ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Redenen voor weigering ESTA aanvraag

Bewerkt: sep 01, 2023  | Tags: ESTA geweigerd, ESTA reis niet toegestaan

Een ESTA geweigerd krijgen kan een teleurstelling zijn en ongemakken veroorzaken voor reizigers naar de VS. Aanvragers hebben echter nog steeds de mogelijkheid om een B1 zakenvisum, B2 toeristenvisum of een gemengd B1/B2 bezoekersvisum aan te vragen.

Redenen waarom een ESTA meestal wordt geweigerd

Waarom wordt een ESTA-aanvraag afgewezen? Er zijn een paar veel voorkomende redenen waarom een ESTA wordt geweigerd, of "Travel not Authorized" zoals het wordt beschouwd door US Customs and Border Protection. Een geweigerd ESTA is waarschijnlijk te wijten aan een of meer van de volgende redenen:

[1] U bent tijdens een eerder bezoek aan de Verenigde Staten te lang gebleven.

Bij een eerder bezoek aan de Verenigde Staten bent u langer gebleven dan toegestaan voor uw visum of visumontheffing. De hoeveelheid tijd die u per bezoek in de VS mag verblijven, staat meestal vermeld op uw Amerikaanse visum en op de goedkeuring van uw ESTA. Als u te lang blijft met een ESTA of een visum voor de VS, komen toekomstige ESTA-aanvragen in gevaar en wordt uw ESTA meestal geweigerd.

[2] Onbevoegd betaald werk

Tijdens een eerder bezoek aan de Verenigde Staten had u niet het juiste visum om te werken. Dit type overtreding zal meestal leiden tot een automatische ESTA weigering.

[3] Een eerder Amerikaans visum of ESTA-aanvraag is u geweigerd, of de toegang tot de VS is u geweigerd.

U hebt eerder een visum of visumontheffing aangevraagd en de toegang tot de Verenigde Staten werd u geweigerd. Aanvragers kunnen deze informatie al dan niet op hun ESTA-formulier vermelden. Hoe dan ook, het CBP zal de gegevens van eerdere weigeringen vinden op basis van de biometrische gegevens van de aanvrager en de ESTA-aanvraag weigeren.

[4] Onjuiste, onnauwkeurige of misleidende ESTA-aanvraaginformatie

De antwoorden die u op uw ESTA-aanvraagformulier hebt gegeven, zijn onjuist bevonden nadat ze zijn gecontroleerd met de systemen van de Amerikaanse overheid. Het verstrekken van onjuiste informatie kan meestal worden verholpen door een nieuwe ESTA-aanvraag in te dienen. Als de vragen echter onjuist zijn beantwoord, kan het nodig zijn dat aanvragers contact opnemen met het CBP om hen te vragen hun aanvraagdossier aan te passen.

[5] De paspoortgegevens op uw ESTA waren onjuist

U hebt de paspoortgegevens opgegeven voor een paspoort waarvan u beweerde dat het verloren of gestolen was, maar dat u in werkelijkheid nog steeds in bezit had. Dit type fout komt overeen met een mogelijk frauduleuze aanvraag. Of de gegevens die je op je ESTA-formulier hebt ingevuld, kwamen niet overeen met die van je geüploade pasfoto. In beide gevallen zal dit meestal resulteren in een ESTA afwijzing.

[6] U heeft een recent strafblad of arrestatiegeschiedenis

U heeft een strafblad en ongeacht uw antwoord op vraag 2 op het ESTA-aanvraagformulier, bleek u een veroordelingsgeschiedenis te hebben. Het geven van misleidende antwoorden op deze vraag kan resulteren in een tijdelijke ESTA goedkeuring, maar na enkele dagen, weken of maanden kunnen aanvragers bericht krijgen dat hun ESTA is geweigerd na goedkeuring.

[7] Identiteitsdiefstal of verkeerde identiteit

U heeft de naam van iemand die een misdrijf op uw naam heeft gepleegd, of u bent slachtoffer van identiteitsdiefstal. Onder deze omstandigheden kunnen aanvragers ontdekken dat hun naam en geboortedatum identiek is aan die van een bekende crimineel. In dergelijke omstandigheden moeten aanvragers contact opnemen met het CBP om hun situatie te bespreken om te zien of ze ESTA kunnen aanvragen zonder dat er een automatische weigering van kracht is, in plaats van een visum voor de VS aan te vragen.

[8] Er stond een fout in uw ESTA-aanvraag

Fouten in een ESTA-aanvraag leiden meestal tot een ESTA-weigering. In andere gevallen kan u de toegang bij aankomst worden geweigerd als uw ESTA-aanvraag fouten bevatte. Als u een fout heeft gemaakt op uw ESTA aanvraag, kan het nuttig zijn om het artikel over Het herstellen van een fout op uw ESTA aanvraag te lezen.

Wat moet ik doen als op mijn ESTA "Travel Not Authorized" staat?

Als u toch wilt reizen ondanks dat uw aanvraag is afgewezen of "Travel Not Authorized" is, dan kunt u nog steeds een niet-immigratievisum aanvragen. Hieronder vallen B1 Business Visas en B2 Tourist Visas. Er zijn ook verschillende andere soorten en categorieën visa die relevant kunnen zijn voor jouw reisdoeleinden. Als een ESTA wordt geweigerd, komt u niet in aanmerking voor een andere visumaanvraag in de VS.

Is het mogelijk om opnieuw een ESTA-aanvraag in te dienen als ik nog steeds wacht op een beslissing?

Als uw ESTA-aanvraag nog in behandeling is en u een fout ontdekt, kunt u mogelijk snel een nieuwe aanvraag indienen met de gecorrigeerde fouten zonder dat de oorspronkelijke aanvraag een negatieve invloed heeft op de beslissing.

Als uw aanvraag is afgewezen, is het zeer onwaarschijnlijk dat deze de tweede keer wordt goedgekeurd als uw omstandigheden niet zijn veranderd sinds de vorige aanvraag. Reizigers die geen goedgekeurde ESTA hebben, kunnen niet reizen onder het Visa Waiver Programma en moeten dus een niet-immigratievisum aanvragen bij hun dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of consulaat. Als u uw geweigerde ESTA-informatie opnieuw bekijkt en merkt dat u een fout hebt gemaakt, kunt u mogelijk een nieuwe aanvraag indienen zonder de hulp van het DHS, afhankelijk van de formuliervelden die onjuist zijn ingevuld.

Als u opnieuw een aanvraag indient met andere of valse informatie in een poging om aan de vereisten voor een reistoestemming te voldoen, wordt de reiziger permanent gediskwalificeerd voor goedkeuring om naar de VS te gaan onder het Visa Waiver Programma.

Kan ik erachter komen waarom mijn ESTA is geweigerd?

U kunt online een verzoek om verhaal indienen op de DHS Travel Redress Inquiry programma website. Omdat het ESTA-programma echter zo is opgezet dat alleen personen die niet gekwalificeerd zijn om onder het VWP te reizen, of wier reis naar de VS een veiligheidsrisico zou vormen, geen reistoestemming krijgen, zijn er gewoon geen garanties dat aan uw verzoek zal worden voldaan.

Bovendien kunnen Amerikaanse ambassades en consulaten je geen informatie geven of problemen oplossen met betrekking tot een geweigerde reistoestemming.

Is het mogelijk om een spoedafspraak te maken voor een visum bij een Amerikaanse ambassade of consulaat?

U kunt meer informatie krijgen over het visumafspraakproces en de wachttijden door de volgende link te bezoeken: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html. De beschikbaarheid van afspraken voor de volgende dag kan niet gegarandeerd worden. Er zijn uitzonderingen die een spoedafspraak kunnen rechtvaardigen, maar elke Amerikaanse ambassade kan een apart beleid hebben voor toegestane redenen.

Conclusie

Het is belangrijk om te weten dat u alleen niet in aanmerking komt voor het Visa Waiver Programma om naar de VS te reizen of om de Verenigde Staten binnen te komen. Als gevolg van een strafrechtelijk of immigratieverleden in uw dossier, is het mogelijk dat u geen toestemming krijgt om te reizen onder het visumontheffingsprogramma en dit zal onder geen enkele omstandigheid veranderen. Het overheidssysteem voert veel kruiscontroles uit in verschillende databases om ervoor te zorgen dat aanvragers goed worden gescreend. Om de een of andere reden is jouw visum geweigerd. Helaas geeft het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid geen redenen voor afwijzingen van ESTA-aanvragen en zijn ze dat ook niet verplicht.

Als een ESTA is geweigerd,kunt u mogelijk een B2- of B1-visum aanvragen om de Verenigde Staten te bezoeken voor toeristische, zakelijke, medische of transitdoeleinden. Ga voor meer informatie over visa of om uw aanvraag te starten naar https://travel.state.gov/content/travel.html