Moet ik een ESTA aanvragen voordat ik mijn reis boek?

Gepubliceerd: Dec 09, 2019, Bewerkt: Dec 09, 2019 | Tags: ESTA Vragen, ESTA-aanvraag

Introductie

Reizigers op weg naar de V.S. die in aanmerking komen voor een visumvrijstelling kunnen een ESTA aanvragen voordat ze transport of hotelaccommodatie boeken. Exacte reis- en accommodatiegegevens hoeven nog niet opgegeven te worden ten tijde van de aanvraag, ofschoon het verstrekken van dergelijke informatie de verwerking van een aanvraag van de reiziger kan bespoedigen.

Ik heb nog geen accommodatie geboekt, hoe beïnvloedt dit mijn ESTA aanvraag?

Er is slechts één accommodatieadres in de V.S. vereist, zelfs wanneer een aanvrager van ESTA van plan is meerdere bestemmingen in de V.S. te bezoeken. Het invullen van een adres van een hotel, B&B of andere logeeraccommodatie is voldoende als contactadres in de V.S. en plaats van accommodatie, zolang er een naam van de gastheer of manager bij wordt vermeld, indien deze bekend is.

Anders, indien een aanvrager er nog geen idee van heeft waar hij of zij zal verblijven tijdens het bezoek aan de V.S., mag er ONBEKEND worden ingevuld in de velden en een reeks nullen voor numerieke velden.

Nadat uw ESTA verwerkt en goedgekeurd is, kunt u uw aanvraagformulier online opnieuw bezoeken om het accommodatieadres in de V.S. toe te voegen.

Ik heb geen contactadres in de V.S., wat moet ik invullen?

Aanvragers kunnen ONBEKEND invullen voor het punt van contactadressen in de V.S. op het ESTA aanvraagformulier en een reeks nullen gebruiken voor numerieke waarden. Anders kan een aanvrager, indien hij of zij hier over beschikt, de contactgegevens van de accommodatie of het logeeradres in de V.S. opgeven.

Moet ik eerst een vlucht boeken bij een luchtvaartmaatschappij voordat ik mijn aanvraag invul?

Nee, ESTA aanvragers hoeven geen vlucht te boeken voordat zij een ESTA aanvragen. Een ESTA aanvraag kan op ieder stadium worden ingevuld, zelfs wanneer de reiziger geen reisplan heeft geboekt voor de Verenigde Staten.

Conclusie

Bezoekers aan de V.S. vinden het misschien moeilijk om hun reisplannen volledig vast te stellen voordat ze een ESTA of visum aanvragen. Gelukkig kunnen reizigers nog een ESTA aanvragen voordat ze een hotel of vlucht hebben geboekt aangezien ze hun adresgegevens van mogelijke accommodatieadressen kunnen opgeven terwijl ze in de V.S. zijn.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA