ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Visum voor Aspen, Colorado Verenigde Staten

Bewerkt: jan 21, 2024  | Tags: ESTA, Aspen, VS-visum

Information on visiting Aspen and needing a visa for Aspen.

Aspen is het kroonjuweel van Colorado. Aspen ligt te midden van de majestueuze Rocky en Elk mountains en is een schitterende plek om te bezoeken. De Roaring Fork River wacht op je in deze onvergetelijke stad in Pitkin County in Colorado. Deze gids geeft je alle informatie die je nodig hebt voor een succesvol bezoek aan Aspen en geeft je informatiebronnen om te bepalen of je misschien een visum nodig hebt voor Aspen.

Overzicht van visa en ESTA

Als u vanuit een ander land naar Aspen Colorado komt, moet u controleren of u een visum voor Aspen of een elektronisch systeem voor reistoestemming (ESTA) nodig hebt. Je kunt dit controleren via de beoordeling op de homepage. Het ESTA is een elektronische reistoestemming die werd geïntroduceerd door het Visa Waiver Program (VWP), dat burgers van 41 deelnemende landen de mogelijkheid biedt om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen voor een bezoek van maximaal 90 dagen voor toeristische, zakelijke, transit- of medische doeleinden. Potentiële ESTA-aanvragers moeten ook voldoen aan vereisten zoals het hebben van een elektronisch paspoort dat geldig is voor de duur van hun bezoek aan en van Aspen, en succesvol zijn goedgekeurd door Customs and Border Protection (CBP) om op het VWP te reizen. Als je in aanmerking komt voor ESTA als je naar Aspen reist, moet je goedkeuring krijgen voordat je aan boord gaat van je vlucht of zeeschip.

Bezoekers van Aspen die een B2-toeristenvisum of B1-zakenvisum nodig hebben, moeten een DS-160-formulier invullen. Het invullen van het formulier neemt ongeveer 60 minuten in beslag en aanvragers moeten ook pasfoto's laten maken voor de aanvraag. Je moet ook een afspraak maken voor een interview bij het dichtstbijzijnde Amerikaanse consulaat of ambassade. De kosten voor de DS-160 aanvraag bedragen $185 USD en moeten worden betaald op het moment dat je de afspraak bij de ambassade boekt.

ESTA en het visumontheffingsprogramma

Wat is het Visa Waiver Programma (ESTA)?

Het doel van het Visa Waiver Program (VWP) is om het voor paspoorthouders van bepaalde landen eenvoudiger te maken om de Verenigde Staten binnen te komen zonder een visum aan te hoeven vragen. Op dit moment nemen 41 landen deel aan het Visa Waiver Programma. Mensen die de VS voor minder dan 90 dagen willen bezoeken, kunnen hiervoor in aanmerking komen; of het doel van hun bezoek nu toerisme, een medische behandeling, een bezoek aan familie of vrienden of zakenreizen is. Na afgifte is de ESTA visumvrijstelling twee jaar geldig of tot de vervaldatum van iemands paspoort.

In aanmerking komen voor het Visa Waiver Programma

Om in aanmerking te komen voor het Visa Waiver Programma zijn er enkele aanvullende criteria:

 • Als u reist voor goedgekeurde zakelijke doeleinden, moet u van plan zijn om te overleggen met zakenpartners; van plan zijn om een zakelijke conventie of een educatieve, professionele of wetenschappelijke conferentie bij te wonen.
 • Als je een kortlopende opleiding volgt, mag je geen betaling ontvangen van een in de VS gevestigde bron, behalve voor kosten die direct verband houden met je bezoek. Onderhandelen over een contract is ook geldig.
 • Studeren voor studiepunten, betaald werk of werken voor buitenlandse media zijn niet toegestaan op het VWP. Het is ook verboden om permanent in de VS te gaan wonen.

Als je van plan bent de VS te bezoeken voor erkende en goedgekeurde toeristische doeleinden, kun je in aanmerking komen voor een ESTA. Als uw verblijf is voor erkende toeristische doeleinden, zoals een vakantie, een sociaal verblijf met familie of vrienden of zelfs om een medische behandeling te ondergaan, of om deel te nemen aan een muziek-, sport- of ander cultureel evenement, zolang u geen betaling ontvangt.

Aanvullende vereisten

Het is essentieel dat bezoekers allemaal een volledige autorisatie hebben die erkend is door ESTA, een acroniem dat staat voor 'Electronic System for Travel Authorization'. ESTA is een geautomatiseerd e-systeem dat deel uitmaakt van het Department of Homeland Security (DHS) en is een belangrijk onderdeel van de Customs and Border Protection (CBP) methodes om te bepalen of bezoekers in aanmerking komen om zonder visum naar de VS te reizen voor toerisme of zaken. Het is alleen mogelijk om via ESTA de VS binnen te komen als je een retourvlucht maakt over land, over zee of door de lucht. Het is ook van vitaal belang dat je geen eerdere grensweigeringen hebt. Als een visumaanvraag voor de VS eerder is afgewezen, kan een ESTA worden geweigerd. Het is ook noodzakelijk om een e-paspoort te hebben.

