Wat kan ik meenemen aan boord van een vliegtuig naar de Verenigde Staten?

Gepubliceerd: Aug 26, 2021, Bewerkt: Aug 26, 2021 | Tags: Luchtvaartveiligheid, Vliegveld beveiliging

Doorgaans hanteren de meeste internationale luchtvaartmaatschappijen dezelfde regels, maar er bestaan verschillen in kleine details van toegestane artikelen die u in het vliegtuig kunt meenemen. U kunt beter altijd vóórdat u uw bagage gaat inpakken controleren of bepaalde dingen zijn toegestaan bij uw luchtvaartmaatschappij, want als er iets wordt ontdekt dat er uitziet alsof het verboden is wordt uw bagage opengemaakt en doorzocht, zelfs als u er een slot op doet. De onderstaande lijst is niet heel lang, maar is een hulp voor bezoekers aan de Verenigde Staten. De uiteindelijke beslissing over wat u precies met het vliegtuig mee kunt nemen berust bij de veiligheidsbeambte aan het controlepunt.

Wat u niet kunt meenemen in het vliegtuig

Niet-toegestane artikelen

Dit zijn dingen die ongevaarlijk lijken, maar die mogelijk als wapen gebruikt zouden kunnen worden. Daaronder vallen vloeistoffen boven de toegestane hoeveelheid, honkbalknuppels en soortgelijke sportartikelen, metalen messen en vorken, lange schroevendraaiers (meer dan 18 cm lang) scharen (langer dan 10 cm) en kurkentrekkers met een mes.

 Het is toegestaan een sigarettenaansteker met brandstof mee te nemen in uw handbagage, maar niet in de bagage die u incheckt, ofschoon u deze in sommige landen (zoals het Verenigd Koninkrijk) in een plastic zak verpakt bij u moet houden. Lucifers zijn niet toegestaan.

De straf voor het aan boord brengen van dergelijke dingen is meestal niet erger dan het in beslag nemen van het verboden artikel, en in sommige gevallen is het mogelijk het in de ingecheckte bagage op te bergen.

Verboden artikelen

Als iets bij de wet verboden is in het land waar u in het vliegtuig stapt, stelt de beveiligingsbeambte de politie op de hoogte en zou u gearresteerd kunnen worden. De straffen kunnen zwaar zijn, van een boete tot aan gevangenisstraf, dus is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de risico’s. Sommige dingen zijn misschien niet illegaal om te kopen of in huis te hebben, maar u kunt ze niet meenemen in het vliegtuig. Dit kunnen zijn: wapens, explosieven, vuurwerk, brandbare vloeistoffen, en realistische kopieën van deze artikelen.

Toegestane artikelen

Elektrische apparaten

Doorgaans kunnen artikelen zoals mobiele telefoons, laptops, haardrogers, en reisstrijkijzers meegenomen worden in uw ingecheckte bagage of uw handbagage,  maar e-sigaretten mogen enkel meegenomen worden in uw handbagage. Denkt u er om dat op het moment dat dit geschreven wordt, de Samsung Galaxy Note 7 bij geen enkele luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Staten is toegestaan.

De regels betreffende batterijen zijn gecompliceerd en variëren van land tot land. U kunt batterijen meenemen in toegestane apparaten maar u dient op te passen met het meebrengen van reservebatterijen. Over het algemeen zijn AA, AAA, C of D batterijen toegestaan in zowel ingecheckte bagage als handbagage, maar u moet speciale stappen ondernemen om de uiteinden ervan uit elkaar te houden als u er meer dan een bij u heeft, om kortsluiting te voorkomen. Als ze niet in hun oorspronkelijke verpakking zitten, kunt u de uiteinden met plakband omhullen of iedere batterij in een afzonderlijk zakje stoppen. Losse lithium batterijen zijn niet toegestaan in ingecheckte bagage, maar worden mogelijk wel toegelaten in handbagage. Verifieert u dit met uw luchtvaartmaatschappij, als u niet zeker bent van de voorschriften.

Persoonlijke artikelen

Artikelen zoals schaartjes zijn misschien toegestaan indien er geen scherpe punten aan zitten, zoals veiligheidsscharen, of indien ze kleiner zijn dan 10 cm (in sommige landen 7,5 cm). Nagelknippers en nagelvijlen zijn ook toegestaan, alsmede vaste verwisselbare scheermesjes en weggooi-scheermesjes. Enkele scheermesjes zijn alleen toegestaan in ingecheckte bagage.

Spuitbussen, vloeistoffen en gels

De toegestane hoeveelheden wijken op diverse plaatsen op de wereld af, maar in de V.S. en Canada is het toegestaan maximaal 5 liter sterke drank (tot 70%) mee te nemen in uw ingecheckte bagage. Op dranken van minder dan 24% geldt geen limiet.

Spuitbussen, vloeistoffen en gels mogen in uw handbagage vervoerd worden in hoeveelheden van maximaal 100 ml of 100 gram, maar al dit soort artikelen moeten bij elkaar in één hersluitbare doorzichtige zak passen.

Ook is het toegestaan om belastingvrije drank, tabak en andere goederen aan  boord mee te nemen, mits deze in de luchthaven zijn aangeschaft. Controleert u van tevoren hoeveel van deze artikelen u met uw luchtvaartmaatschappij mag meebrengen.

Medicijnen en medische benodigdheden

Capsules, tabletten, vloeibare medicijnen, speciaal voedsel en vloeistoffen, gel packs, inhalators en injectienaalden zijn toegestaan maar dienen mogelijk speciaal gecontroleerd te worden en u dient een bewijs mee te nemen dat u deze dingen nodig heeft op uw reis, zoals een brief van de arts of een doktersrecept.

Medische hulpmiddelen zoals neurostimulators en insulinepompjes zijn toegestaan in het vliegtuig, maar als deze aan uw lichaam gehecht zijn dient u de  beveiligingsbeambten aan het controlepunt daarvan op de hoogte te stellen en indien mogelijk deze dingen af te haken en afzonderlijk door de x-raymachine te laten gaan. Als dit niet mogelijk is, zullen maatregelen worden getroffen om deze hulpmiddelen op discrete wijze te controleren.

Indien u speciale medische of diëtische noden heeft is het altijd het beste om dit tijdens het boeken van de vlucht te vermelden en de nodige maatregelen vooraf te treffen.

Babyverzorgingsproducten

U kunt maximal 2 liter borstmelk, formulamelk, sojamelk en gesteriliseerd water als handbagage meebrengen in het vliegtuig als u met uw baby op reis bent. Ook kunt u babyvoedsel en koelingsgel meenemen boven de maximaal toegestane hoeveelheid vloeistoffen.

Tips om de controleprocedure te versnellen

Luchthavenbeveiliging geschiedt in ieder land weer op een andere manier, afhankelijk van het type controleapparatuur dat wordt gebruikt. Bij sommige soorten dient u alle voorwerpen uit uw zakken te halen, of het nu metaal is of niet, uw schoenen uit te trekken en uw horloge en riem of ceintuur af te doen. Andere controleprocedures zijn niet zo streng. Hier is een lijst van handelingen die u zullen helpen de controle soepel te laten verlopen op iedere luchthaven:

  • Indien u een laptop bij u heeft, pak hem op zodanige wijze in uw handbagage dat hij er makkelijk uit kan worden gehaald. Zorgt u ervoor dat hij is opgeladen aangezien u misschien moet aantonen dat hij werkt.
  • Houd al uw lipstick, make-up en andere kleine artikelen bij elkaar in een doorzichtige plastic zak die zonder moeite uit uw tas kan worden gehaald om aan de beambten te tonen.
  • Vermijd het dragen van een riem of ceintuur.
  • Draag schoenen zonder veters die makkelijk aan- en uitgetrokken kunnen worden.
  • Stop al uw losse geld in een zakje, tasje of portemonnee en laat dit in uw handbagage zitten.
  • Houd alle reispapieren, inclusief paspoort, instapkaart en bonnetjes bijeen in een klein etui of tasje, dat in uw handbagage kan worden gestopt als u ze niet meer direct nodig heeft. Of hang een etui rond uw nek of uw taille tijdens de controles en het instappen.
  • Indien uw handbagage aan de kant wordt gezet voor nadere controle, raak dan niet in paniek. Dit kan slechts toeval zijn. Glimlach, wees beleefd tegen de beveiligingsbeambte en volg hun instructies op.

Conclusie

Reizen per vliegtuig kan stresvol zijn, zelfs wanneer u geen vliegangst heeft. Voor sommige mensen kan de hele ervaring van het binnen gaan van een luchthaven, het inchecken van bagage, het ondergaan van veiligheidscontrole en het instappen in een vliegtuig intimiderend zijn, zelfs voor mensen die vaak vliegen. Maar als u zich goed voorbereidt en van tevoren goed bedenkt wat u nodig heeft kan het soepel verlopen.

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA