaar het ergens waar je het zult onthouden

Je sollicitatienummer komt in een later stadium van pas als je de status van je sollicitatie wilt controleren of als je je sollicitatiegegevens wilt bijwerken. Samen met je aanvraagnummer moet je je paspoortnummer en geboortedatum opgeven om toegang te krijgen tot deze informatie.

[4] Voer uw betaling uit

Nogmaals, zorg ervoor dat je je gegevens controleert voordat je de betaling uitvoert, omdat er bepaalde gegevensvelden zijn die je niet kunt wijzigen na het indienen van de betaling. Je hebt maximaal 7 dagen de tijd om je betaling te doen na het starten van je aanvraag, of het nu gaat om een eenmalige aanvraag of een groepsaanvraag.

Om te betalen, hoeft u alleen maar de vereiste creditcardgegevens in te voeren. Betaling is vereist voor het verwerken van de aanvraag en na acceptatie en goedkeuring van uw reistoestemming is een vergoeding vereist voor de goedkeuring.

[5] Hoe u de status van uw aanvraag kunt bekijken

Je ontvangt je aanvraagstatus waarschijnlijk onmiddellijk; anders moet je ongeveer 72 uur wachten als je deze niet onmiddellijk ontvangt. Het systeem geeft je automatisch informatie die je kunt gebruiken om je aanvraagstatus te controleren in het geval dat je status is teruggekomen met een melding in afwachting van goedkeuring.

Je kunt een van de volgende drie reacties op je aanvraag ontvangen:

 • Autorisatie Goedgekeurd

Als je dit bericht ontvangt, betekent dit dat je nu naar de VS kunt reizen met je goedgekeurde reistoestemming onder het VWP. Houd er rekening mee dat dit nog geen garantie is voor toegang tot de VS. Je ontvangt een bevestiging van de goedkeuring van de aanvraag en een betalingsbewijs.

 • Reis niet goedgekeurd

Je hebt geen toestemming gekregen om naar de VS te reizen onder het VWP. Een mislukte reistoestemming betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat uw toegang tot de VS volledig wordt ingetrokken. Als je toch naar de VS wilt reizen, moet je hiervoor een visum aanvragen. Meer informatie over het aanvragen van een visum vind je op het www.travel.state.gov platform.

Als je aanvraag niet wordt geaccepteerd en je de status "travel not authorized" krijgt, betekent dit gewoon dat je niet naar de VS kunt reizen onder het VWP en dat je een andere manier van reizen moet vinden.

 • Autorisatie in behandeling

Als je deze status krijgt, kun je tot 72 uur wachten op een definitief antwoord. Maak je echter geen zorgen, want dit hoeft niet per se een negatieve uitkomst te betekenen. Je kunt op de hoogte blijven door je status te controleren aan de hand van je eerder opgeslagen aanvraagnummer, paspoortnummer en geboortedatum. Ga naar de pagina Uw aanvraag controleren om je status te controleren.

Hoe lang duurt het om een ESTA te ontvangen?

Britse burgers kunnen verwachten dat hun ESTA-aanvraag normaal gesproken binnen 30 minuten wordt verwerkt en goedgekeurd, en de autorisatie wordt per e-mail verzonden in de vorm van een PDF-document. Het is niet nodig om documenten af te drukken of te laten zien op de luchthaven, omdat het ESTA elektronisch wordt opgeslagen tegen het paspoort in het Amerikaanse Immigratie systeem.

Wat als een ESTA wordt geweigerd?

In het geval dat een Brits staatsburger wordt geweigerd of niet in aanmerking komt voor ESTA, of de Verenigde Staten voor meer dan 90 dagen wil bezoeken of voor andere reisdoeleinden dan die zijn toegestaan onder ESTA, dan moet de Britse paspoorthouder het relevante Amerikaanse visum aanvragen.

Britse burgers moeten ESTA online aanvragen. Een ESTA is vereist voordat u aan boord gaat van een land-, lucht- of zeeschip naar de Verenigde Staten en moet ten minste 72 uur voor vertrek worden aangevraagd. Voor de ESTA-aanvraag moet een geldig, niet verlopen elektronisch paspoort worden gebruikt. Aanvragers kunnen de gedetailleerde ESTA-vereisten bekijken en de ESTA FAQ bezoeken voor meer informatie voordat ze aan hun ESTA-aanvraag beginnen.

Een goedgekeurde ESTA-aanvraag geeft een Brits staatsburger niet dezelfde rechten als een houder van een Amerikaans visum. Een Amerikaanse visumaanvrager moet een uitgebreider aanvraagformulier, DS-160 genaamd, indienen en een interview bijwonen op een Amerikaans consulaat of ambassade. Afhankelijk van het type visum moet de aanvrager bovendien bijkomende documenten voorbereiden om de echtheid van zijn reisplannen en -doeleinden in de V.S. te bewijzen voor hij het land binnenkomt.

Moet ik een afgedrukte versie van mijn reistoestemming meenemen om op de luchthaven te tonen?

Het is niet nodig om uw reistoestemming af te drukken, aangezien het systeem volledig elektronisch is en uw land-, zee- of luchtvervoerder uw ESTA-statusgegevens van het DHS kan verkrijgen. Het kan een goed idee zijn om het papier uit te printen om een bevestiging bij de hand te hebben en het nummer van je aanvraag bij te houden.

Hoe privé is de ESTA website?

De ESTA website houdt zich aan de regels van de Amerikaanse Privacy Act. Het wordt ook gehost en beheerd door de Amerikaanse overheid en zij hebben technologie geïmplementeerd om de veiligheid van gegevens en andere belangrijke informatie op de website te garanderen. Je kunt de huidige privacymaatregelen van het DHS hier bekijken.

Wat moet mijn computer hebben om met succes een aanvraag in te dienen op het ESTA platform?

De minimale vereisten zijn een internetbrowser die 128-bits codering ondersteunt. De browser moet zijn bijgewerkt tot de nieuwste versie met JavaScript ingeschakeld en ingesteld om cookies te accepteren. Alle belangrijke browsers worden ondersteund, maar als u problemen ondervindt, controleer dan de bovenstaande minimumvereisten. Als u nog steeds problemen ondervindt, probeer dan een andere browser te gebruiken.

Onder welke omstandigheden moet ik opnieuw een ESTA aanvragen?

Hier zijn de mogelijke scenario's die een nieuwe reistoestemming kunnen vereisen:

 • U ondergaat een naamswijziging
 • U heeft een nieuw paspoort gekregen, om welke reden dan ook.
 • U ondergaat een geslachtsverandering
 • Uw land van staatsburgerschap verandert
 • Als uw omstandigheden zijn veranderd en dit rechtstreeks van invloed is op de geldigheid van sommige vragen die u hebt beantwoord op uw vorige aanvraag.
 • Je huidige reistoestemming is verlopen omdat de termijn van twee jaar verstreken is of omdat je paspoort verloopt. (Merk op dat, hoewel er een periode van twee jaar geldt voor elke goedgekeurde aanvraag, als uw paspoort binnen deze twee jaar verloopt, uw reistoestemming automatisch ook verloopt).

Ik ben in het bezit van een geldige, goedgekeurde reistoestemming. Deze verloopt echter tijdens mijn verblijf en voordat ik de V.S. verlaat. Moet ik een nieuwe aanvragen voordat ik naar de V.S. vertrek?

Het is niet nodig om een nieuwe aan te vragen, omdat een goedgekeurde ESTA alleen nodig is bij aankomst in de Verenigde Staten.

Ik heb een dubbele nationaliteit en mijn niet-VWP paspoort is verlopen. Welk paspoort moet ik gebruiken?

Je moet voor al je paspoorten en nationaliteiten de meest recente gegevens invoeren. Gebruik echter het paspoort dat in aanmerking komt voor VWP voor uw ESTA-aanvraag.

Kan ik een verplicht veld leeg laten en wordt mijn aanvraag dan geweigerd?

Aanvragers wordt aangeraden elk verplicht veld op het formulier in te vullen. Onjuiste informatie zal niet noodzakelijkerwijs leiden tot een afwijzing van een aanvraag, maar kan resulteren in extra verwerkingstijd voordat een beslissing kan worden genomen.

Waarom is mijn werkgeversinformatie relevant?

Je werkgeversinformatie helpt om vast te stellen dat je niet van plan bent om de Verenigde Staten binnen te komen als immigrant. Uw status voor reistoestemming is nog steeds, alleen in een niet-immigranten hoedanigheid en als individu moet u aantonen dat u van plan bent om terug te keren naar uw land van herkomst.

ESTA-aanvraagadvies
 • Aanvragen moeten ten minste 72 uur voor vertrek naar de VS worden ingediend.
 • Afgewezen ESTA-aanvragers kunnen nog steeds een B2-toeristenvisum of B1-zakenvisum aanvragen.
 • Een goedgekeurde ESTA kan op elk moment worden ingetrokken en garandeert geen toegang tot de VS.

Meer informatie over ESTA

Voordelen van ESTA
 • Kan voor meerdere binnenkomsten worden gebruikt
 • Online desktop of mobiele applicatie
 • Twee jaar geldig of de vervaldatum van het paspoort, afhankelijk van wat eerder is
 • Beslissingen over ESTA-aanvragen worden meestal direct gegeven

ESTA aanvragen