ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Visum voor New York

Bewerkt: aug 24, 2023  | Tags: VS-visum, Aanvraag VS-visum, Vereisten VS-visum

Information on visiting New York and applying for a visa or ESTA.

New York City, een van de meest iconische steden ter wereld, lokt reizigers met haar skyline, cultuur en eindeloze mogelijkheden. Maar voordat je je in de Big Apple kunt storten, moet je eerst zorgen voor de juiste reisdocumenten. Voor de meeste internationale reizigers betekent dit het aanvragen van een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) of een visum.

Als je geïnteresseerd bent in een visum voor New York, of een ESTA visumvrijstelling, dan zal dit korte artikel je voorzien van informatie die nodig is voor je relevante aanvraag.

ESTA of visum: Wat heb je nodig?

ESTA (visumvrijstellingsprogramma)

Het Visa Waiver Program (VWP) was bedoeld om het voor paspoorthouders van bepaalde landen makkelijker te maken om New York binnen te komen zonder een visum aan te vragen. Momenteel zijn er 41 landen die deelnemen aan het Visa Waiver Program. Personen die New York voor minder dan 90 dagen willen bezoeken voor toeristische doeleinden, zaken, doorreis of medische behandeling, kunnen hiervoor in aanmerking komen. De ESTA visumvrijstelling wordt afgegeven voor maximaal twee jaar of de vervaldatum van het paspoort, afhankelijk van wat het eerst gebeurt.

Goedgekeurde zakelijke doeleinden met ESTA

 • Overleg met zakenpartners
 • Een wetenschappelijke, educatieve, professionele of zakelijke conventie of conferentie bijwonen
 • Kortdurende training volgen (u mag in New York niet worden betaald uit welke bron dan ook, behalve voor onkosten die verband houden met uw verblijf)
 • Onderhandelen over een contract

Goedgekeurde toeristische doeleinden met ESTA

 • Toerisme
 • Vakantie
 • Bezoek aan vrienden of familie
 • Medische behandeling
 • Deelname aan sociale evenementen georganiseerd door broederlijke, sociale of dienstverlenende organisaties
 • Deelname door amateurs aan muziek-, sport- of soortgelijke evenementen of wedstrijden, indien niet betaald voor deelname Inschrijving voor een korte recreatieve studie, niet voor studiepunten voor een graad (bijvoorbeeld een tweedaagse kookcursus tijdens de vakantie)

Reisdoeleinden die niet zijn toegestaan onder het Visa Waiver Programma

 • Studie, voor studiepunten
 • Werk
 • Werk als buitenlandse pers, radio, film, journalisten of andere informatiemedia
 • Permanent verblijf in de Verenigde Staten

ESTA aanvragen

 1. Dien uw ESTA-aanvraag online in. Dit duurt meestal 20-30 minuten per aanvrager.
 2. Vul de vereiste gegevens in, waaronder biografische informatie en paspoortgegevens.
 3. Betaal de ESTA overheidskosten.
 4. Wachten op goedkeuring, die soms onmiddellijk kan plaatsvinden, maar ook tot 72 uur kan duren.

Amerikaans visum

Als u niet in aanmerking komt voor een ESTA Visa Waiver, of als u langer dan 90 dagen in New York wilt verblijven, hebt u een B1 Business Visa, B2 Tourist Visa of B1-B2 Visitor Visa nodig. Er zijn verschillende categorieën bezoekersvisa, die worden ingedeeld op basis van het doel van het bezoek.

 1. Categorie B1 - Zakelijke doeleinden, het houden van vergaderingen, het vestigen van een nalatenschap.
 2. Categorie B2 - Toerisme, vakantie, vrije tijd en andere bezoekdoeleinden.

Hoe vraag ik een Amerikaans visum aan?

Om een visum aan te vragen, moet je een aantal stappen volgen. Soms kan het verloop van deze instructies verschillen, afhankelijk van het land van waaruit je een aanvraag indient.

 1. Vul de online visumaanvraag in - Eerst en vooral moet je het online visumaanvraagformulier DS-160 invullen. Nadat je de aanvraag met succes hebt ingevuld, kom je op de bevestigingspagina terecht; je moet een afdruk maken van deze bevestigingspagina. De afdruk is verplicht om mee te nemen naar een interview.
 2. Plan een interview - Je moet een afspraak maken voor een interview voor je Amerikaanse visum bij de Amerikaanse ambassade of het consulaat in je eigen land. Daarna moet je wachten op het telefoontje van de visumbeambte. Er is geen vaste tijd waarop je gebeld wordt door de Amerikaanse ambassade of het consulaat. De oproeptijd hangt af van veel factoren, zoals je locatie, seizoensgebondenheid en visumcategorie. Daarom moet je het visum op voorhand aanvragen.
 3. Zorg voor de verplichte documenten - a) Geldig paspoort, b) Formulier DS 160 bevestigingspagina, c) Betalingsbewijs aanvraagkosten, d) Foto
 4. Interview met de ambassade / Afspraak - Na het interview zal de vertegenwoordiger van het consulaat of de ambassade beslissen of je al dan niet in aanmerking komt. Na je visumgesprek kan het zijn dat je meer documenten moet overleggen als daarom wordt gevraagd. Wees daar dus op voorbereid.
 5. Verkrijg een goedgekeurd Amerikaans visum - Na de goedkeuring van je visum ontvang je je paspoort en visum per koerier of kun je ervoor kiezen om je documenten op te halen bij een Amerikaanse ambassade in de buurt.

Must-see attracties in New York

Vrijheidsbeeld en Ellis Island

Geen bezoek aan New York is compleet zonder deze symbolen van Amerikaanse vrijheid en immigratie te zien. Je kunt een veerboot nemen van Battery Park naar beide eilanden. Kaartjes kunnen vooraf online worden gekocht.

Times Square

Dit bruisende commerciële en entertainmentcentrum is beroemd om zijn theaters, winkels en de jaarlijkse New Year's Eve ball drop. Het is een must om ten minste één keer te bezoeken.

Central Park

Central Park is een oase midden in de betonnen jungle van Manhattan en biedt een groot aantal recreatieve mogelijkheden, van varen tot het bijwonen van live optredens.

Broadway

Voor theaterliefhebbers is het bijwonen van een Broadway-show bijna een vereiste. Van klassiekers als "Phantom of the Opera" tot moderne hits als "Hamilton", er is voor elk wat wils.

Musea

Het Metropolitan Museum of Art en het Museum of Modern Art (MoMA) zijn slechts twee van de uitstekende culturele instellingen van de stad. Beide bieden uitgebreide collecties kunst en artefacten uit de hele wereld.

Empire State Building

Voor een panoramisch uitzicht over de stad ga je naar de top van deze iconische wolkenkrabber. Het observatorium op de 86e verdieping biedt een ongeëvenaard uitzicht, vooral bij zonsondergang.

Conclusie

Of het nu je eerste bezoek is of je een doorgewinterde reiziger bent, New York City heeft iedereen iets te bieden. Voordat je aan je reis begint, is het echter cruciaal om de juiste reisdocumenten te verkrijgen via ESTA of een visum. Als dat eenmaal geregeld is, wachten de iconische monumenten, culturele instellingen en unieke wijken van de stad op je ontdekking. Met de juiste planning kan je reis naar New York een onvergetelijke ervaring worden.