Visum voor San Diego, Californië Verenigde Staten

Gepubliceerd: Oct 01, 2019, Bewerkt: Oct 07, 2019 | Tags: ESTA, VS Visa

Visum voor San Diego, Californië Verenigde Staten

Inleiding

Of u nu voor culturele aangelegenheden op bezoek bent of gewoon lekker uit eten wilt gaan, de zorgeloze stad San Diego is een geweldige plaats om te bezoeken in elk jaargetij. Deze gids geeft u informatie over uw bezoek, alsook informatie over het verkrijgen van de juiste toestemming om te reizen, zoals een ESTA of een visum voor San Diego.

ESTA of een visum voor de Verenigde Staten om San Diego te bezoeken?

Indien u een reis naar San Diego onderneemt is het goed mogelijk dat u wat in verwarring raakt omtrent het soort reisdocument dat u daarvoor nodig heeft. Regelgeving en vereisten kunnen in een oogwenk veranderen, vooral met de huidige regering, en u kunt er gemakkelijk in verdwaald raken. Wij zullen hier het verschil tussen een ESTA en een visum nog eens doornemen voor San Diego. De eerste variabele die u in ogenschouw moet nemen is de totale duur van uw overzeese verblijf. Inschrijving voor ESTA (oftewel Electronic System for Travel Authorization) is enkel mogelijk voor toerisme, doorreis, medische en zakelijke doeleinden tot op 90 dagen. Als u van plan bent om meer tijd op Amerikaans grondgebied door te brengen en in het bijzonder in San Diego, zult u het juiste visum moeten aanvragen. Een ESTA aanvraag vereist ook dat u in het bezit bent van een e-paspoort, voorzien van een elektronische chip die door een machine leesbare informatie bevat. Daarentegen kunt u een normaal visum voor de Verenigde Staten verkrijgen zonder een speciaal soort paspoort.

ESTA en visumaanvraagprocedures

Nog een belangrijk verschil tussen ESTA en een visum voor San Diego is de aanvraagprocedure. De aanvraag voor ESTA wordt uitsluitend online verwerkt en kan enkele dagen voordat u op reis gaat voltooid zijn. De kosten zijn aanzienlijk lager, en u weet ook direct of uw aanvraag is goedgekeurd. Een aanvraag voor een visum voor de Verenigde Staten daarentegen vergt veel meer tijd. U moet ook persoonlijk aanwezig zijn op een van de Amerikaanse diplomatische missies. Het kan een enorme uitdaging zijn om een afspraak te krijgen; het kan enkele weken of zelfs maanden duren voordat u een datum voor een vraaggesprek krijgt. Als u op het kantoor bent aangekomen moet u waarschijnlijk een paar uur wachten, de verwerkingskosten zijn hoger, u wordt ondervraagd en daarna moet u nog een tijd wachten voordat uw aanvraag is goedgekeurd en u het visum in handen heeft. Dus als u in aanmerking komt voor een ESTA zult u daar in alle opzichten voordeel aan behalen!

Klimaat en vervoersmogelijkheden

San Diego is een ideale locatie voor een heerlijke reis aangezien de zon er gemiddeld 267 dagen per jaar schijnt. U kunt de stad bereiken door naar San Diego International Airport te vliegen (wat ongeveer 5 km van de binnenstad af ligt) of door de schilderachtige route via de Pacific Coast Highway te rijden. Eenmaal aangekomen zult u genoeg kunnen verkennen en u kunt de stad bezichtigen te voet, per taxi of met een bus of het lichte spoorvervoer van de stad. Alle openbare vervoersmogelijkheden maken deel uit van de MTS (Metropolitan Transit System) en met dit eenvoudig te navigeren systeem is het een makkie om alle belangrijke attracties van de stad te bezoeken.

Een kleine geschiedenisles om u op uw reis voor te bereiden

De stad San Diego werd gegrondvest in 1769 en het was de eerste Europese nederzetting in wat nu Californië is. Dat alleen al maakt San Diego tot een historische plek. Eerst was San Diego een onderdeel van het Spaanse rijk, toen werd het een deel van Mexico en nu is het een onderdeel van de Verenigde Staten. Deze rijke mengelmoes van geschiedenis en cultuur heeft tot gevolg gehad dat San Diego een fantastische mengeling van culturen is, van de geweldige koloniale architectuur tot aan pittoreske plekjes zoals Balboa Park.

Wat is er zoal te zien en te doen in San Diego

Als u alleen maar lekker wilt ontspannen in San Diego, raden wij u ten zeerste aan dat u eenvoudigweg naar een van de fantastische stranden gaat waar u naar hartelust kunt zwemmen, snorkelen, surfen en zonnebaden. Heeft u zin in een culturele ervaring? Een van de belangrijkste attracties in de stad is het USS Midway Museum, dat gehuisvest is in de USS Midway dat in de haven van San Diego ronddrijft. De elegante tuinen van Balboa Park beslaan meer dan 600 km2 en huisvesten ook nog 17 musea en de stadsdierentuin, een voortreffelijke gezinsvriendelijke plaats om een middag door te brengen. Als u van winkelen houdt is er Seaport Village; een geweldig winkelcentrum aan het water met fonteinen, bars en restaurants om even te gaan zitten en prachtige parken met fonteinen. Als u een romantisch avondje wilt kunt u naar Lorna Point gaan waar u de golven tegen de ruwe kustlijn kunt zien slaan en naar de lichten van de vuurtoren die naderende schepen waarschuwt kunt kijken.

Op smultocht in San Diego

Veel beroemde restaurantmaaltijden in San Diego worden geïnspireerd door de Mexicaanse keuken. Zet u schrap voor overheerlijke carne asada, verkoelende guacamole ngada, burrito’s en nog veel meer. Er zijn ook traditionele Amerikaanse burger- en pizzarestaurants te vinden, en ook een verbazingwekkende hoeveelheid restaurants waar je gezond kunt eten (acai kommen zijn een bijzondere specialiteit in veel eetgelegenheden in de stad).  Aangezien San Diego aan de kust ligt neemt visbanket ook een belangrijke plek in op de lijst van de plaatselijke keuken. Van kreeft tot krabkoekjes, het is allemaal te krijgen hier in San Diego. Dit is waarschijnlijk een van de beste steden voor liefhebbers van zeebanket aangezien er heel veel restaurants zijn die het als specialiteit serveren. Of bezoek de beroemde San Diego Seafood market en koop wat verse oesters of vers gevangen vis om zelf klaar te maken.

Wij wensen u veel plezier in San Diego

Nu weet u hoe u in de stad kunt komen en hoe u de juiste machtiging kunt verkrijgen om er binnen te komen, hetzij via ESTA of met een visum voor San Diego. Hopelijk heeft deze gids u wat ideeën kunnen verschaffen over dingen om te zien als u  er bent. Wij wensen u een fantastische reis naar San Diego!

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA