Visum voor Seattle, Washington Verenigde Staten

Gepubliceerd: Oct 14, 2019, Bewerkt: Oct 14, 2019 | Tags: ESTA, VS Visa

Visum voor Seattle, Washington Verenigde Staten

Een bezoek aan Seattle

Seattle is de parel van de Pacific Northwest en terecht een populaire bestemming voor toeristen, het hele jaar door. Het is een plaats met een rijke geschiedenis, die steevast op de lijst van de vijf snelst groeiende steden van de Verenigde Staten prijkt. Er is voor iedere soort toerist een heleboel te beleven. Een bezoek aan Seattle zal onvergetelijke herinneringen bij u achterlaten aan bezienswaardigheden van enkele eeuwen oud, kunst en cultuur uit alle delen van de wereld, sportevenementen van wereldklasse, adembenemende kustlandschappen en alle andere ingrediënten die nodig zijn voor een droomvakantie. Lees verder over het beste reisadvies en over informatie over een visum voor Seattle of een ESTA.

Visum voor de Verenigde Staten of ESTA – goed om het verschil te weten voordat u naar Seattle gaat

Veel mensen die voor de eerste keer een reis naar Seattle plannen weten niet goed welke reisdocumenten ze behalve hun paspoort nodig hebben. Ze weten niet zeker of ze wel een visum nodig hebben en hebben ook wel eens iets gehoord over iets dat ESTA genoemd wordt, maar kennen het verschil niet tussen ESTA en de vereisten voor een visum, als er al een verschil is. ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is GEEN visum. Het is een verplicht reisdocument dat slechts geldt voor staatsburgers van een beperkt aantal landen die een visumvrijstellingsprogramma hebben onder het VWP om naar de Verenigde Staten te reizen. De lijst van deelnemende landen wordt getoond op de website van het Department of Homeland Security, het Departement van Binnenlandse Veiligheid van de Verenigde Staten. Het doel van ESTA is, te bevestigen dat iedere reiziger die van plan is om zonder visum te reizen daarvoor ook in aanmerking komt. Reizigers die zonder visum reizen vanuit een van deze landen kunnen maximaal 90 dagen in het land blijven voor toeristische doeleinden of voor beperkte zakelijke activiteiten. Voor alle andere doeleinden, zoals werk, studie of huwelijk is het aanvragen van een daartoe geschikt visum noodzakelijk. Om het eenvoudig te zeggen: Indien u een visum nodig heeft voor Seattle, heeft u geen ESTA nodig, en als u geen visum nodig heeft, dient u een ESTA aan te vragen.

Een ESTA aanvragen

Een belangrijk verschil tussen ESTA en visumaanvragen is dat ESTA’s online worden verkregen via de website van Homeland Security en visa persoonlijk op de Amerikaanse ambassade of op een consulaat moeten worden aangevraagd. U hoeft alleen de gevraagde informatie te verstrekken, de kostenvergoeding te betalen en te wachten totdat het systeem bevestigd heeft dat u in aanmerking komt voor reizen zonder visum. U krijgt even later al bericht. Een ESTA is twee jaar geldig, dus indien u binnen die periode meerdere keren naar de Verenigde Staten wilt hoeft u niet opnieuw een ESTA aan te vragen. Indien het doel van uw volgende bezoek echter niet voldoet aan de voorwaarden van het Visumvrijstellingsprogramma VWP dient u  een visum aan te vragen voor een bezoek aan Seattle.

De geschiedenis van Seattle: weerbaarheid en opstanding

De Indianen hadden het grondgebied van wat nu Seattle is bijna vierduizend jaar lang gecultiveerd en bewoond voordat de eerste Europese kolonisten er aankwamen. Het gewicht en de kracht van ontelbare jaren is bijna voelbaar in de atmosfeer van de stad en wordt weerspiegeld in haar doorzettingsvermogen. Seattle heeft de bloei en het verval van verscheidene economische perioden doorgemaakt; zoals de houtindustrie of de Goudkoorts, het werd hard getroffen door de Paniek van 1893 en de Grote Depressie, maar het bleef volhouden en is nog steeds aan het groeien. Op dit moment kan de stad zich beroemen op bloeiende vliegtuig- en high-tech industrieën waardoor zij aantrekkelijk en jong blijft. De bijna 700.000 inwoners zijn gevestigd in een weelderig heuvelachtig gebied dat bijna 216 vierkante kilometer bestrijkt. Het gematigde zeeklimaat zorgt voor prettige seizoenen met niet al te extreem weer.

Mijlpalen van metaal en glas

U kunt bijna niet anders dan uw verkenningstocht van Seattle te beginnen met de befaamde Space Needle. Het is een noodzakelijke mijlpaal en biedt een adembenemend uitzicht van 360° op de skyline van de stad en de omringende bergen, alsmede aantrekkelijke en voortreffelijke gelegenheden tot dineren op een indrukwekkende hoogte van 185 m in de lucht. Vlak naast de Space Needle is Chihuly Garden and Glass, een monumentale attractie op zich. Het Glasshouse is vervaardigd door de wereldberoemde glaskunstenaar Dale Chihuly en is een spektaculair gebouw met zijn 30 m gekleurd glas, met kleuren variërend van geel, rood tot amberkleurig.

Musea en kunst

Als u van plan bent om in de winter naar Seattle te gaan en het weer is u niet gunstig gezind, dan zijn er nog steeds vele opties voor vermaak. In het uitgebreide assortiment aan musea is voor ieders smaak wel iets te vinden. Het Museum of Popular Culture, ontworpen door Frank Gehry zal u meenemen naar de wortels van de moderne muziek en kunst, met een gezond stukje plaatselijke trots. (Nirvana? Jimi Hendrix?) U kunt er zelfs uw eigen Seattle Sound creëren in het befaamde City Sound Lab. In het Museum of History and Industry is veel te leren over het rijke erfgoed van Seattle en het herbergt de verhalen over de belangrijke mensen die het opgebouwd hebben tot het kroonjuweel van de Pacific Northwest dat het nu is. Voor een gevarieerde kunstcollectie; Indiaans, Warhol, en Pollock met zijn allen onder één dak moet u echt wat tijd uittrekken in uw programma – zorg dat u het Seattle Art Museum bezoekt, en ga ook even langs bij het gratis, altijd geopende Olympic Sculpture Park waar hedendaagse beeldhouwers hun werk aan het strand tentoonstellen.

De natuur binnen en buiten de stad

U hoeft niet ver buiten de stad te gaan om de meest exotische dieren te zien: Woodland Park Zoo en het Pacific Science Centre zijn om van te watertanden met hun collecties dier- en insectensoorten vanuit de hele wereld. Het Seattle Aquarium geeft een magnifiek beeld van onderwaterleven dat bijeen is gebracht in een tank van 460.000 L aan Pier 59. U kunt langs de kustlijn varen op een Washington State Ferry of over het gebied vliegen in een watervliegtuigje om de rauwe natuur van Seattle uit de eerste hand te ervaren.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA