Visum voor New York

Gepubliceerd: Aug 29, 2018, Bewerkt: Nov 09, 2019 | Tags: Visumaanvraag VS, VS Visumvereisten, VS Visa

Hebt u interesse in een visum voor New York of een ESTA-visumvrijstelling, dan vindt u in dit korte artikel de informatie die u nodig hebt voor de aanvraag die voor u van toepassing is.

New York, de stad die nooit slaapt. New York is een van de meest bewonderde toeristische bezienswaardigheden ter wereld. De stad wordt elk jaar door meer dan 54 miljoen buitenlanders en Amerikaanse toeristen bezocht. Het is dus niet moeilijk om u voor te stellen hoeveel mensen van over de hele wereld gek zijn op New York en er graag heen gaan. Deze enorme stad ligt in een gebied met meer dan 11.331 hectare aan parken en 22,5 km aan openbare stranden. New York heeft veel bezienswaardigheden die toeristen aantrekken. Bovendien zijn deze bezienswaardigheden zo gevarieerd, dat de stad voor elke leeftijd en interesse iets te bieden heeft. Bovendien is New York magisch melodieus dankzij zijn enorme muziekcultuur en -geschiedenis. New York staat ook bekend om zijn eetcultuur, die erg gevarieerd is. Zelfs de zeldzaamste keukens zijn er gemakkelijk te vinden. Voorafgaand aan een reis naar New York moet een visum voor New York of een visumvrijstelling worden verkregen.

Visa Waiver Program (ESTA)

Het Visa Waiver Program (visumvrijstellingsprogramma) kwam er om het voor paspoorthouders van bepaalde landen gemakkelijker te maken New York binnen te komen zonder een visum aan te vragen. Momenteel zijn er 40 landen die aan het Visa Waiver Program deelnemen. Personen die New York voor minder dan 90 dagen willen bezoeken voor toeristische of zakelijke doeleinden, voor een doorreis of om een medische behandeling te ondergaan, kunnen in aanmerking komen. De ESTA-visumvrijstelling is maximaal twee jaar geldig, of tot de datum waarop het paspoort verloopt, als dit eerder is.

Er zijn een aantal aanvullende vereisten waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor het Visa Waiver Program:

TOEGESTANE ZAKELIJKE DOELEINDEN

 • Zakenpartners ontmoeten
 • Wetenschappelijke, educatieve, professionele of zakelijke congressen of conferenties bijwonen
 • Kortlopende trainingen volgen (u mag van geen enkele bron in New York een betaling ontvangen, behalve voor kosten die verband houden met uw verblijf)
 • Onderhandelen over contracten

TOEGESTANE TOERISTISCHE DOELEINDEN

 • Toerisme
 • Vakantie
 • Bezoek aan vrienden of familie
 • Medische behandeling
 • Deelname aan sociale evenementen georganiseerd door sociëteiten, sociale of dienstverlenende organisaties
 • Deelname van amateurs aan muziek-, sport- of soortgelijke evenementen of wedstrijden, indien zij niet worden betaald voor deelnameEen korte recreatieve studie, niet voor studiepunten (bijvoorbeeld een tweedaagse kookles tijdens de vakantie)

REISDOELEINDEN DIE NIET ZIJN TOEGESTAAN IN HET KADER VAN HET VISA WAIVER PROGRAM

 • Studie, voor studiepunten
 • Tewerkstelling
 • Werk als buitenlandse pers, radio, film, journalisten of andere informatiemedia
 • Permanent verblijf in de Verenigde Staten

Aanvullende eisen

 1. Een bezoeker moet beschikken over een ESTA-vergunning (Electronic System for Travel Authorization - elektronisch systeem voor reisvergunning)ESTA is een geautomatiseerd webgebaseerd systeem van het Department of Homeland Security (DHS - Amerikaans Ministerie van Binnenlandse Veiligheid), U.S. Customs and Border Protection (CBP - dienst douane en grensbescherming) waarmee wordt bepaald of reizigers in aanmerking komen om zonder visum voor New York voor toeristische of zakelijke doeleinden te reizen.
 2. U kunt de Verenigde Staten alleen binnenkomen met een goedgekeurde retourreis door de lucht of over zee.
 3. De toegang aan de grens is u niet eerder ontzegd. Mogelijk komt u niet in aanmerking voor een ESTA als een eerdere visumaanvraag voor de VS is afgewezen.
 4. U dient in het bezit te zijn van een elektronisch paspoort.

Toeristenvisa, zakenvisa en bezoekersvisa

Als u niet in aanmerking komt voor een ESTA-visumvrijstelling of als u langer dan 90 dagen in New York wilt verblijven, hebt u een B1-zakenvisum, B2-toeristenvisum of een B1-B2-bezoekersvisum nodig. Er zijn verschillende categorieën bezoekersvisa, die worden ingedeeld op basis van het doel van het bezoek.

 • Categorie B1 - Zakelijke doeleinden, vergaderen en het afwikkelen van een nalatenschap.
 • Categorie B2 - Toerisme, vakantie, vrije tijd en andere redenen voor bezoek.

Aanvraagproces

Om een visum aan te vragen, moet een aantal stappen worden gevolgd. Soms kan het verloop van deze stappen variëren, afhankelijk van het land waar u de aanvraag indient.

 1. Vul de online visumaanvraag in - U moet allereerst het online visumaanvraagformulier DS-160 invullen. Als u de aanvraag hebt ingediend, komt u op de bevestigingspagina terecht; u moet deze pagina afdrukken. Vervolgens moet u deze pagina verplicht meenemen naar uw interview.
 2. Plan een interview - U moet een afspraak maken voor uw visuminterview op de Amerikaanse ambassade of het consulaat in uw land van herkomst. Daarna moet u wachten op telefonisch bericht van de visumambtenaar. Er is geen vaste tijd waarop u door het visumkantoor wordt gebeld. Dat moment hangt af van verschillende factoren zoals uw locatie, het seizoen en de visumcategorie. U moet uw visum daarom vooraf aanvragen.
 3. Bewaar de verplichte documenten - a) Geldig paspoort, b) Bevestigingspagina DS-160-formulier, c) Ontvangstbewijs betaling aanvraagkosten, d) Foto
 4. Interview/afspraak ambassade - Nadat u tijdens het interview bent ondervraagd, beslist uw visumambtenaar of u al dan in aanmerking komt voor een visum. Na uw visuminterview moet u desgevraagd mogelijk meer documenten overleggen. Wees hierop voorbereid. Na goedkeuring van uw visum moet u de kosten voor de afgifte van uw visum betalen, voor zover van toepassing. Binnenkort ontvangt u uw paspoort en visum via koeriersdienst.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijgesteld land zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland of een ander West-Europees land, en u een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreisdoeleinden, ga dan aan de slag met uw aanvraag. Raadpleeg in andere gevallen de veelgestelde vragen voor meer informatie over de ESTA.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA