ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Visum voor Key West, Florida Verenigde Staten

Bewerkt: aug 25, 2023  | Tags: VS-visum, ESTA

Information on visiting Key West and applying for an ESTA or a visa.

Key West, het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten, is een zonovergoten paradijs dat bekend staat om zijn tropische klimaat, rijke geschiedenis en levendige cultuur. Deze eilandstad ligt dichter bij Cuba dan bij Miami en is een toeristische hotspot die een unieke mix van natuurlijke schoonheid, historische betekenis en een relaxte levensstijl belooft. Maar voordat je wordt meegesleept door de charme van de "Conch Republic", moet je ervoor zorgen dat je de nodige reistoestemming hebt om de VS binnen te komen. In dit artikel beschrijven we hoe je een ESTA of visum aanvraagt voor je reis naar Key West, samen met een overzicht van enkele van de toeristische attracties op het eiland die je beslist moet bezoeken.

ESTA of visum: Wat heb je nodig?

ESTA (Elektronisch Systeem voor Reistoestemming)

Zoals de naam al doet vermoeden, geeft het Visa Waiver Programma onderdanen van bepaalde landen toestemming om de Verenigde Staten zonder visum binnen te komen als ze aan bepaalde criteria voldoen. 41 landen zijn opgenomen in het VWP, waaronder Polen, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Chili en Brunei. Om deel te nemen aan dit programma, moet je het online ESTA-formulier invullen, inclusief de vragen om in aanmerking te komen. Hier worden je verschillende vragen gesteld over onder andere je strafblad, beroep en redenen voor je verblijf in de VS. Binnen ongeveer 72 uur zou je een antwoord moeten krijgen van de Amerikaanse autoriteiten, waarin ze je ofwel toestemming geven om de VS binnen te komen onder het VWP, of je afwijzen. Als je wordt afgewezen, kun je nog steeds naar Key West reizen met een Amerikaans visum en moet je dus een B-2 toeristenvisum of B-1 zakenvisum aanvragen.

Hoe een ESTA aanvragen

  1. Vul de online aanvraag in: Vul het online aanvraagformulier in en vul de formuliervragen in. Dit duurt meestal ongeveer 20 minuten.
  2. De vergoeding betalen: Betaling van de ESTA overheidskosten is vereist voordat je de ESTA aanvraag indient. Het kan worden betaald met een creditcard, bankpas of PayPal.
  3. Wachten op goedkeuring: Goedkeuring is vaak direct, maar kan tot 72 uur duren. Het is raadzaam om de aanvraag ten minste een paar weken voor je geplande reis in te dienen.
  4. Bevestiging afdrukken: Na goedkeuring ontvang je een bevestiging per e-mail. Je kunt de bevestiging afdrukken voor je administratie, hoewel deze elektronisch aan je paspoort is gekoppeld.

Amerikaanse Visa

Als je niet uit een VWP land komt, of een ESTA is geweigerd, kun je overwegen om een B-2 Tourist Visa of B-1 Business Visa aan te vragen om Key West te bezoeken.

Hoe vraagt u een Amerikaans visum aan?

  1. DS-160 formulier: Vul het DS-160 formulier online in en print de bevestigingspagina.
  2. Plan een interview: Maak een afspraak voor een visumgesprek bij het Amerikaanse consulaat of de ambassade in uw land.
  3. Betaal de kosten: De aanvraagkosten voor een niet-immigrantenvisum (zoals het B-1 of B-2 visum) zijn 185 dollar. Je moet deze kosten betalen voordat je een afspraak met de ambassade maakt.
  4. Woon het interview bij: Zorg voor alle vereiste documenten, inclusief financiële bewijsstukken, reisroute en doel van het bezoek.
  5. Wachten op goedkeuring: Indien goedgekeurd, ontvang je je paspoort en visum per koerier of kun je ervoor kiezen om je documenten op te halen bij de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of consulaat.

Het belangrijkste verschil tussen ESTA en visum

Met ESTA kun je visumvrij reizen voor andere doeleinden dan werk of studie. ESTA geldt alleen voor onderdanen van bepaalde landen die op of na 1 maart 2011 niet hebben gereisd naar of aanwezig zijn geweest in Cuba, Iran, Irak, Libië, Noord-Korea, Somalië, Soedan, Syrië of Jemen. Aan de andere kant kan ESTA worden gebruikt voor onderdanen van elk land en kan het worden gebruikt voor werk of studie en voor toerisme. Dus als je eenmaal je ESTA of visum voor Key West hebt geregeld, kun je je richten op je reisplannen.

Must-visit toeristische attracties in Key West

Duval Straat

Duval Street is het hart van de commerciële en entertainment scene van Key West. Deze bruisende straat staat bekend om zijn vele bars, restaurants, winkels en kunstgalerieën en is dé plek voor het nachtleven en om te winkelen.

Viering van de zonsondergang op Mallory Square

Wees getuige van een van de meest gevierde zonsondergangen ter wereld op Mallory Square, waar elke avond toeristen, verkopers en artiesten samenkomen en een festivalachtige sfeer creëren.

Ernest Hemingway Huis & Museum

Deze historische plek was het woonhuis van de beroemde schrijver Ernest Hemingway. Je kunt het huis bezichtigen, de kamer zien waar hij enkele van zijn beroemdste werken schreef en zelfs de nakomelingen van zijn polydactyle kat ontmoeten.

Key West vlinder- en natuurconservatorium

Dit conservatorium is de thuisbasis van meer dan 50 soorten vlinders en talloze exotische vogels en biedt een magische ervaring voor natuurliefhebbers.

Nationaal park Droge Tortugas

Dit afgelegen nationale park is alleen toegankelijk per boot of watervliegtuig en biedt enkele van de beste snorkelervaringen in de VS, samen met een blik op de Amerikaanse geschiedenis via het 19e-eeuwse Fort Jefferson.

De zuidelijkste puntboei

Mis het niet om een foto te nemen naast dit iconische baken, dat het zuidelijkste punt van het vasteland van de Verenigde Staten markeert.

Watersport

Van snorkelen en duiken bij het enige levende koraalbarrièrerif in de Verenigde Staten tot vissen, kajakken en parasailing, Key West biedt een smorgasbord aan activiteiten op het water.

Conclusie

Key West is een schat aan ervaringen die wachten om ontdekt te worden. Of je nu in de VS woont of een internationale bezoeker bent, zorg ervoor dat je ESTA of visum ruim voor je reis geregeld is, zodat je kunt genieten van alles wat dit tropische paradijs te bieden heeft. Zodra je reistoestemming veilig is, hoef je alleen nog maar de ontelbare attracties te verkennen die van Key West een van de meest gewilde reisbestemmingen ter wereld maken.