De verschillen tussen zakenvisa, toeristenvisa en bezoekersvisa

Als u een ESTA Visa Waiver is geweigerd of als u langer dan 90 dagen in de VS moet verblijven, moet u een B1 Business Visum, een B2 Tourist Visum of een B1-B2 Visitor Visum aanvragen. Welk type bezoekersvisum u nodig hebt, hangt af van de aard van uw geplande verblijf.

 • Categorie B1 - Deze categorie is voor mensen die een verblijf plannen voor zakelijke doeleinden, zoals het houden van vergaderingen of voor juridische doeleinden, zoals het afwikkelen van een nalatenschap.
 • Categorie B2 - Deze categorie is geschikt voor mensen die de VS bezoeken voor gewoon toerisme of vrijetijdsdoeleinden.

Hoe een visum aanvragen

Het aanvragen van een visum moet in een aantal stappen gebeuren. De exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het land van waaruit u de aanvraag indient.

De eerste stap is het invullen van het online formulier, bekend als Visumaanvraagformulier DS 160. Wanneer je bij de bevestigingspagina aankomt, print deze dan uit omdat je deze mee moet nemen naar het interview. De volgende stap is het maken van een afspraak voor een visumgesprek in je eigen land op de Amerikaanse ambassade of het consulaat. Daarna moet je wachten op het telefoontje van het Visumbureau. Vervolgens moet je gewoon wachten tot je iets hoort van de visumbeambte. Het wachten kan lang duren, dus het is belangrijk om dit ruim voor je geplande bezoek te doen. Verzamel de verplichte documenten:

 • Geldig paspoort
 • Formulier DS-160
 • Bevestigingspagina,
 • Aanvraag
 • Betaling en kwitantie
 • Foto

Al deze documenten en mogelijk nog meer moet je tijdens het gesprek met de ambassade overleggen. Tijdens dit gesprek zal de behandelende ambtenaar beslissen of je inderdaad in aanmerking komt voor een visum. Zodra je visum is toegekend, moet je de leges voor de visumverzekering betalen.

Reisinformatie voor Aspen

De route die je neemt om met de auto naar Aspen te komen, hangt af van de tijd van het jaar. Tussen mei en september is Highway 82 open en deze brengt je rechtstreeks naar Aspen - neem gewoon de afrit van Interstate 70 naar Glenwood Springs. In de winter is Aspen erg besneeuwd en is een groot deel van Highway 82 afgesloten, zodat je een omweg moet nemen om op je bestemming te komen. Sneeuwbanden, voldoende voorraad (waaronder EHBO-benodigdheden, eten en warme dranken, een warme deken en een sterke zaklamp) en een werkende mobiele telefoon om de hulpdiensten te bellen bij slecht weer, zijn allemaal essentiële zaken om mee te nemen als je in de winter naar Aspen rijdt. Het dichtstbijzijnde grote vliegveld is Denver International Airport, en het is heel gemakkelijk om vanaf het vliegveld verder te reizen naar het centrum van Aspen. Taxi's en openbare bussen zijn beschikbaar als je niet zelf wilt rijden of een auto wilt huren. Denver International Airport ligt op ongeveer 220 mijl van het centrum van Aspen. Een andere optie is om een doorvlucht naar Aspen te nemen. Aspen heeft ook een eigen, kleinere, nationale luchthaven met vluchten van grote luchtvaartmaatschappijen zoals Delta en United Airlines. Dit is Aspen/ Pitkin County Airport, dat op 8 km van Aspen ligt en bereikbaar is via rechtstreekse vluchten vanaf verschillende luchthavens, waaronder Denver, Dallas, Chicago O'Hare, Houston, Los Angeles, San Francisco, Minneapolis/St Paul en Atlanta.

Deze regio is bijzonder geschikt voor alle liefhebbers van het buitenleven. Een van de populairste wandelbestemmingen in Aspen is het Maroon Bells resort, genoemd naar de tweelingtoppen Maroon Peak en North Maroon Peak in de Elk Mountains. Twee andere fantastische locaties om te bezoeken in en rond de gemeente als je van skiën houdt, zijn Aspen Mountain en Independence Pass, waar je een aantal fantastische skiresorts en volop mogelijkheden om te skiën vindt. Als je wilt genieten van een minder inspannende activiteit in Aspen, is het een aanrader om het John Denver Sanctuary te bezoeken, een absoluut prachtig park en tuin en een schitterende plek om tijd door te brengen. Kunstliefhebbers zullen ook genieten van een bezoek aan het Aspen Art Museum, dat een aantal fantastische hedendaagse kunstcollecties huisvest. En als je graag een werkende zilvermijn wilt zien, ga dan meteen naar de Smuggler Mine!

Conclusie

Nu je weet hoe je de stad kunt bereiken en wat je er kunt zien en doen, ben je helemaal klaar om te genieten van je bezoek aan deze prachtige plek. Dus veel plezier, maar zorg er wel voor dat je ten minste vier weken voor vertrek een ESTA of visum voor Aspen hebt aangevraagd.