ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Hoe gaat het aanvragen van ESTA in zijn werk

Bewerkt: jan 21, 2024  | Tags: ESTA Aanvraaggids, ESTA Vereisten

Wilt u weten hoe u ESTA aanvraagt? Om ESTA aan te vragen, moeten aanvragers ervoor zorgen dat ze voorbereid zijn door 15-20 minuten in te plannen om het formulier in te vullen, de benodigde documenten te verzamelen en tijd vrij te maken om de vragen te lezen en te begrijpen. Hieronder hebben we een checklist samengesteld voor het aanvragen van ESTA.

Ga naar de FAQ voor meer informatie of start nu je aanvraag.

ESTA aanvragen

Tijd

Trek voor elke ESTA-aanvraag minstens 15-20 minuten uit. Als u bijvoorbeeld een aanvraag indient voor een gezin van vier personen, moet u rekening houden met minstens 60 minuten om de aanvraag in te vullen en de informatie te controleren om er zeker van te zijn dat deze correct is.

Stabiele internettoegang

Dit zou voor de hand moeten liggen, maar vaak proberen aanvragers een aanvraag in te dienen met een langzame of instabiele internetverbinding. ESTA-aanvragers wordt aangeraden toegang te hebben tot een stabiele ethernet- of Wi-Fi-verbinding om het formulier in te vullen en hun aanvraag in te dienen. Een time-out van de aanvraag komt vaak voor en gebruikers moeten dan een nieuwe aanvraag starten.

Paspoorten

Een geldig elektronisch paspoort van een deelnemend visumvrijstellingsland is vereist om ESTA aan te vragen. U moet erkend zijn als staatsburger van een visumvrijstellend land om in aanmerking te komen voor ESTA. Als u staatsburger bent van meerdere landen, moet u informatie uit al uw paspoorten verstrekken.

Familie informatie

U wordt gevraagd om informatie te verstrekken over de voor- en achternaam van uw ouders. Als je deze informatie niet hebt, kun je "UNKNOWN" opgeven.

Contactgegevens voor noodgevallen

Je hebt de naam, het telefoonnummer en het e-mailadres nodig van een persoon of organisatie die binnen of buiten de Verenigde Staten contact opneemt in geval van nood en die op de hoogte wordt gebracht als je een ongeluk krijgt.

Contactgegevens contactpersoon in de Verenigde Staten

Je hebt de naam, het telefoonnummer en het adres nodig van je contactpersoon of organisatie in de Verenigde Staten. De adresgegevens worden gecontroleerd om de juistheid van de gegevens te garanderen. Je kunt echter 'UNKNOWN' voor tekstvelden en '00000' voor nummervelden op het formulier zetten als je geen Amerikaanse contactpersoon hebt.

Adresgegevens VS

Je moet de naam en contactgegevens hebben van de locatie waar je tijdens je bezoek verblijft. Deze adresgegevens worden ook gecontroleerd om de juistheid van de gegevens te garanderen. Als je deze informatie echter nog niet hebt, kun je "UNKNOWN" opgeven voor tekstvelden en "00000" voor numerieke velden.

Werkgelegenheid

Je hebt de naam, het adres en het telefoonnummer van je werkgever nodig als je momenteel in dienst bent.

Politierapporten en strafbladen (optioneel)

Als u ooit bent gearresteerd voor een misdrijf, moet u uw politiedossiers controleren op eerdere ernstige criminele antecedenten die van invloed kunnen zijn op uw ESTA-aanvraag.

Betalingsinformatie

Er zijn een beperkt aantal betalingsmogelijkheden beschikbaar voor ESTA. ESTA accepteert creditcards of bankpassen van MasterCard, VISA, American Express en Discover. Andere betalingsopties zoals contant geld, bankoverschrijving, cheque of PayPal worden momenteel niet geaccepteerd.

7 dagen betalingstermijn

U moet uw ESTA-aanvraag binnen 7 dagen na indiening betalen. Anders vervalt uw aanvraag en moet u deze opnieuw aanvragen.

Groepsaanvragen

Er kunnen maximaal 50 aanvragen tegelijkertijd wordeningediend en betaald. Personen in dezelfde aanvraaggroep hoeven niet samen te reizen, evenmin als de hoofdaanvrager.

Toestemmingen opvragen voor en na het aanvragen

Nadat u een ESTA hebt aangevraagd, kunt u uw aanvraag controleren door naar de ESTA-statuscontrole te gaan en de status online te bekijken. Als uw ESTA is goedgekeurd, mag u door de lucht, over zee of over land naar de Verenigde Staten reizen. Als uw ESTA in behandeling is, geef het DHS dan 72 uur de tijd om uw aanvraag te verwerken en probeer daarna de status opnieuw te controleren. Als uw ESTA wordt geweigerd, moet u een Amerikaans visum aanvragen. Als uw ESTA is verlopen of niet wordt gevonden, controleer dan nogmaals de informatie die u hebt verstrekt of vraag een ander ESTA aan.

Tot slot, als u een fout hebt gemaakt op uw ESTA, kunt u contact opnemen met het ESTA-helpteam van het CBP via het helpcentrum

How to apply for ESTA
ESTA aanvragen