Wanneer een ESTA aanvragen?

Gepubliceerd: Sep 01, 2018, Bewerkt: Sep 05, 2018 | Tags: ESTA-status, ESTA-toepassingsgids, ESTA-aanvraagtijd

Door te bepalen wanneer een aanvraag voor ESTA kan worden ingediend, krijgen aanvragers een goed idee van de timing voor het starten van een ESTA-aanvraag. Indien de ESTA wordt goedgekeurd, wordt deze afgegeven voor een periode van twee jaar of, indien dit eerder is, de datum waarop het paspoort van de aanvrager verloopt. Aanvragers die in de loop van twee jaar meerdere korte reizen naar de Verenigde Staten willen maken, kunnen wellicht beter tot zo kort mogelijk voor hun eerste vertrek wachten om de ESTA aan te vragen.

Aanvragers die de komende twee jaar slechts één reis naar de Verenigde Staten plannen, kunnen een aanvraag indienen wanneer ze willen, mits de ESTA-aanvraag ten minste 72 uur voor vertrek wordt ingediend, aangezien dit de maximale tijd is die het CBP nodig heeft om een ESTA-aanvraag te verwerken.

Aanvragers die hun ESTA slechts uren vóór hun vertrek naar de Verenigde Staten willen aanvragen, lopen het risico dat hun reisplannen worden verstoord, als de aanvrager niet toelaatbaar wordt geacht voor reizen naar de Verenigde Staten omdat de ESTA-aanvraag nog in behandeling is of is afgewezen. Bij reizigers die naar de VS reizen, wordt de ESTA gecontroleerd voordat ze aan boord gaan van het vliegtuig en bij aankomst op een bestemming in de VS.

Als de ESTA-aanvraag wordt afgewezen, zal de reiziger een Amerikaans visum moeten aanvragen als hij of zij de Verenigde Staten wil binnenkomen. Voorzichtigheidshalve wordt bezoekers aan de VS aangeraden hun ESTA ten minste acht weken voor hun vertrek naar de Verenigde Staten aan te vragen, voor het geval er zich onvoorziene omstandigheden voordoen bij het verkrijgen van de ESTA-goedkeuring. Hierdoor heeft iemand bij wie de ESTA-aanvraag wordt afgewezen ongeveer acht weken de tijd om een Amerikaans visum aan te vragen, een procedure die gewoonlijk vier tot zes weken in beslag neemt, afhankelijk van de Amerikaanse ambassade waar de aanvrager het visum aanvraagt en van zijn of haar persoonlijke omstandigheden.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijgesteld land zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland of een ander West-Europees land, en u een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreisdoeleinden, ga dan aan de slag met uw aanvraag. Raadpleeg in andere gevallen de veelgestelde vragen voor meer informatie over de ESTA.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA