ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Het belang van het opgeven van de juiste gegevens bij het aanvragen van een ESTA

Bewerkt: jan 21, 2024  | Tags: Fout bij ESTA, ESTA-aanvraag

Reizigers worden zich steeds meer bewust van de online gegevensverzamelingspraktijken van luchtvaartmaatschappijen, hotels, overheden en andere entiteiten die reisgerelateerde diensten aanbieden. Veel reizigers boeken nu hotels en andere diensten met pseudo-namen, aliassen en andere opzettelijk onjuiste gegevens om een groter gevoel van privacy te krijgen over hun eigen persoonlijke informatie. Als het echter gaat om Amerikaanse reistoestemmingen, zoals het ESTA, moeten aanvragers zich ervan bewust zijn dat het verstrekken van onjuiste of valse informatie kan leiden tot een vertraagde of geweigerde verwerking van hun ESTA.

Data accuracy considerations when applying for an ESTA
Overwegingen met betrekking tot de nauwkeurigheid van gegevens bij het aanvragen van een ESTA

Geldigheid van gegevens en optionele velden

Kan ik verplichte velden leeg laten op een ESTA aanvraag?

U kunt niet doorgaan met een ESTA-aanvraag als verplichte velden leeg zijn gelaten. U moet alle velden op het formulier invullen en in het vereiste gegevensformaat en met de tekenbeperkingen die worden voorgeschreven door de validatieregels van het formulier.

Wat zijn de optionele velden op een ESTA-aanvraag?

De optionele velden op de ESTA-aanvraag zijn informatie over uw sociale media-account en informatie over uw functietitel. Alle andere velden zijn verplicht als onderdeel van de ESTA-aanvraag.

Kan ik geanonimiseerde of andere onnauwkeurige informatie invoeren op mijn aanvraag?

Het opzettelijk verstrekken van onjuiste of onnauwkeurige informatie hoeft niet te resulteren in een afwijzing van een ESTA-aanvraag, maar kan wel resulteren in een ESTA-aanvraag die in behandeling is en waarvoor extra verwerkingstijd nodig is, vaak tot 72 uur. Het is echter waarschijnlijk dat het verstrekken van onjuiste informatie zal leiden tot een geweigerde ESTA-aanvraag.

Als Customs and Border Protection (CBP) niet over voldoende informatie beschikt op het moment dat uw aanvraag wordt beoordeeld, wordt uw ESTA-aanvraag waarschijnlijk geweigerd. U kunt een nieuwe aanvraag indienen als u een fout hebt gemaakt in uw ESTA-aanvraag.

Kan ik 'Onbekend' invullen voor velden waarvoor ik nog geen specifieke informatie heb?

Ja, u kunt 'Onbekend' invullen voor verschillende velden op de ESTA-aanvraag waarvoor u de informatie echt niet beschikbaar hebt. U mag "FNU", of voornaam onbekend, gebruiken voor alle voornaamvelden op het aanvraagformulier. U kunt ook "UNKNOWN" gebruiken voor achternaam, stad, nationaal identificatienummer, e-mailadressen, Amerikaans contactpunt en andere velden met adresgegevens.

U kunt ook een reeks nullen gebruiken voor het invoeren van informatie in numerieke velden waar u nog niet over de benodigde informatie beschikt om de aanvraag te voltooien, zoals het telefoonnummer van uw Amerikaanse contactpersoon.

Wat moet ik doen als mijn naam speciale tekens bevat?

ESTA-aanvragers met speciale tekens in hun paspoortnaam kunnen substituties maken voor de niet-Amerikaanse Engelse tekens. Het machineleesbare gedeelte van het paspoort van een reiziger bevat de universele naamspelling die kan worden gebruikt voor een ESTA-aanvraag. Anders kunnen de volgende tekenvervangingen worden gemaakt als de paspoorthouder geen universele naam heeft die in het machineleesbare gedeelte van hun paspoort wordt vermeld.

  • ß,ß = ss
  • æ = a e
  • ö = oe
  • ü = ue
  • ë = e
  • ä = ae
  • Å = aa
  • ø = oe
  • ñ = n
  • = i j

Geslachtsgerelateerde overwegingen

Wat moet ik invullen op de ESTA aanvraag als mijn paspoort geen "mannelijk" of "vrouwelijk" geslacht aangeeft?

Momenteel heeft de ESTA-aanvraag alleen velden voor "man" en "vrouw" als antwoord op de geslachtsvraag. Als uw paspoort uw geslacht vermeldt met "X", een sterretje of een andere aanduiding, dan wordt u beschouwd als houder van een transgender paspoort. Transgender ESTA-aanvragers wordt geadviseerd het geslacht in te vullen, mannelijk of vrouwelijk, dat het meest overeenkomt met hun persoonlijke identiteit.

Wordt mijn ESTA geweigerd als ik transgender ben?

Nee, uw ESTA wordt niet geweigerd op basis van de geslachtsaanduiding in uw paspoort.

Wat gebeurt er als ik een ander antwoord geef dan het geslacht dat in mijn paspoort staat?

Als u ten onrechte een ander geslacht opgeeft dan in uw paspoort staat, bijvoorbeeld "man" terwijl in uw paspoort "vrouw" staat of andersom, dan moet u opnieuw een ESTA aanvragen.

Conclusie

ESTA-aanvragers moeten rekening houden met bepaalde velden op het ESTA-formulier die fouten in de aanvraag kunnen veroorzaken. Deze fouten kunnen resulteren in een geweigerde autorisatie, dus aanvragers moeten ervoor zorgen dat ze alle ESTA-vragen begrijpen door extra tijd te nemen om de aanvraag in te vullen.