ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

ESTA voor toeristische doeleinden

Bewerkt: jan 21, 2024  | Tags: ESTA voor toerisme, ESTA-vereisten

Een ESTA is een visumvrijstelling die kan worden gebruikt door reizigers die in het bezit zijn van een paspoort van een visumvrijstellend land om de Verenigde Staten te bezoeken voor een bezoek van maximaal 90 dagen. Een ESTA wordt afgegeven voor een periode van twee jaar, of de vervaldatum van het paspoort, als dat eerder is.

ESTA voorziet in een aantal toegestane toeristische doeleinden zoals sightseeing, vakanties, bezoeken aan familie of vrienden, medische behandeling, deelname aan evenementen van broederschappen, sociale organisaties of dienstverlenende organisaties of deelname aan amateur- en onbetaalde muzikale, sportieve of soortgelijke evenementen of wedstrijden. Ook het volgen van korte recreatieve cursussen is toegestaan, zolang het studiepunt van de cursus niet gebruikt kan worden voor een graad.

ESTA for Tourism Purposes
ESTA voor toeristische doeleinden

Voorbeelden van situaties waarin een ESTA geschikt zou zijn voor toeristische doeleinden

Voorbeeld 1

U bent een toerist met een Brits paspoort en uw vriend heeft een Australisch paspoort. Jullie gaan allebei op een vlucht van Londen naar New York en rijden dan naar Canada. Een ESTA zou een geschikte reistoestemming zijn voor jullie beiden, zolang de tijd die je doorbrengt in Canada, Mexico, de Verenigde Staten en aangrenzende eilanden of gebieden samen niet langer is dan 90 dagen.

Voorbeeld 2

Een houder van een Frans paspoort wil vanuit Frankrijk naar de Verenigde Staten om deel te nemen aan een niet-geaccrediteerde kookcursus van drie dagen in Los Angeles en een paar weken sightseeing te doen aan de oostkust van de VS.

Voorbeeld 3

Een houder van een Italiaans paspoort wil vanuit Italië naar de Verenigde Staten reizen om deel te nemen aan een amateurtoernooi karate waarbij de winnaars onbetaald zijn. Een ESTA zou voor deze reiziger een relevante reistoestemming zijn.

Andere ESTA-vereisten

Reizigers die een ESTA willen aanvragen voor toeristische doeleinden, moeten de ESTA-vereisten bekijken voordat ze een aanvraag indienen, evenals de details van het Visa Waiver Programma.

Weigeringen en onverkiesbaarheden

Tegen ESTA afwijzingen kan geen beroep worden aangetekend. Aanvragers die geweigerd zijn of niet in aanmerking komen voor ESTA kunnen nog steeds een B-1 zakenvisum of B-2 toeristenvisum aanvragen.

Beperkingen

Uw verblijf verlengen of van status veranderen - u mag een ESTA niet verlengen of een aanvraag indienen om van visumcategorie te veranderen terwijl u zich op het grondgebied van de Verenigde Staten bevindt. Alle andere visumaanvragen of daaropvolgende ESTA-aanvragen moeten buiten de Verenigde Staten worden ingediend. Aanvragers zouden toekomstige visum- of ESTA-aanvragen in gevaar brengen door de Verenigde Staten niet te verlaten voordat er 90 dagen zijn verstreken sinds ze op een ESTA-grondgebied van de VS zijn aangekomen.

Doel van de reis - ESTA kan niet worden gebruikt als een reiziger van plan is om te studeren voor academische studiepunten, te werken tegen betaling van een Amerikaanse bron, of te werken als medewerker in de pers, zoals een rol in radio, print, film of een andere vorm van media. ESTA kan niet worden gebruikt voor enige vorm van betaald concurrerend of tentoonstellingsoptreden voor een betalend publiek. Tot slot kan een ESTA niet worden gebruikt om een permanente of tijdelijke verblijfsvergunning te krijgen, behalve voor de 90 dagen die worden toegekend in het kader van het Visa Waiver Programma.

Toelaatbaarheid

Een goedgekeurd ESTA garandeert geen toelating tot de Verenigde Staten voor toeristische doeleinden. Customs and Border Protection (CBP) heeft de bevoegdheid om een ESTA goedgekeurde reiziger de toegang tot de Verenigde Staten te weigeren. Weigeringen aan de grens kunnen het gevolg zijn van redenen zoals het niet aangeven van goederen of koopwaar, het verstrekken van misleidende informatie op een ESTA-aanvraagformulier of een andere reden die wordt beschouwd als een mogelijk immigratie- of veiligheidsrisico voor de Verenigde Staten. Als u aan de grens de toegang wordt geweigerd, krijgt u geen recht op beroep.

Medische behandeling in de VS

Geplande medische behandeling - Als u een medische behandeling in de Verenigde Staten hebt gepland, kan u aan de grens worden gevraagd om een bewijs van de geplande behandeling te overleggen. Het bij de hand hebben van een vorm van bewijs zou voldoende moeten zijn om te voldoen aan verzoeken om informatie over medische behandeling aan de grens met de Verenigde Staten. Bewijsmateriaal kan documentatie bevatten over de medische diagnose en waarom de behandeling in de Verenigde Staten moet plaatsvinden. Andere vormen van bewijs kunnen bestaan uit een brief van een Amerikaanse arts of chirurg met details over de behandeling, de kosten en duur van de procedure, inclusief prognose en hersteltijd na de behandeling, evenals documentatie dat de kosten voor de procedure kunnen worden betaald op basis van de eigen middelen van de aanvrager, zoals bankafschriften of andere vormen van contant geld die kunnen worden gebruikt voor de betaling van een medische procedure.

Ongeplande medische behandeling - Medische problemen die zich voordoen tijdens je reis naar de Verenigde Staten worden behandeld door lokaal medisch personeel. Kosten voor ongeplande en in rekening te brengen behandelingen worden gedekt door je reisverzekeraar of worden op elk moment voor of na de behandeling uitbetaald.

Conclusie

Er zijn verschillende toeristische doeleinden die zijn toegestaan onder het Visa Waiver Programma. Het ESTA biedt in aanmerking komende reizigers een gemakkelijke en toegankelijke optie voor het verkrijgen van een online reistoestemming om de Verenigde Staten voor dergelijke doeleinden te bezoeken.