Wat betekent ESTA aanvraag “In behandeling” hangend?

Gepubliceerd: Oct 02, 2019, Bewerkt: Oct 15, 2022 | Tags: ESTA, ESTA-aanvraag in behandeling

Indien uw ESTA aanvraag hangend is, betekent dit dat de Customs and Border Protection van de Verenigde Staten (CBP) de informatie die u op het formulier heeft gegeven controleert.  Doorgaans wordt u over de uiteindelijke beslissing binnen 72 uur op de hoogte gesteld, anders kunt u uw ESTA aanvraag hier controleren: ESTA status controleren.

Waarom is uw ESTA aanvraag hangend tot op 72 uur?

ESTA aanvragen kunnen normaliter gemarkeerd worden voor extra veiligheidscontroles. Een ESTA aanvraag die hangend is betekent dat er meer onderzoek nodig is om uw aanvraag te verwerken, om er voor te zorgen dat u geen veiligheids- of immigratierisico’s meebrengt. CBP adviseert daarom dat men 72 uur van tevoren de tijd heeft om te kijken of er al meer nieuws is, echter, de meeste beslissingen over ESTA worden binnen 48 uur gedaan. Het is u echter niet toegestaan naar de Verenigde Staten te reizen terwijl uw ESTA aanvraag hangend is.

Wat doe ik als mijn ESTA aanvraag wordt geweigerd?

Indien uw ESTA wordt geweigerd zult u per e-mail bericht krijgen en zult u informatie ontvangen omtrent het aanvragen van een visum voor de Verenigde Staten. Het standaard antwoord van CBP bevat ook een link naar de volgende website om een toeristen-, doorreis- of zakelijk visum aan te vragen: https://travel.state.gov/content/travel/en.html. Er wordt slechts een nominaal procedurebedrag gerekend indien uw aanvraag wordt geweigerd.

Wat doe ik als mijn ESTA aanvraag wordt goedgekeurd?

Indien uw ESTA aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u een machtigingsnummer per e-mail of zult u uw nummer kunnen zien door uw ESTA aanvraagstatus hier te checken: ESTA status controleren. Met deze machtiging kunt u naar de Verenigde Staten reizen zolang uw ESTA niet wordt ingetrokken om andere redenen, zoals een verandering in uw omstandigheden aangaande uw aanvraag.

Het is al meer dan 72 uur geleden dat ik mijn aanvraag heb ingediend en hij is nog steeds hangend, wat moet ik doen?

In het onwaarschijnlijke geval dat uw ESTA aanvraag na 72 uur nog steeds hangend is, moet u contact opnemen met CBP om te weten te komen of een uiteindelijke beslissing is genomen. Anderzijds kunt u ook een nieuwe aanvraag indienen.

De status ‘Aanvraag hangend’ van de ESTA visumvrijstelling kan voor een stressvolle situatie zorgen bij reizigers die naar de Verenigde Staten willen gaan als er onzekerheid heerst over hun toelating aan de grens. Daarom worden reizigers geadviseerd vroegtijdig hun ESTA aan te vragen, om te voorkomen dat zij op het laatste moment hun reisplannen moeten wijzigen en dat zij er daarbij zorg voor dragen dat hun machtiging geldig blijft tot op hun datum van vertrek door hun ESTA status hier te checken: ESTA status controleren

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA