ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Wat kunt u dragen tijdens de vlucht naar de V.S.

Bewerkt: jan 21, 2024  | Tags: Veiligheid van luchtvaartmaatschappijen, ESTA voor toerisme, ESTA voor bedrijven

Reizen op een langeafstandsvlucht naar de VS kan vermoeiend zijn. Vaak hebben vliegers te maken met vertragingen, temperatuurschommelingen en uitdrogende omstandigheden. Het is dus verstandig om te weten hoe je je het beste kunt kleden voordat je aan je reis begint. Het is ook belangrijk om je op de juiste manier te kleden. Dit artikel behandelt een aantal belangrijke overwegingen voor reizigers die een langeafstandsvlucht naar de Verenigde Staten nemen.

What to wear when traveling by air to the U.S.
Wat moet je dragen als je per vliegtuig naar de Verenigde Staten reist?

Veiligheid voor alles

Denk van tevoren goed na over je outfit, zodat deze comfortabel en gepast is en kledingstukken bevat die gemakkelijk aan en uit te trekken zijn, om vertragingen bij het inchecken of tijdens de vlucht te voorkomen. Synthetische materialen kunnen ontvlambaar zijn of de huid irriteren, dus kies de juiste stoffen met het oog op comfort.

Lagen

Laagjes werken goed in een aantal situaties, vooral als je met het vliegtuig reist. Laagjes kunnen bestaan uit lichte fleece of truien die dun maar warm zijn en gemakkelijk aan en uit te trekken. Ze kunnen ook in je handbagage worden gestopt als je ze niet gebruikt. Je verlaat misschien een kille omgeving aan de ene kant, maar landt in een warm en zonnig klimaat, en je zult op weg naar je bestemming in het vliegtuig onderhevig zijn aan temperatuurschommelingen. Lichte, dunne lagen bieden reizigers de flexibiliteit om tijdens het vliegen altijd de juiste kleding te dragen.

Tops en shirts

Het is meestal een goed idee om natuurlijke stoffen te dragen, zoals katoen en linnen, omdat deze koeler zijn en ook vocht absorberen. Omdat de temperatuur in het vliegtuig koud kan worden terwijl je in de lucht bent, kan het ook een goed idee zijn om kleding met lange mouwen te dragen. Typische kledingstukken die je kunt meenemen om te voldoen aan comfort- en stijlvereisten zijn leggings, yogabroeken of chino's, omdat jeans strak en beperkend kunnen zitten. Lange truien in zachte stoffen kunnen ook worden gebruikt als dunne dekens en als extra laag.

Dunne fleece of truien zijn handig om bij de hand te hebben als de temperatuur daalt, of kunnen dienen als geïmproviseerd kussen. Zijden sjaals of andere dunne materialen kunnen gemakkelijk in je handbagage worden opgeborgen en zorgen voor een knusse extra laag als je het bijzonder koud hebt, zonder dat je de hoeveelheid ruimte nodig hebt die een trui in je tas zou innemen.

Strak zittende kleding moet je vermijden, want die kan oncomfortabel zijn als je een aantal uur in een kleine ruimte moet doorbrengen. Overweeg om donkere kleuren te dragen voor het geval je eten of drinken morst, dat zal minder opvallen dan op lichte kleding.

Lingerie en binnenkleding

Voor ondergoed en binnenkleding geldt dezelfde regel als voor je bovenkleding. Natuurlijke vezels zijn dus aan te raden, inclusief katoen en wol. Synthetische vezels kunnen verstikkend, jeukend en warm zijn. Je maakt misschien een lange vliegreis, dus het dragen van krassend kant of nylon naast je huid kan huidirritaties en ongemak veroorzaken.

Schoeisel

Schoeisel is een belangrijk aspect van je reiskleding. Kies schoenen die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken, omdat je ze misschien moet uittrekken bij de veiligheidscontroles op het vliegveld. Comfortabele sneakers, loafers of slip-on schoenen zijn goede opties. Ze bieden ondersteuning tijdens lange wandelingen door terminals en zijn gemakkelijk aan te trekken tijdens veiligheidscontroles.

Vermijd hoge hakken of grote laarzen, want die zijn oncomfortabel en onpraktisch voor vliegreizen. Als je snel koude voeten hebt, overweeg dan om sokken te dragen of een paar mee te nemen om warm te blijven in het vliegtuig.

Praktisch: Overwegingen voor je reis

Als je met het vliegtuig reist, is praktisch nut net zo belangrijk als comfort. Zakken kunnen ontzettend handig zijn om essentiële spullen zoals je paspoort, instapkaart en telefoon gemakkelijk toegankelijk te houden. Houd echter rekening met de veiligheid en vermijd te veel zakken, omdat dit je kan vertragen bij de controle.

Het dragen van een sjaal of pashmina is een praktische keuze. Het kan dienen als een extra laag, een geïmproviseerd kussen of een deken, waardoor je vlucht comfortabeler wordt. Kies daarnaast kleding die niet kreukt, zodat je er bij aankomst fris uitziet.

Beveiliging: Het proces vereenvoudigen

Om je ervaring bij de beveiliging op het vliegveld te stroomlijnen, draag je kleding en accessoires die minder snel alarm zullen slaan. Vermijd kleding met veel metaal, zoals grote gespen, knopen of metalen versieringen. Sieraden moeten tot een minimum worden beperkt en riemen met metalen gespen moeten indien mogelijk worden vermeden.

Als je een riem draagt, kies er dan een die je gemakkelijk kunt afdoen en weer omdoen nadat je door de beveiliging bent geweest. Overweeg om een horloge of sieraden te dragen die je gemakkelijk kunt afdoen en opbergen in je handbagage voordat je bij de veiligheidscontrole komt.

Aanpassen aan cultuur en weersomstandigheden

Als je naar de VS reist, houd dan rekening met de culturele normen en weersomstandigheden van je bestemming. Kleed je respectvol en wees voorbereid op het klimaat waarin je aankomt. Als je van een warm klimaat naar een kouder klimaat reist, of omgekeerd, kun je je bij aankomst snel aanpassen door je in laagjes te kleden.

Inpakken voor tijdens de vlucht

Naast wat je draagt, kun je overwegen om een kleine tas in te pakken met benodigdheden voor tijdens de vlucht. Neem bijvoorbeeld een reiskussen, oogmasker, oordopjes en persoonlijke hygiëneartikelen mee die je vlucht comfortabeler maken. Als je deze spullen binnen handbereik hebt, kan dat je reiservaring enorm verbeteren.

Conclusie

Je kleden voor vliegreizen naar de V.S. is een evenwicht zoeken tussen comfort, praktische zaken en veiligheidsoverwegingen. Kies voor comfortabele, ademende kleding en praktisch schoeisel dat lange periodes van zitten en lopen aankan. Trek laagjes aan om je aan te passen aan veranderende temperaturen en kies kleding die het beveiligingsproces vereenvoudigt. Door zorgvuldig te kiezen wat je aantrekt en de essentiële spullen voor tijdens de vlucht in te pakken, kun je zorgen voor een comfortabelere en stressvrije reis naar de Verenigde Staten.