ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Reizen naar de Verenigde Staten met huisdieren of hulpdieren

Bewerkt: jan 21, 2024  | Tags: Veiligheid van luchtvaartmaatschappijen, Dienstdieren

Reizen naar de Verenigde Staten met huisdieren of geleidehonden vereist zorgvuldige planning en naleving van specifieke voorschriften. Of je nu gaat verhuizen, op vakantie gaat of op zakenreis bent, het comfort en de veiligheid van je huisdier tijdens de reis zijn van het grootste belang. Deze uitgebreide gids biedt essentiële informatie over het voorbereiden van de reis, het begrijpen van de regelgeving en het navigeren door de Verenigde Staten met huisdieren of hulpdieren.

Hulpdieren kunnen ook worden gebruikt door mensen met doofheid, visuele beperkingen, mobiliteitsproblemen of epileptische aanvallen. Hierdoor kunnen eigenaars met kleine katten en honden reizen in speciale draagzakken die onder de stoel van de cabine passen. Niet elke luchtvaartmaatschappij staat dit echter toe en andere maatschappijen hebben gespecificeerd dat de dieren niet in de cabine mogen. Sommige luchtvaartmaatschappijen vervoeren dieren alleen als vracht in geventileerde en verwarmde ruimen.

Traveling with Pets or Service Animals to the United States
Reizen met huisdieren of hulphonden naar de Verenigde Staten

Inzicht in de Amerikaanse regelgeving voor het importeren van huisdieren en hulpdieren

De Verenigde Staten hebben specifieke gezondheidsvoorschriften voor het importeren van huisdieren en hulpdieren, voornamelijk om de verspreiding van ziekten te voorkomen. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) zijn de belangrijkste instanties die toezicht houden op deze voorschriften.

Voor honden is meestal een geldig inentingsbewijs tegen hondsdolheid vereist. De CDC schrijft voor dat honden ten minste 30 dagen voor binnenkomst in de VS gevaccineerd moeten zijn tegen hondsdolheid. Puppy's moeten ten minste vier maanden oud zijn om gevaccineerd te worden. Sommige staten hebben aanvullende vereisten, zoals quarantaineperiodes of aanvullende vaccinaties, dus het is belangrijk om de voorschriften van je bestemmingsstaat te controleren.

Katten hoeven geen inentingsbewijs tegen hondsdolheid te hebben om de VS binnen te komen, maar het wordt wel aanbevolen. Individuele staten of luchtvaartmaatschappijen kunnen hun eigen vereisten hebben voor katten.

Voor andere huisdieren of hulpdieren, zoals vogels of reptielen, variëren de regels en kunnen gezondheidscertificaten, vergunningen en quarantainevereisten gelden. Het is van cruciaal belang om de specifieke regelgeving voor je dier te onderzoeken.

Als je met het vliegtuig reist, moet het dier ook schoon, getraind en goed opgevoed zijn en onder de stoel voor je of op je schoot passen. Het dier moet ook in een hygiënische staat worden gehouden voor de reis. In overeenstemming met andere praktische gezondheids- en veiligheidsregels aan boord van vliegtuigen, mag het dier niet in een uitgangsrij worden geplaatst of in gangpaden uitsteken om een obstructie te veroorzaken, noch mag het een stoel bezetten of van een dienblad eten.

Omdat de regels regelmatig worden gewijzigd en bijgewerkt, is het noodzakelijk om het beleid van individuele luchtvaartmaatschappijen ruim voor je reisdatum te controleren. Als je niet zeker bent van de huidige regels en voorschriften voor het reizen naar de Verenigde Staten met hulpdieren, neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Opmerkingen over grotere dieren

In sommige gevallen kan een dier te groot of te zwaar zijn om veilig in de cabine vervoerd te worden, zelfs als het geclassificeerd kan worden als een emotioneel ondersteunend huisdier. In deze omstandigheden kunnen de keuzes bestaan uit het omboeken van een andere vlucht met meer open stoelopties, het vervoeren van het dier in de vracht van het vliegtuig of het kopen van een ticket voor het dier. Wanneer je contact opneemt met luchtvaartmaatschappijen, zorg er dan voor dat je hen zoveel mogelijk details geeft over het huisdier, inclusief de grootte en andere relevante informatie.

Opmerkingen over het gedrag van huisdieren

De veiligheid van alle passagiers is van het grootste belang voor luchtvaartmaatschappijen. Gedrag dat intimiderend of gevaarlijk kan zijn, is bijvoorbeeld bijten of proberen te bijten, grommen, blaffen en longeren naar mensen of op ze springen. Medewerkers van luchtvaartmaatschappijen en cabinepersoneel zullen het gedrag van dieren observeren vanaf het moment dat je aankomt op de luchthaven en als het gedrag niet onder controle wordt gehouden of gecorrigeerd, hebben ze het recht om het dier te classificeren als een normaal huisdier en niet als een dienstdier. Dit zal waarschijnlijk resulteren in extra kosten en extra reisbeperkingen voor jou en je huisdier.

