ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Hoe kan ik controleren of mijn ESTA nog geldig is?

Bewerkt: aug 23, 2023  | Tags: ESTA, ESTA duur, ESTA geldigheid

Controleer de status van eventuele bestaande ESTA-aanvragen voordat u naar de Verenigde Staten komt om uw ESTA-autorisatienummer en vervaldatum op te vragen. U kunt de vervaldatum en geldigheid van uw ESTA controleren en het ESTA-nummer opvragen door het formulier in te vullen met de paspoortgegevens en de voor- en achternaam van de aanvrager. Uw ESTA status, autorisatienummer en vervaldatum worden aan u verstrekt als uw aanvraag nog steeds geldig is. Er zijn vijf mogelijke statussen die door de ESTA geldigheidscontrole worden teruggestuurd en deze worden hieronder en in de video besproken.

How can I check if my ESTA is still valid?
Hoe kan ik controleren of mijn ESTA nog steeds geldig is?

"Niet gevonden"

Deze status geeft aan dat er geen actieve of voltooide ESTA-aanvraag gekoppeld is aan de verstrekte gegevens in het systeem. "Application Not Found" (Aanvraag niet gevonden) is meestal het gevolg van het feit dat de aanvrager verkeerde informatie heeft verstrekt op het originele ESTA-aanvraagformulier en er dus geen koppeling is gemaakt tussen de juiste en onjuiste biometrische informatie. Biometrische informatie omvat gegevens zoals de naam van de aanvrager, het land van het paspoort, het paspoortnummer, de afgiftedatum en de vervaldatum van het paspoort. Deze status wordt ook gegeven wanneer onjuiste informatie is verstrekt op het controleer uw ESTA-aanvraagformulier. Tot slot kan "Aanvraag niet gevonden" worden geretourneerd wanneer er geen huidige of eerdere ESTA bestaat.

"Aanvraag verlopen

Als iemand eerder "Autorisatie Goedgekeurd" heeft ontvangen, maar het is meer dan twee jaar geleden sinds de goedkeuring (of als hun paspoort is verlopen), zal hun ESTA status worden weergegeven als "Verlopen". Reizigers in deze categorie moeten opnieuw een ESTA-autorisatie aanvragen voordat ze onder het VWP naar de VS kunnen reizen.

ESTA-aanvragen kunnen niet worden verlengd, er moet een nieuwe aanvraag worden ingediend op basis van de huidige gegevens van de gebruiker.

"Autorisatie in behandeling"

Deze status geeft aan dat er nog geen onmiddellijke beslissing is genomen over de geschiktheid van de reiziger. Uw aanvraag is dus onlangs ingediend en wordt verder onderzocht door het CBP. Dit betekent niet dat uw ESTA-aanvraag negatief is, maar geeft alleen aan dat er extra veiligheidscontroles nodig zijn. Het duurt ongeveer 72 uur voordat u een definitieve beslissing over uw aanvraag krijgt. Houd hier rekening mee als u uw reisplannen overweegt.

"Autorisatie goedgekeurd"

Dit betekent dat uw autorisatie geldig is voor reizen naar de Verenigde Staten. Let op de vervaldatum en het ESTA-aanvraagnummer en zorg ervoor dat je ESTA geldig is voor je vertrek naar de VS. Houd er ook rekening mee dat als je ESTA nog steeds is goedgekeurd, dit niet betekent dat het niet kan worden ingetrokken door Customs and Border Protection (CBP), dus reizigers wordt geadviseerd om hun ESTA-status te controleren op de dag van je vertrek. Deze status betekent alleen dat de reiziger toestemming heeft gekregen om naar de Verenigde Staten te reizen onder het Visa Waiver Programma. Dit is echter geen garantie voor toegang tot de VS; de uiteindelijke beslissing over toelaatbaarheid wordt bij aankomst genomen door ambtenaren van U.S. Customs and Border Protection.

"Niet-toegestane reis"

Dit resultaat treedt op wanneer uw ESTA-aanvraag is verwerkt en u niet naar de Verenigde Staten mag reizen onder het Visa Waiver Programma. U kunt echter nog steeds in aanmerking komen voor een B-2 toeristenvisum, B-1 zakenvisum of C transitvisum. Reizigers wordt geadviseerd om meer te weten te komen over andere relevante Amerikaanse visa.

Houd er rekening mee dat als u een fout hebt gemaakt in uw ESTA-aanvraag, u een e-mail moet sturen naar het technische ondersteuningsteam van ESTA door de instructies hier te volgen: https://help.cbp.gov/s/article/Article-ContactUs?language=en_US. U kunt het ESTA technische ondersteuningsteam ook bellen op +1 202-344-3710 om te vragen of u een fout op uw formulier kunt corrigeren.

ESTA-aanvragers moeten de status van hun aanvragen controleren om de ESTA-vervaldatums te bekijken en het ESTA-autorisatienummer op te vragen om er zeker van te zijn dat ze nog steeds naar de Verenigde Staten kunnen reizen zonder dat ze nog een aanvraag moeten indienen of extra geld moeten betalen voor een autorisatie die misschien niet nodig is.

Als de controle van uw ESTA-aanvraag is teruggekomen als 'Application Expired' of 'Not Found' kunt u een nieuwe aanvraag starten als u in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijstellend land zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland of een ander West-Europees land, en een ESTA wenst te verkrijgen voor toeristische, zakelijke, medische of transitdoeleinden, begin dan met uw aanvraag, anders kunt u de FAQ bezoeken voor meer informatie over ESTA.

ESTA aanvragen