ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Visum voor Florida

Bewerkt: aug 24, 2023  | Tags: VS-visum, Aanvraag VS-visum, Vereisten VS-visum

Information on visiting Florida and applying for a visa or ESTA.

Inleiding

Florida, de Sunshine State, is een van de populairste toeristische bestemmingen in de Verenigde Staten. Bekend om zijn zonnige stranden, wereldberoemde pretparken en een verscheidenheid aan culturele ervaringen, heeft Florida voor elk wat wils. Of je nu de mysteries van de Everglades wilt ontdekken, een wandeling over South Beach wilt maken of de magie van Walt Disney World wilt omarmen, het plannen van je reis begint met het begrijpen van de vereisten voor toelating. Voor de meeste internationale reizigers betekent dit het verkrijgen van een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) of een visum.

ESTA of visum: Welke heb je nodig?

ESTA en het Visa Waiver Programma (VWP)

Het Visa Waiver Program (VWP) staat inwoners van deelnemende landen (momenteel 41) toe om Florida te bezoeken zonder visum voor een verblijf van 90 dagen of minder. Kandidaten moeten in aanmerking komen voor het VWP en een geldige en goedgekeurde Electronic System for Travel Authorization (ESTA) autorisatie hebben voor hun vertrek naar Florida, door de lucht, over land of over zee. ESTA kan worden gebruikt voor toerisme, doorreis, zakenreizen en medische bezoeken van minder dan 90 dagen per bezoek in een periode van 180 dagen. Om een ESTA te verkrijgen, moet u in het bezit zijn van een paspoort van een van de 41 visumvrijstellingslanden, het aanvraagformulier invullen, slagen voor een geschiktheidsbeoordeling en de achtergrondcontroles doorstaan die worden uitgevoerd in verschillende databases die worden gedeeld met Customs and Border Protection (CBP). Beslissingen over ESTA-aanvragen worden meestal binnen 72 uur genomen.

Hoe een ESTA aanvragen

Een ESTA aanvragen is relatief eenvoudig. U moet:

  1. Een online formulier invullen op de officiële ESTA website.
  2. Informatie verstrekken zoals je paspoortgegevens, persoonlijke informatie en werkgegevens.
  3. Een nominaal overheidstarief betalen.
  4. Wachten op goedkeuring, wat vaak direct gebeurt maar tot 72 uur kan duren.

Eenmaal goedgekeurd is een ESTA twee jaar geldig of totdat je paspoort verloopt, wat het eerst komt. Houd er rekening mee dat ESTA-goedkeuring over het algemeen sneller en goedkoper is dan het verkrijgen van een visum, maar het is alleen geschikt voor korte bezoeken (tot 90 dagen) en staat geen activiteiten zoals werken of studeren in de VS toe.

Het Amerikaanse visum

Als je niet in aanmerking komt voor een ESTA of van plan bent om langer dan 90 dagen te blijven, moet je een visum aanvragen.

Hoe vraag ik een visum aan?

Als je niet in aanmerking komt voor een ESTA, kun je misschien een "B" -visum aanvragen voor Florida. Het B2-visum wordt uitgegeven voor toeristische doeleinden, het B1-visum wordt uitgegeven voor zakelijke doeleinden. Er is ook een B1/B2 bezoekersvisum, dat zowel voor zaken als voor toerisme kan worden gebruikt. Hier zijn de stappen om een visum voor de B-categorie aan te vragen:

  • Vul de online visumaanvraag (DS-160) in
  • Plan uw gesprek met de Amerikaanse ambassade - er zijn drie sites waar aanvragers een afspraak met de ambassade kunnen plannen, de ene is https://ais.usvisa-info.com, de andere is https://cgifederal.secure.force.com/ en de derde is https://evisaforms.state.gov/Instructions/SchedulingSystem.asp. Op elke website kunnen alleen afspraken worden gemaakt voor bepaalde ambassade locaties.
  • Betaal de DS-160 Application Fee ($185 USD) - je ontvangt een bevestigingsmail voor betalingen van de DS-160 application fee, of MRV fee.
  • Verzamel de vereiste documentatie - dit omvat uw paspoorten, verblijfskaarten, DS-160 bevestigingspagina, paspoortstijl en foto.
  • Optioneel: verzamel aanvullende documentatie die aantoont dat je van plan bent om Florida na je bezoek te verlaten - voorbeelden van dergelijke documentatie zijn huurovereenkomsten, hypotheekovereenkomsten, betalingen voor autofinanciering, bank- of creditcardafschriften, arbeidscontracten en andere overeenkomsten die de financiële en persoonlijke belangen van de aanvrager aan hun thuisland binden.
  • Woon je ambassadegesprek bij - na je afspraak bij de ambassade krijg je één van de drie beslissingen. Je visumaanvraag wordt goedgekeurd, geweigerd of moet nog verder verwerkt worden, de zogenaamde 'administratieve verwerking'. Administratieve verwerking kan enkele weken tot maanden duren, dus aanvragers wordt aangeraden om dit goed te plannen.

De visumaanvraagprocedure neemt over het algemeen meer tijd in beslag en er komt meer onderzoek bij kijken, dus het is aan te raden om er ruim voor de geplande reisdatum mee te beginnen.

Toeristische attracties in Florida

Zodra je je inreisvereisten hebt geregeld, is het tijd om je reisroute te plannen. Hier zijn enkele van Florida's must-see attracties:

Walt Disney World

Walt Disney World ligt in Orlando en is een van de meest bezochte toeristische bestemmingen ter wereld. Het bestaat uit vier themaparken: Magic Kingdom, Epcot, Disney's Hollywood Studios en Disney's Animal Kingdom en biedt een magische ervaring voor jong en oud.

South Beach in Miami

South Beach staat bekend om zijn bruisende nachtleven en Art Deco architectuur en is de plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar een levendige strandscène.

De Florida Keys

Deze archipel van koraalkaaien in het zuidelijkste puntje van Florida biedt een idyllische omgeving voor watersporten zoals duiken, snorkelen en diepzeevissen.

De Everglades

Het Everglades National Park, een van de meest unieke ecosystemen in de VS, biedt een kijkje van dichtbij in een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder alligators, zeekoeien en een overvloed aan vogelsoorten. Rondleidingen per luchtboot zijn een populaire manier om dit natuurwonder te verkennen.

St. Augustine

St. Augustine staat bekend als de oudste stad van de VS en biedt een unieke mix van Spaanse koloniale architectuur, historische bezienswaardigheden en moderne attracties.

Conclusie

Of je nu kiest voor een ESTA of een visum, het begrijpen van de inreisvereisten is de eerste stap in het plannen van een gedenkwaardige vakantie in Florida. Van de betoverende allure van Walt Disney World tot de serene schoonheid van de Everglades, de Sunshine State biedt een scala aan ervaringen die je reis onvergetelijk zullen maken. Zorg er wel voor dat je je ESTA of visum ruim van tevoren aanvraagt om haperingen te voorkomen die een domper kunnen zetten op je droomvakantie.