ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Wat zijn de ESTA-regels?

Bewerkt: aug 24, 2023  | Tags: ESTA regels, ESTA subsidiabiliteit, ESTA geldigheid

Een ESTA is een reistoestemming waarmee in aanmerking komende reizigers de Verenigde Staten kunnen bezoeken voor zaken, toerisme, medische doeleinden, doorreis of andere tijdelijke doeleinden zonder een visum aan te vragen. Het kan online worden verkregen met relatief gemak in vergelijking met het verkrijgen van een Amerikaans visum. Buitenlandse bezoekers moeten voordat ze naar de Verenigde Staten reizen op de hoogte zijn van de beperkingen van het gebruik van een ESTA. De regels voor het gebruik van een ESTA zijn als volgt:

What are the ESTA rules?
Wat zijn de ESTA-regels?


Algemene voorwaarden

Doel van de reis

Reizen in het kader van ESTA moeten voor zaken, plezier of doorreis zijn. Werk, studie of verblijf in de VS zijn niet toegestaan.

Duur van verblijf

Je mag maximaal 90 dagen per bezoek blijven. Als je te lang blijft, kan je worden uitgesloten van toekomstige reizen onder het VWP en kan dit gevolgen hebben voor toekomstige aanvragen voor een Amerikaans visum.

Geldigheid

Een goedgekeurd ESTA is over het algemeen twee jaar geldig of totdat je paspoort verloopt, wat het eerst komt. Het staat meerdere binnenkomsten toe tijdens de geldigheidsperiode.

Paspoortvereisten

Je paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn na de geplande datum van vertrek uit de VS.

Geen garantie op toegang

Een goedgekeurd ESTA garandeert geen toegang tot de VS. Het geeft je alleen toestemming om aan boord te gaan van een luchtvaartmaatschappij om naar de VS te reizen. Definitieve toelating wordt bepaald door ambtenaren van de U.S. Customs and Border Protection (CBP).

Aanvullende ESTA-regels

[1] Geen verlengingen of wijzigingen

Het VWP staat geen verlengingen of wijzigingen van status toe. Als je je verblijf wilt verlengen of je status wilt wijzigen, moet je de VS verlaten en het juiste visum aanvragen.

[2] Eerdere afwijzingen

Als u eerder een visum voor de VS is geweigerd, of als u de VS bent uitgezet of verwijderd, komt u mogelijk niet in aanmerking voor ESTA en moet u mogelijk een visum aanvragen.

[3] Strafblad en andere ontoelaatbaarheden

Een strafblad, bepaalde medische aandoeningen of eerdere immigratieovertredingen kunnen ervoor zorgen dat u niet in aanmerking komt voor ESTA.

[4] Voorafgaande goedkeuring

Zelfs als u eerder een ESTA hebt gehad, moet u een nieuwe aanvragen als uw paspoort, naam, geslacht of land van staatsburgerschap verandert, of als uw vorige ESTA verloopt.

[5] Beperkingen na verblijf

Als je eerder te lang bent gebleven op het VWP, kun je permanent worden uitgesloten van het programma.

[6] Beperkingen voor vervoerders

Je moet aankomen via een VWP-goedgekeurde vervoerder (de meeste lucht- en zeevervoerders komen in aanmerking).

[7] Aangrenzende eilanden en Canada/Mexico

Reizen naar aangrenzende eilanden, Canada of Mexico is over het algemeen toegestaan, maar kan ingewikkeld zijn als je 90-dagen periode afloopt tijdens je bezoek. Het is raadzaam om de U.S. Customs and Border Protection te raadplegen voor meer informatie.

[8] Bewijs van verder reizen

Het kan zijn dat je bewijs moet laten zien van verder reizen of andere plannen om de VS binnen 90 dagen te verlaten.

[9] Verplichte biometrische informatie

Bij aankomst wordt u onderworpen aan biometrische gegevensverzameling zoals vingerafdrukken en foto's.

[10] ESTA-updates

Hoewel voor kleine wijzigingen in de reisroute geen ESTA-update nodig is, kan het voor significante wijzigingen zoals een wijziging in de stad van vertrek of aankomst in de VS nodig zijn om een nieuwe aanvraag in te dienen.

Conclusie

De ESTA-regels leggen beperkingen op aan reizigers om ervoor te zorgen dat bezoekers geen veiligheids- of economische risico's vormen voor Amerikaanse burgers of permanente inwoners. Ongeacht deze regels blijft ESTA een veelzijdige en handige reistoestemming die bijna net zo nuttig is als een Amerikaans visum, maar met veel minder lasten om te verkrijgen.

Raadpleeg altijd de meest recente richtlijnen en regels, aangezien de regels kunnen veranderen na mijn laatste update. Het niet naleven van deze regels kan leiden tot onmiddellijke deportatie en kan van invloed zijn op toekomstige reizen naar de VS.