ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Waarom worden er gegevens omtrent de werkgever gevraagd op het ESTA aanvraagformulier?

Bewerkt: aug 24, 2023  | Tags: ESTA Aanvraag, ESTA Werkgelegenheidsinformatie

Inleiding

Werkgelegenheidsinformatie wordt door Customs and Border Protection (CBP) gebruikt om vast te stellen of ESTA-aanvragers van plan zijn illegaal de Verenigde Staten binnen te komen om economische migranten te worden. De specifieke sectie met betrekking tot deze wet is sectie 214b van de Amerikaanse Immigratie- en Nationaliteitswet. ESTA-aanvragers moeten werkgeversinformatie verstrekken als bewijs dat ze substantiële economische banden hebben met hun land van verblijf of staatsburgerschap. De werkgeversinformatie van een ESTA-aanvrager dient als bewijs dat hij in aanmerking komt om als niet-immigrant (of bezoeker) naar de Verenigde Staten te reizen volgens het Visa Waiver Programma en de Amerikaanse Immigratie- en Nationaliteitswet.

Why does the ESTA Application require Employer Information?
Waarom heeft de ESTA-aanvraag informatie over de werkgever nodig?

Waarom moet het CBP informatie over mijn dienstverband hebben?

Het CBP wil informatie over uw dienstverband om de volgende vier hoofdredenen:

[1] Identiteitscontrole

Werkgelegenheidsgegevens kunnen worden gebruikt om de identiteit van de aanvrager te verifiëren. Deze extra gegevens helpen om een vollediger profiel van de persoon op te stellen.

[2] Beoordeling van intentie

Werkgelegenheidsinformatie kan inzicht geven in het doel van je bezoek. Een stabiele baan in je thuisland kan bijvoorbeeld worden beschouwd als een factor die het minder waarschijnlijk maakt dat je van plan bent je visum te verlengen.

[3] Veiligheidsproblemen

De aard van je werk kan veiligheidsrisico's in de hand werken. Bepaalde beroepen kunnen om veiligheidsredenen meer aandacht vereisen.

[4] Statistische analyse

De Amerikaanse overheid kan deze informatie gebruiken voor statistische doeleinden, om inzicht te krijgen in de demografie van bezoekers.

Wat is de bedoeling van Sectie 214b van de Amerikaanse Immigratie- en Nationaliteitswet?

Het doel van de wet is ervoor te zorgen dat aanvragers voldoende bewijs leveren dat ze sterke familie- en economische banden hebben met het land waar ze verblijven of met hun land van staatsburgerschap. Voorbeelden van economische banden zijn werkgegevens, bankrekeningen of bewijs van een hypotheek. Aan de Amerikaanse grens kan reizigers gevraagd worden naar hun familie- en economische banden met hun land van verblijf of staatsburgerschap. Als een aanvrager de VS specifiek wil bezoeken om werk te zoeken, dan overtreedt hij/zij mogelijk de wet. Een bezoek aan de VS om een sollicitatiegesprek bij te wonen terwijl u met een ESTA reist, is echter geen werk zoeken. De relevante vraag op het ESTA-formulier met betrekking tot de wet luidt als volgt: "Bent u momenteel op zoek naar werk in de Verenigde Staten of was u eerder werkzaam in de Verenigde Staten zonder voorafgaande toestemming van de Amerikaanse overheid?".

Moet ik mijn werkinformatie op het ESTA-verzoek invullen?

Ja, deze informatie is verplicht op het aanvraagformulier. Aanvragers moeten de gegevens over hun werkgever naar beste weten invullen. Het opzettelijk niet verstrekken van werkinformatie op een ESTA-aanvraag kan van invloed zijn op de beslissing van het CBP. Het CBP beoordeelt de verdiensten van een bepaald type werkgever of beroep niet. Het kunnen aantonen van een dienstverband is een voordeel voor aanvragers dat ze niet van plan zijn de Amerikaanse immigratiewetten te overtreden.

Welke informatie over tewerkstelling is vereist?

De informatievelden die vereist zijn als onderdeel van het werkgelegenheidsgedeelte op het ESTA formulier zijn Werkgeversnaam, Functie, Werkgeversadres (adresregel 1, regel 2, staat/provincie regio, stad en land). Er wordt momenteel geen andere informatie gevraagd op het formulier, zoals salaris, begindatum, naam van de supervisor of andere details. Het CBP kan besluiten om in de toekomst meer velden toe te voegen. Aanvragers die met pensioen zijn of geen werk hebben, hoeven geen informatie te verstrekken in het gedeelte over werk.

Moet ik informatie over een vroegere tewerkstelling geven?

Voor het invullen van de ESTA-aanvraag is geen informatie over vroegere dienstverbanden vereist. Alleen informatie over het huidige dienstverband is vereist.

Conclusie

Werkgelegenheidsinformatie op het ESTA-verzoek bestaat uit verschillende verplichte velden op het formulier. Aanvragers kunnen ervoor kiezen om de gegevens van hun werkgever niet te verstrekken. Het is echter aan te raden dat aanvragers de vragen over het dienstverband op het ESTA aanvraagformulier beantwoorden en de meest accurate en recente gegevens over hun dienstverband verstrekken om de verwerking van hun ESTA niet te vertragen en niet de intentie te tonen om mogelijk wetten te overtreden die betrekking hebben op de Amerikaanse Immigratie- en Nationaliteitswet.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of transitdoeleinden, begin dan met uw aanvraag. Bezoek anders de FAQ voor meer informatie over ESTA.

ESTA aanvragen