ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

ESTA voor zakelijke doeleinden

Bewerkt: jan 20, 2024  | Tags: ESTA voor bedrijven, ESTA vereisten

ESTA is een handige reistoestemming voor zakenreizigers die de Verenigde Staten bezoeken, die kan worden gebruikt door personen die in het bezit zijn van een paspoort van een visumvrijstellingslidstaat. Een ESTA kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan zakelijke activiteiten, zoals het bijwonen van sollicitatiegesprekken, bedrijfsgerelateerde onderzoeksactiviteiten, overleg met zakenpartners, reizen voor een wetenschappelijke, educatieve, professionele of zakelijke conventie of conferentie, het onderhandelen over een contract of het regelen van de zaken van een nalatenschap.

ESTA for Business Purposes
ESTA voor zakelijke doeleinden

Voorbeelden van situaties waarin een ESTA geschikt zou zijn voor zakelijke doeleinden

Voorbeeld 1

U hebt een paspoort van een van de 41 visumvrijstellende landen, en u bent een technologieontwikkelaar of enthousiasteling die vanuit Londen vliegt en de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, Nevada voor een paar dagen als bezoeker wilt bijwonen. In dit voorbeeld zou een ESTA een geschikte reistoestemming zijn.

Voorbeeld 2

Een HR-manager is verantwoordelijk voor het regelen van reizen voor een groep ingenieurs in Duitsland, die allemaal houder zijn van een Duits paspoort. Deze ingenieurs moeten een week naar een klant in de VS en worden door hun Duitse werkgever doorbetaald. In dit voorbeeld kan de HR-manager een ESTA aanvragen namens de Duitse ingenieurs.

Voorbeeld 3

Een Zweedse paspoorthouder en ondernemer, die een Zweeds bedrijf runt, wil de Verenigde Staten voor vier dagen bezoeken om te onderhandelen over een contract met een Amerikaanse leverancier of klant. Als de activiteit van de ondernemer via zijn/haar eigen Zweedse bedrijf verloopt, kan een ESTA een geschikte reistoestemming zijn voor dergelijke zakelijke doeleinden.

Wat voor werk kan ik nog meer doen in de VS met een ESTA?

Een ESTA kan worden gebruikt om in beperkte mate voor uw werkgever te werken, zolang uw inkomen uit een niet-Amerikaanse bron komt. Je werkgever moet ook een Amerikaans staatsburger zijn die in het buitenland is gevestigd maar tijdelijk de Verenigde Staten bezoekt, of een buitenlands staatsburger die in de Verenigde Staten is gevestigd maar een B-, E-, F-, H-, I-, J-, L-, M-, O-, P- of Q-visum heeft.

Andere ESTA-vereisten

Reizigers die een ESTA willen verkrijgen voor zakelijke doeleinden moeten de ESTA vereisten bekijken voordat ze een aanvraag indienen, evenals de details van het Visa Waiver Programma.

Weigeringen en onverkiesbaarheden

Tegen ESTA-weigeringen kan geen beroep worden aangetekend. Aanvragers die geweigerd zijn of niet in aanmerking komen voor ESTA kunnen nog steeds een B-1 zakenvisum aanvragen.

Beperkingen

Uw verblijf verlengen of van status veranderen - u mag een ESTA niet verlengen of een aanvraag indienen om van visumcategorie te veranderen terwijl u zich op het grondgebied van de Verenigde Staten bevindt. Alle andere visumaanvragen of volgende ESTA-aanvragen moeten buiten de Verenigde Staten worden ingediend. Aanvragers zouden toekomstige visum- of ESTA-aanvragen in gevaar brengen door de Verenigde Staten niet te verlaten voordat er 90 dagen zijn verstreken sinds ze op een ESTA-grondgebied van de VS zijn aangekomen.

Doel van de reis - ESTA kan niet worden gebruikt als een reiziger van plan is om te studeren voor academische studiepunten, te werken tegen betaling van een Amerikaanse bron, of te werken als medewerker in de pers, zoals een rol in radio, print, film of een andere vorm van media. ESTA kan niet worden gebruikt voor enige vorm van betaald concurrerend of tentoonstellingsoptreden voor een betalend publiek. Tot slot kan een ESTA niet worden gebruikt om een permanente of tijdelijke verblijfsvergunning te krijgen, behalve voor de 90 dagen die worden toegekend in het kader van het Visa Waiver Programma.

Toelaatbaarheid

Een goedgekeurd ESTA garandeert geen toelating tot de Verenigde Staten voor zakelijke doeleinden. Customs and Border Protection (CBP) heeft de bevoegdheid om een ESTA goedgekeurde reiziger de toegang tot de Verenigde Staten te weigeren. Weigeringen aan de grens kunnen het gevolg zijn van redenen zoals het niet aangeven van goederen of koopwaar, het verstrekken van misleidende informatie op een ESTA-aanvraagformulier of een andere reden die wordt beschouwd als een mogelijk immigratie- of veiligheidsrisico voor de Verenigde Staten. Als u aan de grens de toegang wordt geweigerd, krijgt u geen recht op beroep.

Conclusie

ESTA kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan zakelijke doeleinden, waardoor het een nuttige reistoestemming biedt voor werknemers, werkgevers en ondernemers die aan de VS gebonden zijn. Er gelden verschillende belangrijke beperkingen voor de aard van de zakelijke activiteiten of werkzaamheden die kunnen worden uitgevoerd met ESTA, dus reizigers moeten de ESTA-vereisten zorgvuldig doornemen om er zeker van te zijn dat hun reisdoel zal worden toegestaan.