ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

ESTA-vereisten bij het varen naar de VS op een boot of jacht

Bewerkt: dec 02, 2023  | Tags: ESTA boot, ESTA vereisten

De Atlantische Oceaan oversteken op een privéjacht is een avontuurlijke en unieke manier om naar de Verenigde Staten te reizen. Toch is het van vitaal belang om de benodigde reistoestemmingen te begrijpen voordat je aan zo'n reis begint. Een belangrijk aspect om te overwegen is het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) voor burgers van landen met een Visa Waiver Program (VWP). Dit artikel gaat in op de vraag of ESTA vereist is als je met een privéjacht reist, wat het inhoudt en hoe je het moet aanvragen.

ESTA en het Visa Waiver Programma begrijpen

Voordat we dieper op de details ingaan, is het cruciaal om te begrijpen wat ESTA en het VWP zijn. ESTA is een geautomatiseerd systeem dat wordt gebruikt om te bepalen of bezoekers die naar de VS willen reizen in aanmerking komen voor het VWP. Met het VWP kunnen burgers van 41 landen naar de VS reizen voor zaken of toerisme voor een verblijf van maximaal 90 dagen zonder visum.

ESTA-vereiste voor privéreizen per boot of jacht

Volgens de officiële regels van de U.S. Customs and Border Protection (CBP) heb je een goedgekeurde ESTA nodig als je de VS via de lucht of over zee binnenkomt onder het VWP. Als je dus een staatsburger bent van een VWP-land en van plan bent om naar de VS te varen op een privéjacht, moet je een goedgekeurde ESTA hebben. Het is belangrijk om te weten dat het ESTA alleen geldig is als je de VS binnenkomt via een aangewezen VWP ondertekenende vervoerder. Privéjachten worden echter niet beschouwd als ondertekenende vervoerders, waardoor de situatie een beetje ingewikkeld wordt.

Hoewel een goedgekeurd ESTA nodig is om de Amerikaanse wateren binnen te varen, wordt de uiteindelijke toestemming om de VS binnen te komen gegeven bij aankomst door een CBP beambte in de haven van binnenkomst, op basis van de verstrekte informatie en gevoerde gesprekken. Bereid u erop voor om uw goedgekeurde ESTA en andere vereiste documenten, zoals een geldig paspoort, op dat moment te laten zien.

De ervaring van het gebruik van ESTA op een jacht of trans-Atlantische boot

Hoewel de ervaring van het reizen op een privéjacht zowel avontuurlijk als uniek is, brengt het gebruik van ESTA voor een dergelijke reis zijn eigen uitdagingen met zich mee. Een van de belangrijkste is de communicatie met het CBP en het melden van je aankomst. Volgens de Amerikaanse wet moet de kapitein van het schip of de persoon die de leiding heeft zijn aankomst onmiddellijk melden wanneer hij de Amerikaanse wateren binnenvaart.

Het CBP heeft een systeem dat bekend staat als het Small Vessel Reporting System (SVRS), een vrijwillig programma waarmee booteigenaars of -exploitanten hun aankomst online kunnen melden. Ondanks het SVRS moeten in de meeste gevallen alle personen op de boot zich melden voor een persoonlijke inspectie bij een CBP-officier.

Verwacht vragen te beantwoorden over uw reis, uw verblijf in de VS en alle goederen die u het land binnenbrengt via het douaneproces. Het inspectieproces is streng en kan tijdrovend zijn, maar medewerking en geduld kunnen het proces versnellen.

Wat zijn populaire trans-Atlantische routes om van Europa naar de VS te zeilen?

Zeilen over de Atlantische Oceaan is een episch avontuur dat zorgvuldige planning en strategische beslissingen vereist. De moeilijkheid of het gemak van de reis hangt grotendeels af van de gekozen route, omdat de route de omstandigheden op zee en de heersende wind beïnvloedt. Er zijn verschillende populaire routes om van Europa naar de VS te zeilen, die elk een unieke ervaring bieden:

De noordelijke route

Deze route wordt vaak gekozen door mensen die vanuit Noord-Europa zeilen, met name het Verenigd Koninkrijk of Ierland. De reis begint in noordwestelijke richting naar de zuidpunt van Groenland en zeilt dan in zuidwestelijke richting naar de noordoostelijke kust van de V.S., meestal eindigend in Maine of Massachusetts. Deze route profiteert van de warme stromingen van de Golfstroom, waardoor je sneller kunt reizen. Het is echter een uitdagende route vanwege de kans op ruwe zee en slecht weer, en alleen haalbaar tijdens de warmere zomermaanden.

De zuidelijke route

Dit is een van de populairste trans-Atlantische routes, vaak genomen door zeilers die deelnemen aan de Atlantic Rally for Cruisers (ARC). Ze beginnen op de Canarische Eilanden en gaan zuidwestwaarts richting het Caribisch gebied, waarbij ze de passaatwinden volgen. Na het bereiken van het Caribisch gebied gaan ze noordwaarts richting Florida of de oostkust van de VS. Deze route is populair vanwege de relatief constante en voorspelbare wind, het warmere weer en de aantrekkingskracht van Caribische stops onderweg.

De Azoren-route

Deze route begint ook in het Verenigd Koninkrijk of Noord-Europa, maar gaat eerst zuidwaarts naar de Azoren, een eilandenketen in de Noord-Atlantische Oceaan. Vanaf de Azoren varen ze in westelijke richting naar Bermuda voordat ze hun weg vervolgen naar de oostkust van de VS. Deze route biedt een mix van de uitdagingen en voordelen van de noordelijke en zuidelijke routes. Zeilers kunnen zowel een gematigd als tropisch klimaat ervaren en hebben de mogelijkheid om zowel op de Azoren als op Bermuda te stoppen.

Elke route biedt unieke ervaringen en uitdagingen, dus de keuze hangt grotendeels af van het vaardigheidsniveau van de zeiler, de tijd van het jaar en het soort avontuur dat ze willen aangaan. Het is ook belangrijk op te merken dat al deze routes moeten worden ondernomen met een zeewaardig schip, een bekwame bemanning en zorgvuldige aandacht voor weerpatronen en zeecondities.

ESTA Aanvraagprocedure

De ESTA aanvraagprocedure is volledig online, waardoor het toegankelijk en eenvoudig is. Dit zijn de stappen:

  1. Vul de online aanvraag in: Bezoek de officiële ESTA website en vul het aanvraagformulier in. Het formulier vereist het beantwoorden van vragen over persoonlijke informatie, paspoortgegevens en een aantal vragen met betrekking tot je reisplannen en geschiktheid.
  2. Verzenden en betalen: Nadat je de informatie hebt bekeken, dien je de aanvraag in. Je wordt gevraagd om de ESTA aanvraagkosten te betalen.
  3. Wachten op goedkeuring: Het goedkeuringsproces vindt meestal binnen een paar seconden tot een paar uur plaats. Het is echter aan te raden om de aanvraag ten minste 72 uur voor vertrek in te dienen om rekening te houden met mogelijke vertragingen.
  4. Houd een dossier bij: Hoewel je de ESTA-autorisatie niet hoeft af te drukken, is het raadzaam om het nummer van je aanvraag bij te houden voor toekomstige referentie.

Vergeet niet dat een goedgekeurde ESTA twee jaar geldig is of totdat je paspoort verloopt, wat het eerst komt. Binnen de geldigheidsduur kun je meerdere keren de VS binnenkomen.

Conclusie

De Atlantische Oceaan oversteken op een privéjacht is een onvergetelijke ervaring. Het is echter belangrijk om door de complexe wateren van wettelijke vereisten te navigeren, zoals het verkrijgen van een ESTA voor burgers van VWP-landen. Hoewel het hebben van een goedgekeurde ESTA noodzakelijk is, is de toegang tot de VS uiteindelijk aan het oordeel van de CBP officieren in de haven van binnenkomst. Zorg ervoor dat je de juiste kanalen volgt om je aankomst te melden en volledig meewerkt tijdens de persoonlijke inspecties. Met zorgvuldige planning en naleving van deze procedures zou uw trans-Atlantische zeiltocht naar de V.S. probleemloos moeten verlopen.