ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Kan een ESTA worden gebruikt voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten?

Bewerkt: aug 24, 2023  | Tags: ESTA voor meerdere binnenkomsten, ESTA-regels, ESTA-aanvraag

Inleiding

Een ESTA kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten in de Verenigde Staten. Goedgekeurde ESTA-aanvragers moeten zich er echter van bewust zijn dat Customs and Border Protection (CBP) het recht heeft om iedere reiziger de toegang tot de grens van de VS te weigeren. Als de CBP-beambte dus denkt dat een ESTA-aanvrager misbruik maakt van de voorwaarden van het Visa Waiver Programma, dan hebben de grensbeambten van het CBP het recht om de ESTA-aanvrager de toegang tot de Verenigde Staten te weigeren.

Can an ESTA be used for multiple entries to the United States?
Kan een ESTA worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten in de Verenigde Staten?

Is er een limiet aan het aantal keren dat ik de Verenigde Staten kan binnenkomen in een periode van 90 dagen?

Nee, er is geen limiet op het aantal keren dat u de Verenigde Staten kunt binnenkomen met een ESTA. Als de grensbeambten van het CBP echter oneerlijkheid of verdachte activiteiten vermoeden, hebben zij het recht om een goedgekeurde ESTA-aanvrager de toegang tot de Verenigde Staten te weigeren.

Ik heb bij mijn laatste bezoek(en) al 90 dagen in de VS doorgebracht, kan ik de komende weken of maanden nog een keer gaan?

Het CBP kan vermoeden dat een ESTA-aanvrager de voorwaarden van het Visa Waiver Programma probeert te schenden en daarom de toegang weigeren als een ESTA-aanvrager de Verenigde Staten herhaaldelijk bezoekt en de 90 dagen-limiet al heeft overschreden bij een eerdere reis naar de VS in de afgelopen paar maanden. Als een reiziger al 90 dagen in de Verenigde Staten heeft doorgebracht en in de nabije toekomst meer tijd in de Verenigde Staten hoopt door te brengen, moet hij/zij een B-2 toeristenvisum aanvragen, dat toegang geeft tot de Verenigde Staten voor een bezoek van maximaal zes maanden. Als de reiziger meer tijd in de Verenigde Staten wil doorbrengen dan is toegestaan door ESTA, het B-1 zakenvisum of het B-2 toeristenvisum, is het raadzaam advies in te winnen bij een immigratieadvocaat om meer te weten te komen over de opties voor andere niet-immigratie- en immigratievisa.

Als ik een nieuw paspoort krijg, wordt de periode van 90 dagen dan opnieuw ingesteld?

Nee, een nieuw paspoort zal de periode van 90 dagen niet resetten. De geschiedenis van je paspoortnummer is gekoppeld aan je identiteit en het CBP kan het totale aantal dagen traceren dat je in de Verenigde Staten en nabijgelegen landen, eilanden of territoria hebt doorgebracht.

Andere overwegingen wanneer u de VS meerdere keren binnenkomt met een ESTA

Type reis

ESTA is bedoeld voor korte bezoeken voor toerisme, zaken, doorreis of medische doeleinden. Het is niet geschikt voor langdurig verblijf, werk of academische studie.

Veranderingen in omstandigheden

Als je persoonlijke omstandigheden veranderen (bijv. een nieuw paspoort, naamswijziging, geslachtsverandering of verandering in geschiktheidsstatus zoals strafrechtelijke veroordelingen), moet je een nieuw ESTA aanvragen.

Aankomst vanuit aangrenzende gebieden

Reizen naar Canada, Mexico of het Caribisch gebied zullen de 90 dagen telling niet "resetten" als je terugkomt in de VS. De 90 dagen omvat alle tijd doorgebracht in Canada, Mexico en aangrenzende eilanden binnen dezelfde reis.

Discretie van de inspecterende ambtenaar

De toegang en de duur van het verblijf worden uiteindelijk bepaald door ambtenaren van U.S. Customs and Border Protection in de haven van binnenkomst. Een ESTA garandeert geen toegang tot de VS.

Overschrijdingen

Als u langer blijft dan de periode die u door het CBP is toegekend, kunt u in de toekomst niet meer in aanmerking komen voor visumvrij reizen naar de VS.

Latere bezoeken

Hoewel ESTA meerdere binnenkomsten toestaat, kunnen veelvuldige bezoeken vragen oproepen over uw bedoelingen en kunt u bij aankomst extra worden gecontroleerd.

Bij twijfel, controleer uw ESTA status online

Controleer altijd de geldigheid van uw ESTA voordat u volgende reizen naar de VS plant om ervoor te zorgen dat het nog steeds geldig is en niet is verlopen.

Conclusie

Een ESTA kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten in de Verenigde Staten. Als iemand zich in een situatie bevindt waarin hij of zij de Verenigde Staten herhaaldelijk wil bezoeken na de 90 dagen die door ESTA zijn toegestaan, dan kan een B-1 zakenvisum of B-2 toeristenvisum een geschikter alternatief zijn. Anders kunnen reizigers op zoek gaan naar andere niet-immigratie- of immigratievisa.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en u wilt een ESTA verkrijgen voor toeristische, zakelijke, medische of transitdoeleinden, begin dan met uw aanvraag. Bezoek anders de FAQ voor meer informatie over het ESTA.