ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

ESTA voor Argentijnse burgers

ESTA voor Argentijnse burgers

ESTA geschiktheid

Invalid Argentijnse burgers kunnen geen ESTA aanvragen
Invalid Argentinië nam deel aan het Visa Waiver Programma in 1996 en werd verwijderd in 2002
Valid Argentinië wordt momenteel beoordeeld voor het Visa Waiver Programma voor binnenkomst in de nabije toekomst


Argentijnse burgers komen niet in aanmerking om een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) visumvrijstelling aan te vragen om naar de Verenigde Staten te reizen, maar dit kan veranderen.

Landen met een Visa Waiver Programma kunnen hun lidmaatschap op elk moment laten intrekken. Argentinië was eerder lid van het Visa Waiver Programma van 1996 - 2002. De reden waarom het lidmaatschap werd beëindigd, was de bezorgdheid van de regering van de Verenigde Staten over de financiële crisis in Argentinië en de mogelijkheid dat een groot aantal Argentijnen gebruik zou maken van het Visa Waiver Programma om werk te vinden en waarschijnlijk de voorwaarden van hun visumontheffing zouden schenden. Voorbeelden van schendingen zijn het overschrijden van de toegestane verblijfsduur van een visumvrijstelling of het zoeken naar werk in de VS terwijl ze een visumvrijstelling hebben.

Argentijnse burgers zullen dus een visum nodig hebben om naar de Verenigde Staten te reizen voor toerisme, zaken, doorreis of andere reisdoeleinden. Voor meer informatie over het aanvragen van een Amerikaans visum kunnen Argentijnse burgers terecht op: https://usa-visas.com

De regering van de Verenigde Staten evalueert voortdurend het economische en politieke klimaat van een land dat lid is van het Visa Waiver Program. Mogelijke lidstaten worden beoordeeld op hun algemene binnenlandse stabiliteit en op de waarschijnlijkheid dat burgers van een lidstaat misbruik zouden maken van het Visa Waiver Programma. Het belang van deze overwegingen is dat ze ervoor zorgen dat het thuisland van de aanvrager van een visumvrijstelling niet te maken heeft met politieke of economische onrust en dat de reiziger dus minder geneigd is om de regels van het programma te overtreden.