ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Visum voor Washington D.C. District of Columbia Verenigde Staten

Bewerkt: Sep 29, 2023  | Tags: ESTA, VS-visum

Information on visiting Washington DC and applying for an ESTA or visa.

Washington, D.C., de hoofdstad van de Verenigde Staten, is een schatkamer vol geschiedenis, politiek en cultuur. Met iconische monumenten zoals het Witte Huis, het Lincoln Memorial en de Smithsonian musea is het een must-visit bestemming voor elke reiziger die het Amerikaanse verhaal wil begrijpen. Maar voordat je jezelf kunt onderdompelen in de diepte van het aanbod van deze stad, is er de kwestie van het veiligstellen van de juiste reisvergunning. Dit artikel is bedoeld om je wegwijs te maken in het proces van het aanvragen van een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) of een Amerikaans visum voor je avontuur in DC. We belichten ook een aantal van de toeristische attracties die Washington D.C. tot een aantrekkelijke bestemming maken.

Kiezen voor een ESTA of een Amerikaans visum?

Of je een visum voor Washington DC of een ESTA nodig hebt, hangt voornamelijk af van het reisdoel en de nationaliteit van de reiziger, omdat het belangrijkste verschil tussen ESTA en visum de omstandigheden zijn die ze dekken. Er zijn zeker nog andere specifieke verschillen tussen ESTA en Visa, waaronder de aanvraagprocedure en de geldigheidsduur. De reden voor de reis en de nationaliteit van de reiziger bepalen echter of een visum of een ESTA nodig is.

Als je 90 dagen of minder naar Washington DC of andere bestemmingen in de VS reist en de nationaliteit hebt van een land dat onder het Visa Waiver Program (VWP) valt, dan heb je hoogstwaarschijnlijk alleen ESTA-goedkeuring nodig. Het ESTA is een extra beveiligingsniveau om mogelijke bedreigingen door wetshandhaving of veiligheid te voorkomen. De aanvraag kan online worden ingevuld en de lijst met VWP-landen is te vinden op de website van US Customs and Border Protection. Na goedkeuring kunnen bezoekers de VS binnenkomen met hun geldige paspoort. Een goedgekeurd ESTA vervangt geen visum als dat nodig is. Als een ESTA-aanvraag echter wordt afgewezen, is het mogelijk om een niet-immigratievisum aan te vragen om naar de VS te kunnen reizen. Met betrekking tot visa, als iemand van plan is om langer dan 90 dagen in de VS te reizen, van plan is om in de VS te werken of studeren of uit een niet-VWP land komt, zullen ze het visum voor hun specifieke situatie moeten aanvragen. Het verschil tussen ESTA en visum is gelukkig vrij eenvoudig, maar wel belangrijk om te weten voor bezoekers van de VS.

Elektronisch systeem voor reistoestemming (ESTA)

Voor burgers van landen die deel uitmaken van het Visa Waiver Program (VWP) van de VS, is het ESTA vaak de handigste manier om de VS te bezoeken voor korte perioden, tot 90 dagen, voor zaken, toerisme of doorreis.

Hoe vraagt u een ESTA aan?

 1. Controleer of je in aanmerking komt: Zorg ervoor dat je een geldig paspoort hebt van een van de 41 landen in het VWP.
 2. Online aanvragen: Vul het online aanvraagformulier in. Je moet persoonlijke informatie, paspoortgegevens en reisplannen invullen.
 3. Aanvraagkosten: Bij het indienen van de aanvraag moet je een niet-restitueerbaar overheidstarief betalen. Dit kan worden betaald met een creditcard, bankpas of PayPal.
 4. Wacht op goedkeuring: Meestal wordt ESTA binnen enkele minuten goedgekeurd, maar het is raadzaam om de aanvraag ten minste 72 uur voor de geplande reisdatum in te dienen.
 5. Let op de beperkingen: Het hebben van een ESTA garandeert geen toegang tot de Verenigde Staten. De uiteindelijke beslissing om de VS binnen te komen wordt genomen door U.S. Customs and Border Protection bij aankomst.

Amerikaanse visa

Voor degenen die niet in aanmerking komen voor het VWP, of voor wie een ESTA is geweigerd, is een B-2 toeristenvisum of een B-1 zakenvisum vaak de volgende route. Reizigers wordt geadviseerd om andere Amerikaanse visumtypes te onderzoeken die meer geschikt zijn voor hun reisdoeleinden.

Hoe vraagt u een Amerikaans visum aan?

 1. Vul het DS-160 formulier in: Dit is het Online Nonimmigrant Visa Application-formulier dat de basis vormt van uw visumaanvraag.
 2. Kosten visumaanvraag: Een vergoeding van $185 is vereist voor het plannen van de afspraak met de ambassade.
 3. Een interview plannen en bijwonen: Je moet een afspraak maken voor een visum interview op een Amerikaanse ambassade of consulaat in je land.
 4. Documentatie: Bereid je voor om alle nodige documenten mee te brengen, waaronder een geldig paspoort, bewijs van financiële stabiliteit en soms een reisroute.
 5. Wachten op verwerking: De aanvraagtijd voor een visum verschilt per land en andere factoren. Je kunt je aanvraag het beste ruim voor de geplande reisdatum indienen.

Wat te zien in Washington D.C.

Nu uw ESTA of Amerikaanse visum geregeld is, duiken we in de fascinerende bezienswaardigheden die op u wachten in de Amerikaanse hoofdstad.

Bezienswaardigheden van democratie

 1. Het Amerikaanse Capitool: De thuisbasis van het Amerikaanse Congres. Je kunt een rondleiding boeken om meer te leren over het wetgevingsproces en de geschiedenis van het gebouw.
 2. Het Witte Huis: Hoewel je van tevoren goed moet plannen en je achtergrond moet checken om naar binnen te gaan, is de buitenkant een lust voor het oog en een fotomoment dat je niet wilt missen.

Monumenten en gedenktekens

 1. Lincoln Memorial: Dit imposante standbeeld van Abraham Lincoln is een icoon van de Amerikaanse geschiedenis en biedt een prachtig uitzicht op het Washington Monument en het Amerikaanse Capitool.
 2. Washington Monument: Hoewel het een van de meest bekende bouwwerken in de Verenigde Staten is, weten veel bezoekers niet dat je met een lift naar de top kunt gaan voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Musea en galerieën

 1. Smithsonian Instituut: Met 19 musea en een dierentuin is dit het grootste museumcomplex ter wereld. Het National Air and Space Museum en het National Museum of American History behoren tot de meest bezochte.
 2. National Gallery of Art: Een toevluchtsoord voor kunstliefhebbers. De galerie is verdeeld in het West Building, met kunstenaars uit de Middeleeuwen tot 1800, en het East Building, met moderne en hedendaagse kunst.

Buiten en recreatie

 1. National Mall: Dit uitgestrekte stuk groen wordt vaak de "voortuin van Amerika" genoemd. Het is een geweldige plek voor een ontspannen wandeling te midden van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad.
 2. Georgetown: Deze historische buurt biedt geplaveide straten, chique winkels en een schilderachtige waterkant.

Culturele ervaringen

 1. Kennedy Center: Voor fans van podiumkunsten is dit de plek om van alles te zien, van ballet tot jazzconcerten.
 2. Internationaal spionagemuseum: Dit museum biedt een unieke ervaring en duikt diep in de wereld van echte en fictieve spionage.

Conclusie

Washington D.C. is niet alleen een politiek epicentrum, maar ook een rijke schakering van Amerikaanse geschiedenis en cultuur. Of je er nu bent om de geschiedenis op te snuiven, van de kunst te genieten of het politieke hart van de Verenigde Staten te verkennen, de eerste stap is om je reistoestemming veilig te stellen door middel van een ESTA of een Amerikaans visum. Zodra je dat in handen hebt, wachten de schatten van deze fascinerende stad op je ontdekking.