ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Is er een ESTA-inschrijvingsformulier?

Bewerkt: jan 21, 2024  | Tags: ESTA-formulier, ESTA-vereisten

Customs and Border Protection(CBP) eist niet langer van reizigers die de VS over land, door de lucht of over zee bezoeken dat ze papieren I-94 of I-94W aankomst-/vertrekformulieren invullen, die vroeger werden verward met 'ESTA-inreisformulieren', aangezien ze vlak voor de lancering van het ESTA in 2008 vereist waren. Sinds 2008 moeten reizigers die over land, door de lucht of over zee naar Amerikaanse grondgebieden reizen nu dus online een ESTA aanvragen als ze onder het Visa Waiver Programma willen reizen.

What is the ESTA Entry Form?
Wat is het ESTA-inschrijvingsformulier?

Worden I-94 of I-94W formulieren nog steeds gebruikt?

Vóór 2008 moesten reizigers die de Verenigde Staten binnenkwamen papieren I-94 of I-94W formulieren invullen om de Verenigde Staten binnen te komen. De papieren I-94 en I-94W formulieren worden niet langer gebruikt door het CBP om de vertrek- en aankomstdata bij te houden van reizigers die over land aankomen via de Mexicaanse en Canadese grenzen. Sinds 2009 moeten in aanmerking komende reizigers die per vliegtuig of boot aankomen echter online een ESTA of een visum voor de VS aanvragen. Het ESTA werd ontwikkeld na de Implementing Recommendations of the 9/11 Commission Act van 2007 voor reizigers onder het Visa Waiver Program, dat oorspronkelijk werd opgezet in 1986.

In oktober 2022 veranderden de regels opnieuw. Vanaf deze datum moeten alle reizigers die in aanmerking komen voor het VWP ESTA-goedkeuring verkrijgen als ze via de grens naar de Verenigde Staten reizen. Reizigers die niet in aanmerking komen voor het VWP moeten digitale I-94 formulieren indienen.

Welke voordelen biedt ESTA ten opzichte van de papieren I-94 en I-94W formulieren?

Het invullen van een online ESTA-inreisformulier is een eenvoudig proces en moet worden ingevuld door reizigers die voor zaken, toerisme of doorreis naar de Verenigde Staten willen reizen. Aanvragers hebben doorgaans 15-20 minuten nodig om het online inreisformulier in te vullen en ter verwerking in te dienen. Beslissingen worden meestal binnen enkele minuten na het voltooien van de betaling genomen.

Een goedgekeurd ESTA geeft burgers van 41 visumvrijstellende landen de mogelijkheid om met een elektronische reistoestemming naar de Verenigde Staten te reizen. Reizigers die in aanmerking komen voor ESTA zijn diegenen die in het bezit zijn van een paspoort van een van de 41 visumvrije landen en voldoen aan de vereiste criteria die zijn opgesteld door het CBP. Er worden zelden nieuwe landen toegevoegd aan het Visa Waiver Program. Er zijn ook nog andere factoren die van invloed zijn op het in aanmerking komen, zoals het type paspoort, het reisdoel en de reis-, immigratie-, criminele en medische geschiedenis. U kunt controleren of u in aanmerking komt voor ESTA door de ESTA-vereisten te bekijken.

Wat gebeurt er als een reiziger niet in aanmerking komt voor een ESTA?

Reizigers die niet in aanmerking komen voor ESTA moeten een Amerikaans visum aanvragen. Aanvragers van een Amerikaans visum kunnen het DS-160 visumaanvraagformulier online invullen, maar een interview op een Amerikaanse ambassade is een vereiste. Van een afspraak bij de ambassade kan worden afgezien als de aanvrager in het verleden met succes een Amerikaans visum heeft verkregen of als de aanvrager jonger dan 14 of ouder dan 80 jaar is. Bij het plannen van een afspraak bij de ambassade zal het Amerikaanse visumaanvraagsysteem aanvragers vragen om de nodige documentatie te verstrekken op basis van hun omstandigheden.

Moet ik nog steeds een douaneformulier invullen als ik de VS binnenkom?

Iedereen die de Verenigde Staten binnenkomt, moet een papieren of digitaal CBP aangifteformulier 6059B invullen. Het invullen hiervan is vereist ongeacht de reistoestemming die u gebruikt om de VS binnen te komen. Burgers van de Verenigde Staten, houders van een Green Card of visum en ESTA-aanvragers moeten allemaal een ingevulde kopie van het CBP Declaration Form 6059B overleggen om door de douane te komen. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot verbeurdverklaring van belastbare of beperkte goederen, boetes, gevangenisstraf of deportatie.