Hoe u uw reis naar de V.S. voorspoedig kunt laten verlopen (aankomst en vertrek)

Gepubliceerd: Apr 27, 2022, Bewerkt: Apr 27, 2022 | Tags: VS visumvereisten, ESTA-vereisten

In dit artikel willen we bezoekers aan de Verenigde Staten informatie verstrekken waardoor hun aankomst in de Verenigde Staten zo voorspoedig mogelijk zal verlopen. Er wordt een aantal onderwerpen behandeld die betrekking hebben op boekingsreserveringen, voorbereidingen voor de vlucht en aankomst aan de grens van de V.S.

Een ESTA of visum aanvragen

Bezoekers met buitenlandse nationaliteiten hebben ofwel een visum nodig voor de V.S. of een ESTA, ten einde het land binnen te komen. Indien u een reiziger bent met een paspoort van een van de landen met visumvrijstelling kunt u misschien een ESTA aanvragen. Een ESTA is een visumvrijstelling waarmee personen uit 39 landen de V.S. kunnen betreden voor toeristische of zakelijke doeleinden voor een periode tot 90 dagen per bezoek. Een ESTA is digitaal verbonden aan uw paspoort en kan online worden verkregen. Als u niet in aanmerking komt voor een ESTA of geen ESTA toegekend heeft gekregen dient u een visum voor de V.S. aan te vragen als u de Verenigde Staten wilt bezoeken. Om een visum voor de V.S. te verkrijgen dient u een digitaal formulier in te vullen, het DS-160 formulier genaamd, en u dient naar een gesprek aan een ambassade of consulaat te komen in uw land van staatsburgerschap of inwoning.

Tickets van tevoren reserveren

Zodra u uw reisplan heeft gemaakt kunt u het beste uw vliegtickets reserveren. Vroegtijdig reserveren zorgt ervoor dat u op de door u gewenste vertrekdatum en -tijd over een ticket beschikt. De prijs van een vliegticket verandert niet snel tot aan een paar weken voor de vertrekdatum, waarin de prijs omhoog of omlaag kan gaan, afhankelijk van de vraag naar tickets. Mensen die op zakenreis gaan kunnen ook het beste zo vroeg mogelijk reserveren, aangezien premium ticketprijzen doorgaans stijgen naarmate u dichter bij de datum van de vlucht komt. U heeft dan ook het voordeel dat u nog keus hebt uit de zitplaatsen in het vliegtuig.

Reserveer van tevoren uw accommodatie

Het is het beste dat u uw accommodatie geboekt heeft vóórdat u in de Verenigde Staten aankomt. Als u dit op het allerlaatste moment probeert te doen kan dit op teleurstellingen uitdraaien. Hotels, motels, appartementen en gedeelde kamers geven reizigers een groot aantal mogelijkheden naar gelang hun budget of de soort service die zij wensen. Als er grote evenementen plaatsvinden in een stad tijdens een bepaalde periode kan het een heel probleem zijn om passende accommodatie te vinden. Daarom is het verstandig om uw accommodatie al te boeken voor uw vertrek, zodat u bij aankomst niet de kans loopt zonder onderdak te zitten tijdens uw verblijf in de Verenigde Staten.

Zorg voor uw medische noden

Indien u medicijnen inneemt is het verstandig om er genoeg van mee te nemen voor uw hele reis. Ook zou u extra medicijnen mee kunnen nemen voor het geval u vertraging oploopt tijdens terugkeer naar uw thuisland. Meestal dienen medicijnen in hun oorspronkelijke verpakking te worden meegenomen met de informatie over de receptuur, zoals een schrijven van de behandelend arts als het om een gereguleerde stof in de V.S. gaat. Ook is het een goed idee om te controleren of uw vaccinaties in orde zijn en dat u geen extra vaccinatie hoeft te krijgen voordat u de Verenigde Staten kunt betreden.

Door de World Health Organization worden de volgende vaccins aanbevolen: hepatitis A, hepatitis B, mazelen, bof en rode hond, polio en meningitis, DKTP, waterpokken, gordelroos, longontsteking en griep. Niet al deze vaccins zijn verplicht om de Verenigde Staten te kunnen betreden, maar het kan een goed idee zijn als u naar een plaats gaat waar u een van deze ziektes zou kunnen oplopen. Bespreek dit met uw arts. Als u allergieën heeft of gevoeligheid voor bepaald voedsel, meld dit dan van tevoren bij uw luchtvaartmaatschappij zodat zij voedsel voor u kunnen prepareren dat veilig is voor uw consumptie.

Wat er mee mag in uw handbagage

Dit is de tas of rugzak die u mee draagt het vliegtuig in. Het is niet toegestaan alles in deze bagage mee te nemen, dus dient u zich op de hoogte te stellen van de regelgeving voor uw luchtvaartmaatschappij. Uw reisdocumenten moeten meegenomen worden, identificatie, ticket en instapkaarten, betaalkaarten, contant geld, ziektekostenverzekerings- en reisverzekeringspapieren, medicijnen en uw mobiele telefoon met oplader. Ook wilt u misschien iets te lezen meenemen en extra kleding, afhankelijk van de temperatuur in het vliegtuig. Als u van plan bent om vloeistoffen mee te nemen in de vliegtuigcabine moet dit volgens de 3-1-1 regel gebeuren. Dit betekent dat er in ieder flesje hooguit 100 ml mag zitten waarbij alle flesjes samen in een zakje met een inhoud van hooguit 1 liter moeten passen. Per reiziger is slechts een zakje toegestaan. In sommige luchthavens is het echter toegestaan meer zakken mee te nemen indien dit voor medicatie is.

Uw ruimbagage

Bij ruimbagage wordt u meestal beperkt in het aantal koffers of tassen dat u mag inchecken, tenzij u bereid bent om er extra voor te betalen. Pak uw bagage zo efficiënt mogelijk in om de kosten en het aantal koffers of tassen dat u tijdens uw reis moet dragen te beperken. Stel u op de hoogte van gevaarlijke goederen, in het bijzonder de goederen die brandbaar zijn of een risico vormen voor de gezondheid en veiligheid van de mensen in het vliegtuig. Indien toegestaan is het verstandig om elektronische apparaten bovenin uw bagage te verpakken zodat die gemakkelijk kunnen worden gecontroleerd door de beveiligingsbeambten van de luchthaven.

Voordat u op de luchthaven aankomt

Op de dag van vertrek is het goed om ruim van tevoren in de luchthaven aan te komen en goed te letten op aankondigingen of waarschuwingen, voor het geval er veranderingen zijn die betrekking hebben op uw vlucht. Twee uur voor de vertrektijd aankomen is doorgaans de aanbevolen tijd, ofschoon u uzelf misschien wat meer tijd wilt geven als u in de Verenigde Staten aankomt vanuit een andere plaats dan Noord-Amerika. Om uw reis te bespoedigen kunt u online inchecken op uw vlucht of vroegtijdig instappen aanvragen. Als u een medische conditie of beperking heeft, laat dit weten bij de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist, zodat zij voor u klaar kunnen staan als u aankomt.

Aan de check-in balie

Er zijn een paar dingen waar u aan dient te denken als u bij de check-in balie aankomt. Zorg dat u uw paspoort of ander reisdocument bij de hand heeft, alsmede uw mobiele of gedrukte instapkaart. Als u door de veiligheidscontrole gaat dient u vloeistoffen en elektronische apparatuur uit de bagage te halen en die in de bak bij het controlepunt te plaatsen. U dient mogelijk uw schoenen uit te doen en sieraden af te doen en die door de x-ray machine te laten gaan. Nadat u door de controles heen bent gegaan mag u uw eigendommen weer oppakken en verder lopen naar uw terminal.

Bij aankomst in de Verenigde Staten

Wanneer u vanuit een ander land naar de Verenigde Staten reist dient u bij aankomst door de douane te gaan. Het is belangrijk dat u uw paspoort en ingevulde douaneformulieren bij de hand houdt zodat u sneller door de controle komt. Als u eenmaal door de douane bent kunt u uw bagage ophalen en verder gaan naar uw bestemming.

Conclusie

In dit artikel heeft u een samenvatting van zaken die belangrijk zijn voor reizigers die de Verenigde Staten willen bezoeken. Er werden onderwerpen besproken over het plannen van een reisroute, het inpakken van bagage, de vlucht en de aankomst aan de grens van de V.S. Als u het verloop van uw reis goed organiseert heeft u meer tijd om van uw bezoek aan de Verenigde Staten te genieten.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA