ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Geweigerd voor een visum voor de VS

Bewerkt: jan 20, 2024  | Tags: Geweigerd voor visum voor de VS

Is uw visumaanvraag voor de VS onlangs afgewezen? Hoewel de overgrote meerderheid van de visumaanvragen wordt goedgekeurd, zijn er gevallen waarin visumambtenaren niet genoeg informatie hebben of waarin er omstandigheden zijn waardoor een aanvrager niet in aanmerking komt.

Deze video legt uit waarom visumaanvragen worden afgewezen en wat je kunt doen als je visumaanvraag wordt afgewezen. Er zijn een aantal onverkiesbaarheden die overwonnen kunnen worden, maar andere onverkiesbaarheden zijn permanent, tenzij het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid een schriftelijke verklaring van afstand afgeeft.

Denied for a US Visa
Afgewezen voor een visum voor de VSWat kan ik doen als mijn Amerikaanse visumaanvraag wordt geweigerd?

Weigeringen of afwijzingen van visumaanvragen kunnen verdriet en teleurstelling veroorzaken. Amerikaanse ambassades zijn echter behulpzaam bij het verstrekken van informatie over de redenen voor een visumweigering. De belangrijkste redenen worden meestal vermeld in de beslissingsbrief of e-mail die naar de primaire aanvrager wordt gestuurd. Afgewezen aanvragers wordt aangeraden deze informatie door te nemen om de redenen voor een weigering beter te begrijpen.

Wat is het verschil tussen een afgewezen visum en een visumweigering?

Visumaanvragen worden afgewezen wanneer een aanvrager een fundamentele fout heeft gemaakt op het formulier waardoor het niet automatisch of handmatig kan worden verwerkt. Visumweigeringen doen zich voor nadat een aanvraag is beoordeeld en er een beslissing is genomen om goedkeuring te weigeren met betrekking tot de afgifte van een Amerikaans visum.

Kan ik na een weigering opnieuw een aanvraag indienen voor hetzelfde Amerikaanse visum?

Ja, aanvragers kunnen hetzelfde visum opnieuw aanvragen na een weigering. Als er echter niets verandert aan de onderliggende omstandigheden die de reden waren voor de weigering, zal een volgende aanvraag waarschijnlijk geen kans van slagen hebben. Aanvragers moeten overwegen om een ervaren immigratieadvocaat in te schakelen om hen bij te staan bij hun aanvraag.

Heeft mijn eerdere afwijzing invloed op toekomstige aanvragen voor een Amerikaans visum?

Meestal is het antwoord op deze vraag nee. Als een aanvrager echter betrapt is op liegen of misleiding van een ambassade- of consulaatvertegenwoordiger tijdens het interview of op het DS-160 formulier, dan is het waarschijnlijk dat een dergelijke actie kan leiden tot extra onderzoek.

Moet ik de DS-160 aanvraagkosten opnieuw betalen?

Ja, als u opnieuw een aanvraag indient voor een Amerikaans visum, moet u de aanvraagkosten opnieuw betalen.

Moet ik nog een afspraak met de ambassade maken?

Ja, aanvragers moeten een nieuwe afspraak maken bij de ambassade als ze een nieuwe aanvraag indienen. Aanvragers kunnen echter ook een andere ambassade kiezen om hun DS-160 in te dienen en een afspraak op de ambassade bijwonen, zolang de ambassade zich in het land bevindt waarvan ze onderdaan zijn of waar ze wonen.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of transitdoeleinden, kunt u beginnen met uw aanvraag. Ga anders naar de FAQ voor meer informatie over ESTA.

ESTA aanvragen