Uw huisdier of geleidedier voorbereiden op vliegreizen

Reizen kan stressvol zijn voor dieren, dus is het belangrijk om ze van tevoren voor te bereiden. Laat uw huisdier ruim voor de reis wennen aan de reismand of bench om stress tijdens de reis te verminderen. Zorg ervoor dat de reismand voldoet aan IATA (International Air Transport Association), voldoende ventilatie heeft en groot genoeg is zodat je huisdier comfortabel kan staan, ronddraaien en liggen.

Bezoek je dierenarts voor een gezondheidscontrole en om de nodige gezondheidscertificaten of reisdocumenten aan te vragen. Bespreek verdoving met je dierenarts als je denkt dat het nodig is, maar wees je ervan bewust dat veel luchtvaartmaatschappijen het verdoven van dieren tijdens vluchten afraden of verbieden vanwege gezondheidsrisico's.

Een luchtvaartmaatschappij kiezen en je vlucht boeken

Wanneer je je vlucht boekt, kies dan een luchtvaartmaatschappij met een goede reputatie in de omgang met huisdieren en hulpdieren. Luchtvaartmaatschappijen hebben specifieke beleidsregels en procedures voor het reizen met dieren, waaronder beperkingen voor rassen, grootte en het aantal toegestane dieren.

Neem rechtstreeks contact op met de luchtvaartmaatschappij om hun beleid te kennen en de reis voor je huisdier te boeken. Als je huisdier klein genoeg is, kun je het bij sommige luchtvaartmaatschappijen in de cabine meenemen. Grotere huisdieren moeten misschien in het vrachtruim reizen, dat geklimatiseerd is en onder druk staat.

Dienstdieren mogen meestal zonder extra kosten met hun begeleider in de cabine reizen. Er kan echter wel documentatie worden gevraagd, zoals een bewijs van de opleiding en het doel van het dier.

Luchthavenprocedures en veiligheidscontroles

Kom op de dag van je reis vroeg aan op de luchthaven, zodat je extra tijd hebt voor het inchecken en de veiligheidsprocedures. Huisdieren en hulpdieren moeten door de veiligheidscontrole. Je kunt gevraagd worden om je huisdier uit de reismand te halen zodat de reismand geröntgend kan worden, terwijl het huisdier samen met jou door de metaaldetector gaat.

Zorg ervoor dat je huisdier een halsband om heeft met een ID-label en aangelijnd is tijdens de veiligheidscontroles. Neem een foto van je huisdier en alle benodigde papieren, zoals gezondheidscertificaten en vaccinatiegegevens, mee in je handbagage.

Tips voor het reizen met huisdieren en hulpdieren tijdens de vlucht

Zorg ervoor dat uw huisdier of hulpdier zich tijdens de vlucht comfortabel en veilig voelt. Als uw huisdier zich in de cabine bevindt, houd de reismand dan onder de stoel voor u en open hem niet tijdens de vlucht. Hulpdieren moeten aan uw voeten blijven of op uw schoot als ze klein genoeg zijn.

Geef uw huisdier een vertrouwd dekentje of speeltje om hem of haar te helpen zich meer op zijn of haar gemak te voelen. Geef uw huisdier geen grote maaltijd voor de vlucht, maar geef indien mogelijk water, vooral op langere vluchten.

Aankomst in de Verenigde Staten

Bij aankomst in de Verenigde Staten moet je door de douane gaan en je huisdier of geleidedier aangeven. Zorg dat je alle vereiste documenten kunt laten zien, zoals gezondheidscertificaten en vaccinatiegegevens. In sommige gevallen kan een douane- of CDC-ambtenaar je huisdier inspecteren om te controleren of het voldoet aan de inreisvereisten.

Tips voor een succesvolle reis met je huisdier of geleidedier

Plan vooruit: Begin ruim voor je reisdatum met de voorbereidingen om er zeker van te zijn dat aan alle vereisten is voldaan.

Overleg met je dierenarts: Plan een check-up en bespreek de reisoverwegingen, waaronder gezondheidscertificaten en eventueel noodzakelijke vaccinaties.

Onderzoek het beleid van de luchtvaartmaatschappij: Kies een luchtvaartmaatschappij met een gunstig beleid voor huisdieren of hulpdieren en begrijp hun specifieke vereisten.

Bereid je huisdier voor: Laat je huisdier wennen aan zijn reismand en zorg ervoor dat hij comfortabel en veilig zit.

Benodigdheden meenemen: Neem essentiële spullen mee zoals voedsel, water, een riem en alle benodigde documenten.

Blijf kalm en geduldig: Je huisdier of geleidehond kan je emoties voelen, dus als je kalm en geduldig blijft, kan dat helpen om ontspannen te blijven.

Conclusie

Door nieuwe beperkingen kan het moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om huisdieren of hulpdieren van een bepaald type te vervoeren. Als je denkt dat je voor korte periodes zonder je huisdier kunt reizen, moet je andere regelingen overwegen. Je kunt je huisdier bijvoorbeeld achterlaten bij een vertrouwde vriend, familielid of dierenpension. Deze opties zijn waarschijnlijk een minder traumatische ervaring voor het dier, omdat complicaties van het reizen met een huisdier te moeilijk kunnen worden voor alle betrokken partijen. Reizigers moeten overleggen met hun luchtvaartmaatschappij en hun artsen voordat ze van plan zijn hun hulphond of huisdier mee te nemen naar de Verenigde Staten.