ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Wat is een ESTA aanvraagnummer?

Bewerkt: aug 24, 2023  | Tags: ESTA-aanvraagnummer, ESTA-indiening

Inleiding

Een ESTA-aanvraagnummer wordt gegenereerd zodra een aanvraag is ingediend bij Customs and Border Protection (CBP). Het aanvraagnummer is een unieke identificatiecode die door het CBP wordt gebruikt om reizigersprofielen te identificeren. Het ESTA-aanvraagnummer is een alfanumerieke reeks van 16 tekens. De reeks tekens is willekeurig en vertegenwoordigt geen kenmerken van een aanvrager. Het aanvraagnummer zelf kan niet worden gebruikt om informatie over de aanvrager te verkrijgen, maar samen met een paspoortnummer en geboortedatum kan het worden gebruikt om de status van een bestaande ESTA-aanvraag te verkrijgen.

What is an ESTA Application Number?
Wat is een ESTA-aanvraagnummer?

Wat is het doel van een ESTA autorisatienummer?

Het nummer koppelt digitaal het profiel van een aanvrager, inclusief zijn paspoort, persoonlijke, reis- en andere informatie. Het ESTA-aanvraagnummer wordt ook gebruikt als autorisatienummer van de reiziger wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd. Voor goedgekeurde ESTA-aanvragen zijn het aanvraagnummer en het autorisatienummer dus hetzelfde. In gevallen waarin een ESTA wordt geweigerd, wordt het ESTA-aanvraagnummer echter niet gekoppeld aan een ESTA-aanvraag die wel is goedgekeurd, maar blijft het in de status 'Travel Not Authorized' staan. De status van een bestaande ESTA-aanvraag kan alleen online worden gecontroleerd.

Waarom is een ESTA-aanvraagnummer belangrijk?

Status controleren: U kunt dit nummer gebruiken om de status van uw ESTA-aanvraag te controleren.

Updates: Als je niet-kritieke informatie op je aanvraag moet bijwerken, zoals een verblijfsadres in de VS, is het aanvraagnummer essentieel.

Bijhouden van gegevens: Het aanvraagnummer is belangrijk voor je administratie, vooral als je een goedgekeurde aanvraag moet raadplegen bij het plannen van toekomstige reizen naar de VS.

Reisreferenties: Luchtvaartmaatschappijen en grenscontrole-instanties kunnen u vragen om dit nummer op te geven als onderdeel van hun procedures om uw reistoestemming te verifiëren.

Eennieuwe ESTA aanvragen: Als uw ESTA bijna verloopt en u van plan bent om opnieuw een aanvraag in te dienen, kan het handig zijn om het nummer van de vorige aanvraag bij de hand te hebben als referentie, hoewel u meestal een nieuwe aanvraag moet starten omdat de vorige aanvraag mogelijk niet meer beschikbaar is.

Waar kan ik het ESTA-aanvraagnummer vinden?

U kunt uw ESTA-aanvraagnummer op drie manieren vinden:

[1] Eerste bevestigingspagina: Het ESTA-aanvraagnummer wordt meestal weergegeven op het bevestigingsscherm direct nadat u uw aanvraag hebt ingediend.

[2] Bevestiging per e-mail: Deze wordt ook verzonden naar het e-mailadres dat je tijdens de aanvraagprocedure hebt opgegeven.

[3] PDF kopie: Mogelijk hebt u een digitale PDF-kopie van de bevestigingspagina of e-mail ontvangen of opgeslagen voor uw administratie. Deze pagina moet uw ESTA-aanvraagnummer bevatten

Wat moet u doen als u uw ESTA-aanvraagnummer kwijtraakt?

Als u uw ESTA-aanvraagnummer kwijtraakt of vergeet, kunt u het meestal terugkrijgen door naar de ESTA-website te gaan en de functie "Bestaande aanvraag controleren" of "Aanvraagnummer ophalen" te gebruiken. U moet dan identificatiegegevens opgeven, zoals uw paspoortnummer en geboortedatum.

Bewaar uw ESTA-aanvraagnummer altijd vertrouwelijk en veilig om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Houd er rekening mee dat richtlijnen en functies kunnen veranderen, dus het is goed om de meest recente regels en procedures te controleren.

Wat zijn de ESTA status'?

Er zijn meerdere ESTA statussen die aanvragers kunnen tegenkomen wanneer ze controleren of hun ESTA nog steeds geldig is. Als de status 'Payment Pending' is, betekent dit dat de aanvraag nog niet is ingediend bij het Department of Homeland Security (DHS) voor verwerking. De aanvrager moet dus de betaling voltooien om zijn aanvraag te kunnen verwerken. Als een ESTA-aanvraag niet binnen zeven dagen wordt betaald, vervalt deze en is deze niet langer toegankelijk en moet er een nieuwe aanvraag worden ingediend.

Hoe weet ik of mijn ESTA autorisatienummer echt is?

U kunt de status van elke ontvangen ESTA autorisatie controleren door naar de pagina ESTA aanvraagstatus controleren te gaan. Als de aanvraagstatus 'Geen toepassing gevonden' aangeeft, bestaat er geen aanvraag en moet u een ESTA-aanvraag indienen.

Conclusie

Een ESTA-aanvraagnummer is een belangrijke link tussen uw aanvraag om de VS binnen te komen onder het Visa Waiver Programma, uw paspoort, persoonlijke en reisgegevens. Aanvragers wordt geadviseerd om hun ESTA-aanvraagnummer te noteren om de status van hun autorisaties te controleren voordat ze naar de Verenigde Staten reizen.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of transitdoeleinden, begin dan met uw aanvraag. Bezoek anders de FAQ voor meer informatie over ESTA.