ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Wat kan ik meenemen aan boord van een vliegtuig naar de Verenigde Staten?

Bewerkt: jan 21, 2024  | Tags: Luchthavenbeveiliging, Veiligheid van luchtvaartmaatschappijen

Hoewel de meeste internationale luchtvaartmaatschappijen dezelfde basisregels volgen, zijn er verschillen in de details van toegestane voorwerpen die je mag meenemen in een vliegtuig. Je moet het altijd navragen bij je luchtvaartmaatschappij voordat je begint met inpakken, want als je iets ziet dat verboden lijkt, wordt je bagage opengemaakt en doorzocht, zelfs als je er een slot op hebt gedaan. De lijst hieronder is niet volledig, maar het is een leidraad voor bezoekers van de Verenigde Staten. De uiteindelijke beslissing over wat je mee mag nemen in het vliegtuig ligt bij de beveiligingsbeambte bij het controlepunt.

Wat niet mee te nemen in het vliegtuig

Niet-toegestane voorwerpen

Dit zijn dingen die onschuldig lijken, maar als wapen kunnen worden gebruikt. Hieronder vallen vloeistoffen boven de toegestane hoeveelheid, honkbalknuppels en soortgelijke sportuitrustingen, metalen messen en vorken, lange schroevendraaiers (langer dan 7 inch), scharen (langer dan 4 inch) en kurkentrekkers met een lemmet.

Je mag een aansteker met brandstof meenemen in je handbagage, maar niet in je ingecheckte bagage, hoewel je deze in sommige landen (zoals Groot-Brittannië) in een plastic zak bij je moet houden. Lucifers zijn niet toegestaan.

De straf voor een poging om deze voorwerpen mee aan boord te nemen is meestal niet meer dan de inbeslagname van het overtredende voorwerp, en in sommige gevallen is het mogelijk om het voorwerp over te brengen naar de ingecheckte bagage.

Verboden voorwerpen

Als iets verboden is in het land waar je aan boord gaat, zal de beveiligingsbeambte de politie verwittigen en kun je gearresteerd worden. De straffen kunnen streng zijn, van een boete tot gevangenisstraf, dus het is belangrijk dat je de risico's begrijpt. Sommige dingen zijn misschien niet illegaal om te kopen of in huis te hebben, maar je mag ze niet meenemen in een vliegtuig. Hieronder vallen wapens, explosieven, vuurwerk, brandbare vloeistoffen en realistische replica's van deze voorwerpen.

Toegestane voorwerpen

Elektrische goederen

Over het algemeen mogen items zoals mobiele telefoons, laptops, haardrogers en reisstrijkijzers worden meegenomen in uw ingecheckte of handbagage, maar e-sigaretten zijn alleen toegestaan in uw handbagage. Let op: op het moment van schrijven is de Samsung Galaxy Note 7 bij geen enkele luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Staten toegestaan.

De regels voor batterijen zijn complex en verschillen van land tot land. Je kunt batterijen in toegestane apparaten meenemen, maar wees voorzichtig met het meenemen van reservebatterijen. Over het algemeen zijn AA-, AAA-, C- of D-batterijen toegestaan in zowel handbagage als ingecheckte bagage, maar je moet stappen ondernemen om de uiteinden te scheiden als je er meer dan één hebt om kortsluiting te voorkomen. Als ze niet in de originele verpakking zitten, kun je de uiteinden afplakken met tape of ze in afzonderlijke plastic zakjes doen. Losse lithiumbatterijen zijn niet toegestaan in ingecheckte bagage, maar mogelijk wel in handbagage. Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij als je twijfelt over de vereisten.

Persoonlijke voorwerpen

Items zoals scharen zijn toegestaan als ze een stompe punt hebben (zoals een veiligheidsschaar) of minder dan 4 inch lang zijn (in sommige landen 2,5 inch). Nagelknippers en nagelvijlen zijn ook toegestaan, net als scheermesjes met een vaste cartridge en wegwerpscheermesjes. Losse scheermesjes zonder patroon zijn alleen toegestaan in de ingecheckte bagage.

Spuitbussen, vloeistoffen en gels

De hoeveelheden variëren wereldwijd, maar in de VS en Canada mag je 1,3 gallon (5 liter) tot 140 proof (70% ABV) sterke drank meenemen in je ingecheckte bagage. Er is geen limiet voor drank met een alcoholgehalte van minder dan 48 proof (24% ABV).

Je mag spuitbussen, vloeistoffen en gels meenemen in je handbagage in verpakkingen van maximaal 3,4 ounces (100 milliliter of 100 gram), maar alle items moeten in een hersluitbare doorzichtige zak van een kwart (1 liter) passen.

Daarnaast heb je een belastingvrije hoeveelheid drank, tabak en goederen die je, indien gekocht op de luchthaven, mee aan boord mag nemen. Controleer bij de luchtvaartmaatschappij hoeveel je mag meenemen.

Medicijnen en medische apparatuur

Capsules, tabletten, vloeibare geneesmiddelen, speciale voedingsmiddelen en vloeistoffen, gelpacks, inhalators en injectienaalden zijn toegestaan, maar ze kunnen worden onderworpen aan verdere screening en je moet een bewijs meenemen dat deze noodzakelijk zijn voor je reis, zoals een doktersbrief of recept.

Medische apparaten zoals neurostimulatoren en insulinepompen zijn toegestaan aan boord, maar als deze aan uw lichaam zijn bevestigd, moet u het beveiligingspersoneel bij de controlepost hiervan op de hoogte stellen en ze indien mogelijk losmaken en door het röntgenapparaat sturen. Als dat niet mogelijk is, worden er afspraken gemaakt om de apparaten discreet te controleren.

Als je specifieke medische of dieetwensen hebt, is het altijd het beste om dit aan te geven op het moment van boeken en vooraf de nodige afspraken te maken.

Babyverzorgingsproducten

Tot een halve liter (2 liter) moedermelk, flessenmelk, sojamelk en gesteriliseerd water mag mee aan boord als handbagage als je met je baby reist. Je mag ook babyvoeding en verkoelende gelpacks meenemen bovenop je toegestane hoeveelheid vloeistoffen.

Tips om het screeningsproces te versnellen

De beveiliging van luchthavens verschilt van land tot land, afhankelijk van het type screeningapparatuur dat wordt gebruikt. Sommige vereisen dat je alle voorwerpen uit je zakken haalt, of ze nu van metaal zijn of niet, en dat je je schoenen, horloge en riem uitdoet. Andere controleprocedures zijn niet zo streng. Hier is een lijst met manieren om uw veiligheidscontrole op een luchthaven te versnellen:

  • Als je een laptop bij je hebt, plaats deze dan zo dat je hem gemakkelijk uit je handbagage kunt halen. Zorg ervoor dat de laptop is opgeladen, want je moet misschien bewijzen dat hij werkt.
  • Bewaar al je lippenstiften, make-up en andere kleine voorwerpen in een doorzichtig plastic zakje dat je er gemakkelijk kunt uithalen en onderzoeken door het beveiligingspersoneel op de luchthaven.
  • Vermijd het dragen van een riem.
  • Draag schoenen zonder veters die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken.
  • Stop al je losse kleingeld in een zakje, kleine portemonnee of portefeuille en laat dit achter in je handbagage.
  • Bewaar al je reisdocumenten, zoals je paspoort, instapkaart en bonnetjes, in een kleine tas die je in je handbagage kunt stoppen als je ze niet nodig hebt. Of doe ze in een klein tasje dat je om je nek of middel kunt hangen als je door de screening gaat en tijdens het boarden.
  • Als je handbagage aan de kant wordt gelegd voor verdere controle, raak dan niet in paniek. De kans is groot dat het willekeurig is. Glimlach, wees beleefd tegen de beveiligingsbeambte en volg hun instructies op.

Conclusie

Vliegen kan stressvol zijn, zelfs als je geen vliegangst hebt. Voor sommigen kan de hele ervaring van het betreden van een luchthaven, het inchecken van de bagage, de passage door de beveiliging en het instappen in het vliegtuig behoorlijk ontmoedigend zijn, zelfs voor de frequente vlieger. Maar met een beetje meer aandacht en voorbereiding kan het soepel verlopen.