Reizigers die de VS over land binnenkomen, hebben nu een ESTA . nodig

Gepubliceerd: Oct 15, 2022, Bewerkt: Oct 15, 2022 | Tags: ESTA-ansøgning afventer, Grænsesikkerhed, ESTA-krav

Op 7 april 2022 hebben Customs and Border Protection (CBP) de voorwaarden herzien voor reizigers die met het visumvrijstellingsprogramma de Verenigde Staten over land betreden.

Wanneer wordt een ESTA vereist voor reizigers met een visumvrijstelling die over land komen?

Met ingang van 1 oktober 2022 dienen alle reizigers die bij de grenzen van de Verenigde Staten aankomen per vliegtuig, schip en nu ook over land, in het bezit te zijn van een goedgekeurde ESTA. In voorgaande jaren werd een ESTA enkel vereist voor reizigers met visumvrijstelling die de Verenigde Staten per vliegtuig of schip binnenkwamen.

Wat is ESTA?

De letters ESTA zijn een afkorting voor Electronic System for Travel Authorization. Het is een systeem dat wordt gebruikt door CBP om reizigers te screenen voordat zij de Verenigde Staten betreden. Het doel van een ESTA is, de veiligheid van alle reizigers te verbeteren. Let hierbij op het feit dat een ESTA niet hetzelfde is als een visum.

Wat zijn de voordelen van ESTA?

Een goedgekeurde ESTA kan worden gebruikt voor toeristische, zakelijke of doorgangsreizen naar de V.S. voor een duur van 90 dagen per bezoek. De geldigheidsduur van een ESTA bedraagt twee jaar, of de geldigheid vervalt met de vervaldatum van het paspoort, het ligt eraan welke het eerst komt. De ESTA kan worden gebruikt voor meerdere bezoeken, dus als u nog in het bezit bent van een geldige ESTA hoeft u er niet opnieuw een aan te vragen. Iedere reiziger die visumvrijstelling heeft dient een goedgekeurde ESTA te hebben, ongeacht de leeftijd.

Er is ook een aantal extra voorwaarden bijgekomen voor toekomstige ESTA aanvragers, waaronder voorwaarden omtrent paspoort en nationaliteit, alsmede een schone lei op het gebied van immigratie en crimineel verleden.

Wanneer dien ik een ESTA aan te vragen?

Alle reizigers wordt geadviseerd tenminste 72 uur vóór aankomst in de Verenigde Staten een ESTA aan te vragen. Daarbij dient u te letten op een belangrijk onderscheid tussen verschillende manieren van reizen:

  •  Als u per vliegtuig of schip reist, is het u niet toegestaan uw vliegtuig of schip te betreden zonder een goedgekeurde ESTA.  U zou in een moeilijk parket komen te zitten als uw ESTA op het laatste moment wordt geweigerd en u uw vluchten opnieuw zou moeten boeken en uw hele reisplan zou moeten herzien.
  • Als u over land aankomt kunt u naar de grens van de V.S. rijden, maar dan wordt u toch niet toegestaan het land te betreden totdat uw ESTA is goedgekeurd. Daarom is het beter om uw aankomst in de V.S. zo te plannen dat uw ESTA-aanvraag een volle 72 uur de tijd heeft om verwerkt te worden. Als uw ESTA-aanvraag niet is goedgekeurd zult u de V.S. niet mogen betreden zonder een visum, waar een aantal weken voor nodig is om dat te verkrijgen.

Wordt het I-94 formulier afgeschaft?

Nee, het I-94 formulier is nog steeds een vereiste voor bezoekers die over land aankomen. De verandering houdt niet in dat de heffing (die momenteel $6 bedraagt) of het digitale formulier, dat reizigers dienen in te vullen alvorens de grens over land te betreden, wordt afgeschaft. CBP heeft een mobiele aanvraagprocedure; CBP One™ die reizigers kunnen gebruiken om hun aankomst over land zeven dagen van tevoren aan te geven. De app is gratis verkrijgbaar bij de Apple Store en Google Play. De app biedt ook de mogelijkheid om gegevens over eerdere reizen op te slaan en dient als bewijs van het verkrijgen van een I-94 wanneer u over land de Verenigde Staten betreedt. Deze app maakt alles gemakkelijker, maar reizigers kunnen nog steeds een digitaal I-94 formulier aanvragen via de website van CBP indien zij geen app op hun mobiele apparaten willen downloaden.

Wat gebeurt er als mijn ESTA geweigerd is, kan ik dan nog steeds de Verenigde Staten over land betreden?

Ja, u kunt nog steeds de Verenigde Staten over land betreden als uw ESTA geweigerd is. U zult dan echter een visum voor de Verenigde Staten moeten aanvragen dat de reden voor uw bezoek adequaat beschrijft. Ook dient u nog steeds een I-94 te verkrijgen, wat een bijkomend vereiste is, dat losstaat van uw visumaanvraag of reismachtiging.

Conclusie

Deze verandering in de voorwaarden geeft CBP een efficiëntere methode voor het verkrijgen van gegevens van reizigers met een visumvrijstelling die de Verenigde Staten over land betreden. Het extra ongemak voor de reizigers zal minimaal zijn. Het aanvragen van een ESTA online en het invullen van een digitaal I-94 formulier vóór aankomst bij de grens bespaart tijd voor zowel de reizigers als CBP.

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA