ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Hoe vraag ik een visum aan via de Amerikaanse ambassade in Londen?

Bewerkt: nov 28, 2023  | Tags: Afspraak VS ambassade, VS visum

Als je een reis naar de Verenigde Staten plant en niet in aanmerking komt voor een ESTA, moet je een visumaanvraag invullen om het land binnen te komen. Als onderdeel van de visumaanvraagprocedure moeten aanvragers uit het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk een afspraak maken bij de Amerikaanse ambassade in Londen. Dit artikel bevat informatie voor Amerikaanse visumaanvragers die een afspraak moeten maken bij de Amerikaanse ambassade in Londen.

Adres en openingstijden van de Amerikaanse ambassade in Londen

De Amerikaanse ambassade in Londen bevindt zich op 33 Nine Elms Ln, Nine Elms, London SW11 7US, het dichtstbijzijnde station is Nine Elms. De ambassade is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Bezoekers moeten door de veiligheidscontrole bij de ingang en een geldig identiteitsbewijs met pasfoto laten zien. Tassen en laptops zijn niet toegestaan in de ambassade en moeten bij de veiligheidscontrole worden achtergelaten.

De Amerikaanse ambassade in Londen is een historisch gebouw in het hart van Londen. Het is de enige Amerikaanse ambassade in Engeland. Er zijn Amerikaanse consulaten in Belfast, Edinburgh en Hamilton, maar deze bieden een beperkter scala aan diensten dan de Amerikaanse ambassade in Londen.

Contactgegevens van de ambassade

Je kunt contact opnemen met de Amerikaanse ambassade in Londen door te bellen naar 020 7499 9000, of per e-mail naar london-info@usembassy.gov. De website van kan worden bereikt op de volgende url: https://uk.usembassy.gov/

Diensten voor Amerikaanse en buitenlandse staatsburgers

De ambassade heeft een scala aan diensten voor Amerikaanse burgers, waaronder paspoortvernieuwingen en visumaanvragen voor buitenlanders. Er is ook een consulaire afdeling die hulp biedt aan Amerikanen die het slachtoffer zijn van een misdrijf, gearresteerd zijn of hulp nodig hebben bij andere noodsituaties. De ambassade heeft ook een American Citizen Services-afdeling die informatie kan geven over stemmen, belastingen en andere onderwerpen. Hieronder vind je een volledig overzicht van de diensten van de ambassade:

  • Afgifte van paspoorten en andere reisdocumenten
  • Hulp bij visumaanvragen
  • Notariële bekrachtiging van documenten
  • Registratie van geboorte, huwelijk en overlijden
  • Diensten voor Amerikaanse burgers die het slachtoffer zijn van een misdrijf
  • Diensten voor Amerikaanse burgers die slachtoffer zijn van huiselijk geweld
  • Financiële hulp voor Amerikaanse burgers die gestrand zijn in Londen
  • Informatie en doorverwijzing voor Amerikaanse burgers

Afspraak maken met de ambassade

Nadat je je DS-160 formulier hebt ingediend, moet je een afspraak maken voor een interview op de ambassade. Tijdens dit gesprek zal een consulair ambtenaar je vragen stellen over je reisplannen en je aanvraagmateriaal doornemen. Er worden ook vingerafdrukken genomen en foto's gemaakt. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, krijg je een visum op basis van de visumcategorie die je hebt aangevraagd. Het hele proces duurt enkele weken van begin tot eind, dus zorg ervoor dat je vooruit plant als je de Verenigde Staten bezoekt.

Documenten nodig voor de afspraak

De bevestiging van je afspraak, de bevestiging van je visumaanvraag en je paspoort zijn essentiële documenten. Bijkomende vereiste documenten variëren naargelang het type visum dat de aanvrager wenst.

Conclusie

De Amerikaanse ambassade in Londen biedt visumaanvragers en Amerikaanse burgers een reeks diensten die niet worden aangeboden op consulaten elders in het Verenigd Koninkrijk. Vanwege de huidige achterstand wordt visumaanvragers aangeraden om hun afspraak bij de ambassade te plannen zodra ze hun visumaanvraag hebben ingediend. De meest recente wachttijden voor afspraken kunnen hier bekeken worden: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html