Heb ik een ESTA of visum nodig?

Gepubliceerd: Oct 11, 2018, Bewerkt: Nov 09, 2019 | Tags: VS visumvereisten, Geweigerd voor Amerikaans visum, ESTA geschiktheid

Inleiding

Buitenlanders die naar de VS willen reizen hebben een ESTA of een visum nodig. Welke vorm van reisvergunning een reiziger nodig heeft, wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren.

Doel van het bezoek

Als u de Verenigde Staten wilt bezoeken voor toerisme, een bezoek wilt brengen aan vrienden of familie, zaken wilt doen, op doorreis wilt gaan, een medische behandeling wilt ondergaan of voor een soortgelijk kortdurend doel naar de VS wilt reizen, moet u nagaan of u in aanmerking komt voor een ESTA. De aanvraagprocedure van een ESTA is veel eenvoudiger, omdat deze reisvergunning online kan worden aangevraagd. U kunt controleren of u in aanmerking komt voor een ESTA via de volgende link, waar u kunt zien of u een paspoort van een van de 40 visumvrijgestelde landen hebt: https://usa-esta.nl/esta-vereisten

Persoonlijke omstandigheden

Er zijn nog andere factoren, zoals medische achtergrond, strafblad, immigratie- en reisgeschiedenis, die mee bepalen of een aanvrager in aanmerking komt voor een ESTA. Raadpleeg voor de meest actuele informatie over deze kwalificatievragen https://usa-esta.nl/apply/ en bekijk de huidige kwalificatievragen in het onderste deel van het formulier.

Reisomstandigheden - Een goedgekeurde ESTA is alleen vereist voor reizigers die over zee of door de lucht de Verenigde Staten binnenkomen, en is dus niet vereist voor reizigers die over land vanuit Canada of Mexico aankomen.

Niet in aanmerking komend voor ESTA

Als u niet in aanmerking komt voor een ESTA of langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten wilt verblijven, moet u voor toeristische doeleinden een B2-toeristenvisum of voor zakelijke doeleinden een B1-zakenvisum aanvragen.

Optie toeristenvisum

Een B2-toeristenvisum kan worden gebruikt om familie en vrienden te bezoeken, bezienswaardigheden te bekijken en vakantie te vieren, medische behandelingen te ondergaan of een korte cursus te volgen zonder studiepunten. Het B2-toeristenvisum kan worden gebruikt voor verblijven tot 180 dagen per bezoek en wordt meestal afgegeven voor een periode van 10 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van de aanvrager.

Optie zakenvisum

Een B1-zakenvisum kan worden gebruikt om vergaderingen bij te wonen, onderhandelingen te voeren of een nalatenschap af te wikkelen. De 'zakelijke' activiteit van de vreemdeling moet toelaatbaar zijn in die zin dat de aanvrager in het algemeen geen inkomsten uit een Amerikaanse bron mag ontvangen wanneer hij of zij met een B1-zakenvisum reist. Het B1-zakenvisum kan worden gebruikt voor een verblijf van maximaal 180 dagen per bezoek en wordt gewoonlijk afgegeven voor een periode van 10 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van de aanvrager.

Optie doorreisvisum

Degenen die niet in aanmerking komen voor een visumvrijstelling en via de VS reizen, moeten een C1-doorreisvisum aanvragen. Personen die legaal in de Verenigde Staten willen werken, investeren, studeren of andere activiteiten willen verrichten, moeten, ongeacht de duur van hun bezoek of de vraag of zij in aanmerking komen voor een ESTA, meer informatie verzamelen over het visumtype dat voor hun situatie het meest geschikt is.

Verwerkingstijden aanvragen

Hebt u een Amerikaans visum nodig, ga dan naar usa-visas.com voor meer informatie. Visumaanvragen duren meestal tussen de 4 en 8 weken. Dit hangt echter af van de verwerkingstijden en de werklast van de Amerikaanse ambassade waar de aanvraag is ingediend. Houd dus rekening met deze verwerkingstijden voordat u uw reis via of naar de Verenigde Staten boekt. Ga naar https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html voor de actuele wachttijden voor afspraken bij de ambassade voor bezoekers, immigrantenvisa en andere visumtypes.

Professioneel advies krijgen

Als u niet in aanmerking komt voor een ESTA of geen Amerikaans visum hebt gekregen, kunt u proberen of een ervaren en erkende Amerikaanse immigratieadvocaat u kan helpen een Amerikaans visum te verkrijgen. Pas op voor misleidende beweringen over "gegarandeerde" visumregelingen en andere tactieken die erop gericht zijn aanvragers geld af te troggelen.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een visumvrijgesteld land zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland of een ander West-Europees land, en u een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreisdoeleinden, ga dan aan de slag met uw aanvraag. Raadpleeg in andere gevallen de veelgestelde vragen voor meer informatie over de ESTA.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA