ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Hoe gaat het aanvragen van ESTA in zijn werk

Bewerkt: Oct 16, 2022  | Tags: ESTA-vereisten, ESTA-toepassingsgids

Wilt u leren hoe u ESTA moet aanvragen? Om ESTA aan te vragen moeten de aanvragers er voor zorgen dat ze 15-20 minuten reserveren om het formulier in te vullen, de noodzakelijke documenten bij elkaar te zoeken en tijd uit te trekken om de vragen van tevoren te lezen en te begrijpen. Hier onder hebben wij een checklist samengesteld over het aanvragen van ESTA.

Tijd

Neem tenminste 15-20 minuten de tijd om iedere afzonderlijke ESTA aanvraag in te vullen. Als u bijvoorbeeld aanvraag doet voor een gezin van vier personen moet u tenminste 60 minuten de tijd nemen om de aanvraag in te vullen en de informatie na afloop nog eens op juistheid te controleren.

Stabiele internettoegang

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar aanvragers proberen toch vaak hun aanvraag te doen met langzame of onstabiele internetverbindingen. Het is raadzaam voor ESTA aanvragers om toegang tot een stabiel ethernet of Wifi verbindingen te hebben om het formulier in te vullen en de aanvragen in te dienen. Het komt vaak voor dat aanvragen worden onderbroken en gebruikers opnieuw een aanvraag moeten indienen als zulke omstandigheden zich voordoen.

Paspoorten

Een geldig elektronisch paspoort uit een deelnemend land met visumvrijstelling wordt vereist voor het aanvragen van ESTA. U moet als staatsburger erkend worden door het deelnemend land met visumvrijstelling om in aanmerking te komen voor ESTA. Als u staatsburger van meerdere landen bent, moet u informatie verschaffen uit al uw paspoorten.

Familiegegevens

U zal verzocht worden gegevens te verschaffen over de voornamen en achternamen van uw ouders. Indien u niet over deze informatie beschikt, kunt u “ONBEKEND” opgeven.

Contactadressen in noodgevallen

U zult een naam, telefoonnummer en e-mailadres  nodig hebben van een persoon of een organisatie die uw noodgevallencontact binnen of buiten de Verenigde Staten kan zijn, die op de hoogte wordt gebracht van een eventueel ongeluk.

Gegevens over contactpersoon in de Verenigde Staten

U zult de naam, het telefoonnummer en het adres van uw contactpersoon of -organisatie in de Verenigde Staten nodig hebben. De adresinformatie wordt gecontroleerd om de juistheid van de gegevens te verzekeren. U kunt echter ‘ONBEKEND’ voor velden met tekst en ‘00000’ voor velden met cijfers invullen op het formulier indien u niet over een contactpersoon in de Verenigde Staten beschikt.

Adresgegevens in de Verenigde Staten

U moet over de naam en contactgegevens beschikken van de plaats waar u tijdens uw bezoek zult verblijven. Deze adresinformatie wordt ook gecontroleerd om juistheid van de gegevens te verzekeren. Indien u echter nog niet over deze informatie beschikt kunt u “ONBEKEND” opgeven voor de tekstvelden en “00000” voor de cijfervelden.

Gegevens over de werkgever

U zult de naam, het adres en het telefoonnummer van uw werkgever nodig hebben indien u momenteel in loondienst werkt.

Politierapporten en strafregisters (facultatief)

Indien u ooit gearresteerd bent voor een vergrijp moet u uw strafregister controleren op voorgaande ernstige vergrijpen die uw ESTA aanvraag kunnen beïnvloeden.

Betalingsgegevens

Er is een beperkt aantal betalingsmogelijkheden voor ESTA. ESTA accepteert krediet- of debet kaarten van MasterCard, VISA, American Express, en Discover. Andere betalingsmogelijkheden zoals contante betaling, bankoverschrijving, cheques, PayPal of andere worden momenteel niet geaccepteerd.

Betalingstermijn van 7 dagen

U moet voor uw ESTA aanvraag betalen binnen 7 dagen na indiening. Anders zal uw aanvraag verlopen en moet u opnieuw een aanvraag indienen.

Groepsaanvragen

Tot op 50 aanvragen kunnen tegelijkertijd worden ingediend en betaald. Personen in dezelfde aanvraag groep worden niet verplicht om samen te reizen, ook de primaire aanvrager niet.

Goedkeuringen krijgen voor en na het aanvragen

Na het aanvragen van ESTA kunt u de aanvraagstatus controleren door https://usa-esta.nl/esta-status-controleren te bezoeken en de status online te bekijken. Indien uw ESTA is goedgekeurd kunt u in uw vliegtuig of op uw schip naar de Verenigde Staten stappen. Indien uw ESTA nog in behandeling is, wacht dan 72 uur en probeer de status opnieuw te controleren. Indien uw ESTA wordt geweigerd moet u een visum voor de Verenigde Staten aanvragen. Indien uw ESTA verlopen is of niet wordt gevonden, controleer dan de gegevens die u heeft verstrekt opnieuw of dien een aanvraag voor een nieuwe ESTA in.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA