Hoe lang duurt het voordat een ESTA wordt goedgekeurd?

Gepubliceerd: Nov 15, 2022, Bewerkt: Nov 15, 2022 | Tags: ESTA Aanvraag Tijd, ESTA-formulier, ESTA-duur

Introductie

Een ESTA-aanvraag wordt direct online verwerkt en het overgrote deel van de aanvragen wordt en minuut na verzending goedgekeurd. Er bestaan echter gevallen waarbij een beslissing over een aanvraag wordt uitgesteld tot maximaal 72 uur. Zodra een ESTA-aanvraag is goedgekeurd, krijgt de gebruiker bericht via webbrowser of e-mail. Op de goedgekeurde notificatie staat het aanvraag- of machtigingsnummer, de vervaldatum van de ESTA en andere aanvraaginformatie die op het moment van verzending werd verstrekt.

Onderzoek omtrent verwerkingsduur van ESTA

Een onderzoek dat in 2019 is verricht over de verwerkingsduur van ESTA heeft uitgewezen dat 92% van de aanvragen binnen 4 uur na verzending werd goedgekeurd. De resterende 8% waren ‘Pending’ (in afwachting van antwoord) aanvragen die 1 tot 72 uur langer nodig hadden om verwerkt te worden. Om en nabij 5% van de ESTA-aanvragen hadden langer dan 24 uur nodig voor de verwerking.

Afwijzingen van ESTA-aanvragen werden tijdens dit onderzoek eveneens onderzocht. De waarschijnlijkheid voor een afwijzing van een ESTA-aanvraag, of ‘Travel not Authorized’ was om en nabij 2,5%. Factoren die ongetwijfeld tot een afwijzing leidden waren het antwoord ‘ja’ op een van de vragen over geschiktheid voor ESTA. Deze vragen hebben betrekking op medische aandoeningen, misdrijven, immigratie- en reisgeschiedenis. Andere factoren die een afwijzing voor ESTA beïnvloeden zijn het houden van meerdere nationaliteiten of andere gegevens die niet kloppen bij een controle op de aanvrager door Customs and Border Protection (CBP).

Aanvragers bij wie een ESTA is afgewezen kunnen nog steeds in aanmerking komen voor een visum van de V.S.

Factoren die invloed hebben op de verwerkingsduur van ESTA

Factoren die invloed hebben op vertragingen in de verwerking hadden vaak te maken met technische aspecten in de CBP-systemen of problemen tijdens de betalingsprocedure, wat veroorzaakt kan worden door de geselecteerde betaalwijze van de aanvrager of door de systemen die door CBP worden gebruikt om betalingen te verwerken.

Daarom wordt aanvragers geadviseerd om de status van hun ESTA-aanvragen te controleren als zij binnen 24 uur na aanvraag nog geen bericht hebben ontvangen.

Ook, indien er websiteproblemen optreden bij ESTA zal het mogelijk zijn dat er vertragingen optreden in de verwerking van een ESTA-aanvraag. Deze websiteproblemen worden doorgaans binnen 4-8 uur opgelost, maar toch wordt aanvragers aangeraden om tijdig een aanvraag in te dienen om onverwachte problemen te omzeilen.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA