ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Visum voor Aspen, Colorado Verenigde Staten

Bewerkt: Nov 12, 2022 | Gepubliceerd: Nov 12, 2022 | Tags: VS visum, ESTA

Visum voor Aspen, Colorado Verenigde Staten

Introductie

Aspen is het kroonjuweel van Colorado. Door de ligging in het majestueuze Rocky en Elk gebergte is het een prachtige plaats voor een bezoek. De Roaring Fork River wacht u al op in deze onvergetelijke stad in Colorado’s Pitkin County. Deze gids geeft u alle informatie die u nodig heeft voor een succesvol bezoek aan Aspen en helpt u bovendien om uit te vinden of u een visum nodig heeft voor Aspen.

Overzicht voor visa en ESTA

Als u vanuit een ander land naar Aspen Colorado komt, dient u te controleren of u een visum nodig heeft, of een Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Dit kunt u controleren via assessment on the homepage. De ESTA is een elektronische reismachtiging die werd gelanceerd door het visumvrijstellingsprogramma (VWP) dat het mogelijk maakt voor staatsburgers van 40 deelnemende landen om naar de Verenigde Staten te reizen zonder visum, voor bezoeken van maximaal 90 dagen voor toeristische, zakelijke, doorreis- of medische doeleinden. Mensen die ESTA willen aanvragen dienen ook te voldoen aan vereisten zoals het hebben van een elektronisch paspoort dat geldig blijft voor de duur van hun bezoek naar en van Aspen, en moeten toestemming hebben van Customs and Border Protection (CBP) om met een VWP te reizen. Als u in aanmerking komt voor een ESTA bij het reizen naar Aspen dient u vooraf toestemming te krijgen, voordat u met een vliegtuig of schip kunt vertrekken.

Mensen die Aspen bezoeken en een B2 Toeristenvisum of B2 Zakenvisum nodig hebben moeten een DS-160 formulier invullen. Het neemt ongeveer 60 minuten in beslag om dit formulier in te vullen en de aanvrager moet ook pasfoto’s gereed hebben voor de aanvraag. Ook dient u een afspraak te maken voor een onderhoud bij het dichtstbijzijnde consulaat of de dichtstbijzijnde ambassade van de V.S. Op het moment dat u de afspraak bij de ambassade maakt dient u een vast bedrag te betalen van $185 voor het DS-160 aanvraagformulier.

ESTA en het visumvrijstellingsprogramma

Wat is het visumvrijstellingsprogramma (ESTA)?

Het doel van het visumvrijstellingsprogramma (VWP) is het eenvoudiger maken voor paspoorthouders van bepaalde landen om de Verenigde Staten van Amerika te betreden zonder een visum te hoeven aanvragen. Momenteel zijn er 40 landen die aan het visumvrijstellingsprogramma deelnemen. Mensen die graag naar de V.S. willen gaan voor minder dan 90 dagen kunnen ervoor in aanmerking komen, voor toeristische doeleinden, het ondergaan van medische behandelingen, een bezoek aan familie of vrienden of voor zaken. Na datum van verstrekking is de ESTA-visumvrijstelling twee jaar geldig of geldig tot de vervaldatum van het paspoort.

Geschiktheid voor het visumvrijstellingsprogramma

Om in aanmerking te komen voor het visumvrijstellingsprogramma bestaan er nog een paar andere criteria:

Als u voor erkende zakelijke doeleinden reist moet het zijn om zakenrelaties te raadplegen, een zakelijke of educatieve, beroepsmatige of wetenschappelijke conventie bij te wonen. Als het doel een korte cursus is mag u geen betaling ontvangen van enige bron gevestigd in de V.S., behalve voor kosten die uit uw bezoek voortvloeien. Het onderhandelen over contracten is ook een geldige reden voor een bezoek.

Studeren voor een graad, betaald werk of werken voor de buitenlandse media zijn niet toegestaan met een visumvrijstelling. Ook is het verboden om permanent in de Verenigde Staten te gaan wonen.

Als u de Verenigde Staten wilt bezoeken voor erkende en goedgekeurde doeleinden komt u mogelijk in aanmerking voor een ESTA. Als uw verblijf voor de juiste toeristische doeleinden is zoals een vakantie, een bezoekje aan familie of vrienden of zelfs voor het ondergaan van medische behandelingen of deel te nemen aan een muzikaal, sportief of ander cultureel evenement, zolang u er geen betaling voor ontvangt.

Aanvullende vereisten

Het is van het grootste belang dat alle bezoekers een volledige machtiging hebben die is erkend door ESTA, een afkorting die betekent: Electronic System for Travel Authorization. ESTA is een automatisch e-systeem dat onderdeel is van het Department of Homeland Security (DHS) van de V.S. en een hoofdbestanddeel van de methoden van Custom and Border Protection (CBP) om vast te stellen of uw reis naar de Verenigde Staten zonder visum voor toerisme of zaken bedoeld is. Het is alleen mogelijk om de Verenigde Staten via ESTA te betreden als u een officieel erkend retourbiljet heeft voor een zee- of luchtreis. Het is ook belangrijk dat u geen eerdere weigeringen aan de grens heeft gekregen. Als u voorheen een visum is geweigerd naar de Verenigde Staten, dan is het mogelijk dat uw ESTA ook geweigerd wordt. Ook is het noodzakelijk een e-paspoort te hebben.

De verschillen tussen zakelijke visa, toeristenvisa en bezoekersvisa

Indien u eerder een ESTA-visumvrijstelling geweigerd is of als u meer dan 90 dagen in de V.S. moet blijven, dient u een B1 zakenvisum of een B2 toeristenvisum of een B1-B2 bezoekersvisum aan te vragen. Het soort bezoekersvisum dat u moet aanvragen hangt af van de aard van uw geplande verblijf.

  • Categorie B1 – Deze categorie is bestemd voor mensen die een verblijf voor zaken gepland hebben, zoals vergaderingen of voor wettelijke doeleinden zoals het afwikkelen van een nalatenschap.
  • Categorie B2 – Deze categorie is geschikt voor mensen die de Verenigde Staten bezoeken voor eenvoudige toeristische of recreatieve doeleinden.

Hoe vraag ik een visum aan

Het aanvragen van een visum is een vrij eenvoudige en goed gedocumenteerde procedure. Er zijn echter een aantal stadia die moeten worden doorlopen. De exacte stadia kunnen afhankelijk van uw land van herkomst verschillend zijn.

De eerste stap is een online formulier invullen, het visum aanvraagformulier DS 160. Als u bij de bevestigingspagina komt, dient u dat uit te printen aangezien u dit mee moet nemen naar uw onderhoud. De volgende stap is het maken van een afspraak bij de ambassade of het consulaat van de V.S. in uw land. Daarna dient u een telefonische oproep van een visumbeambte of ambassade af te wachten. De wachttijd kan vrij lang zijn, dus is het belangrijk dat u lang vóór uw geplande bezoek met de aanvraagprocedure begint.

Verzamel de verplichte documenten:

  • Geldig paspoort
  • DS-160 formulier
  • Bevestigingspagina
  • Aanvraag
  • Betaling en ontvangstbewijs
  • Foto

U dient al deze documenten mee te brengen en mogelijk nog meer, tijdens het onderhoud aan de ambassade. In de loop van het vraaggesprek zal de beambte besluiten of u inderdaad in aanmerking komt voor een visum. Zodra het visum is verstrekt dient u de visumverzekeringskosten te betalen.

Reisinformatie over Aspen

De route die u zult nemen wanneer u per auto naar Aspen gaat hangt af van de tijd van het jaar. Tussen mei en september is Highway 82 geopend en die brengt u regelrecht naar Aspen. U gaat van de snelweg af op afrit Interstate 70 naar Glenwood Springs. In de winter is er veel sneeuw in Aspen en dan zal een groot gedeelte van Highway 82 gesloten zijn, dus zult u met wat omwegen uw doel moeten bereiken. Sneeuwbanden, een grote voorraad voorzieningen (waaronder EHBO-benodigdheden, eten en warme dranken, een warme deken en een sterke zaklamp) en een werkende mobiele telefoon waarmee u de hulpdiensten kunt bereiken met slecht weer, zijn allemaal essentiële artikelen die u bij zich moet hebben wanneer u in de winter naar Aspen rijdt.

Het dichtstbijzijnde grote vliegveld is Denver International Airport en het is heel eenvoudig om doorgaand wegtransport te krijgen vanaf het vliegveld naar het centrum van Aspen. Taxi’s en openbare bussen zijn beschikbaar indien u niet zelf wilt rijden of een auto wilt huren. Denver International Airport ligt ongeveer 350 km van het centrum van Aspen af. Een andere mogelijkheid is, een doorgaande vlucht naar Aspen te nemen. Aspen heeft ook zijn eigen kleine nationale vliegveld waar vluchten komen met belangrijke maatschappijen zoals Delta en United Airlines. Dit is Aspen/Pitkin Airport, ongeveer 5 km van Aspen dat kan worden bereikt via directe vluchten vanaf meerdere vliegvelden zoals Denver, Dallas, Chicago O’Hare, Houston, Los Angeles, San Francisco, Minnealopis/St. Paul en Atlanta.

Dit gebied is vooral geweldig voor alle liefhebbers van de vrije natuur. Een van de populairste wandelgebieden in Aspen is het Maroon Bells recreatiegebied dat vernoemd is naar de twee bergtoppen Maroon Peak en North Maroon Peak in het Elk gebergte. Nog twee fantastische locaties om te bezoeken binnen en buiten de gemeente als u van skiën houdt zijn Aspen Mountain en Independence Pass waar geweldige skigebieden zijn en eindeloze mogelijkheden om te skiën. Als u liever wat rustiger activiteiten heeft in Aspen, raden wij u aan om naar John Denver Sanctuary te gaan; een uitgesproken prachtig park en beeldschone tuin om een tijdje te verblijven. Liefhebbers van kunst zullen genieten van een bezoek aan het Aspen Art Museum waar een aantal geweldige kunstcollecties te bewonderen zijn. Als u geïnteresseerd bent in een zilvermijn die nog in gebruik is, ga dan direct naar de Smuggler Mine.

Conclusie

Nu u weet hoe u in de stad moet komen en wat er te zien en te doen is tijdens uw verblijf staat u waarschijnlijk te popelen om deze heerlijke plek te bezoeken. Wij wensen u een geweldige tijd toe, maar voordat u vertrekt dient u er wel voor te zorgen dat u een ESTA of een visum voor Aspen heeft bemachtigd, tenminste vier weken voor uw vertrek.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA