ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Hoe lang duurt het voordat een ESTA wordt goedgekeurd?

Bewerkt: aug 25, 2023  | Tags: ESTA duur, ESTA aanvraagtijd, ESTA formulier

Inleiding

Een ESTA-aanvraag wordt direct online verwerkt en de meeste aanvragen worden binnen een minuut na indiening goedgekeurd. Er zijn echter gevallen waarin een beslissing over een aanvraag tot 72 uur kan worden vertraagd. Zodra een ESTA-aanvraag is goedgekeurd, ontvangt de gebruiker een bericht via zijn webbrowser of e-mail. De goedkeuringsmelding bevat het aanvraag- of autorisatienummer, de vervaldatum van de ESTA en andere informatie die de aanvrager bij het indienen heeft verstrekt.

How long does it take for ESTA Approval?
Hoe lang duurt het voordat ESTA is goedgekeurd?

Studie over ESTA-verwerkingstijden

Uit een in 2023 door usa-esta.com uitgevoerd onderzoek naar de ESTA-verwerkingstijden bleek dat 78% van de aanvragen binnen 12 uur na indiening werd goedgekeurd. De overige 22% bleef 'Pending', wat extra verwerkingstijd vergt, van 12 tot 72 uur. De kans dat een ESTA-aanvraag meer dan 24 uur verwerkingstijd nodig had, was ongeveer 20%.

Weigeringen van ESTA-aanvragen werden ook onderzocht tijdens het onderzoek. De waarschijnlijkheid van een ESTA-aanvraagweigering of 'Travel Not Authorized' was ongeveer 3,1%. Factoren die het meest waarschijnlijk tot een afwijzing leidden, waren het 'ja' antwoorden op een van de ESTA-toetsingsvragen. Deze vragen hebben betrekking op medische aandoeningen, criminele antecedenten, immigratie en reizen naar landen die worden beschouwd als 'State Sponsors of Terrorism'. Andere factoren die van invloed zijn op een ESTA-weigering zijn meerdere nationaliteiten of andere informatie die niet overeenkomt met de gegevens die door Customs and Border Protection (CBP) over de aanvrager zijn gecontroleerd. Aanvragers die een ESTA wordt geweigerd, kunnen nog steeds in aanmerking komen voor een visum voor de VS.

Factoren die de verwerkingstijd van ESTA beïnvloeden

De meeste ESTA-aanvragen worden snel verwerkt, vaak binnen enkele minuten. U.S. Customs and Border Protection (CBP) raadt echter aan om uw aanvraag ten minste 72 uur voor uw geplande vertrektijd in te dienen om rekening te houden met mogelijke vertragingen of problemen. Als de status van je aanvraag "Authorization Pending" is, kan het tot 72 uur duren voordat je een definitieve beslissing krijgt. Factoren die van invloed zijn op vertragingen in de verwerking, hebben vaak te maken met technische problemen in de systemen van het CBP of met problemen bij de verwerking van betalingen, die het gevolg kunnen zijn van de door de aanvrager gekozen betalingsmethode of van de systemen die het CBP gebruikt om betalingen te verwerken.

Verschillende factoren kunnen leiden tot een vertraging in de verwerking van een ESTA-aanvraag, de meest voorkomende redenen staan hieronder.

Onvolledige of onjuiste informatie: Als het aanvraagformulier niet volledig is ingevuld of fouten bevat, kan dit leiden tot vertragingen. Controleer uw gegevens altijd dubbel voordat u het formulier indient.

Veiligheidscontroles: In sommige gevallen kunnen extra achtergrondcontroles nodig zijn, waardoor de verwerking langer kan duren.

Grote hoeveelheid aanvragen: Tijdens drukke reisseizoenen kan het aantal aanvragen sterk toenemen, waardoor het systeem vertragingen oploopt.

Technische problemen: Hoewel dit zelden voorkomt, kunnen technische problemen met het ESTA aanvraagsysteem vertragingen veroorzaken.

Geldigheid paspoort: Je paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn vanaf je geplande vertrekdatum uit de VS. Als er een probleem is met je paspoortgegevens, kan dit je aanvraag vertragen.

Strafrechtelijk of immigratieverleden: Juridische of immigratieproblemen in het verleden kunnen leiden tot een langere beoordelingsprocedure.

Overeenkomende namen: Als je naam sterk overeenkomt met die van iemand die op een controlelijst staat of een strafblad heeft, kan er extra tijd nodig zijn voor identiteitscontrole.

Actuele gebeurtenissen: Politieke of wereldwijde gebeurtenissen kunnen soms leiden tot strengere veiligheidscontroles en dus vertragingen.

Onvoldoende antwoord op veiligheidsvragen: De ESTA-aanvraag bevat vragen over criminele antecedenten, gezondheid en andere factoren die van invloed kunnen zijn op het in aanmerking komen voor reizen onder het Visa Waiver Programma. Onvolledige of twijfelachtige antwoorden kunnen leiden tot vertragingen.

Betalingsproblemen: Problemen met het betalingsproces of het niet betalen van de aanvraagkosten kan leiden tot vertraging.

Conclusie

Als je vertraging ondervindt bij het ontvangen van je ESTA-autorisatie en je reisdatum nadert snel, kan het raadzaam zijn om een immigratieadvocaat te raadplegen of contact op te nemen met de U.S. Customs and Border Protection voor advies.

Aanvragers wordt dus aangeraden om de status van hun ESTA-aanvraag te controleren als ze niet binnen 24 uur na indiening een update van hun aanvraag hebben ontvangen.

Als er problemen zijn met de ESTA-website, is de kans groter dat de verwerking van een ESTA-aanvraag vertraging oploopt. Deze problemen met de website worden meestal binnen 4-8 uur opgelost, maar aanvragers wordt geadviseerd vroeg een aanvraag in te dienen om onverwachte problemen te voorkomen.

Verkrijg de juiste reistoestemming voor de Verenigde Staten

Als je in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijstellend land zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland of een ander West-Europees land, kom je mogelijk in aanmerking voor een ESTA voor toeristische, zakelijke, medische of transitdoeleinden. Begin met uw aanvraag en bezoek anders de FAQ voor meer informatie over ESTA.

ESTA aanvragen