ESTA goedgekeurd en daarna afgewezen

Gepubliceerd: Oct 12, 2022, Bewerkt: Oct 12, 2022 | Tags: ESTA-staat, ESTA-aanvraagformulier

Introductie

Soms wordt een ESTA goedgekeurd en daarna afgewezen. Dit is een ongelukkige doch vaak voorkomende afloop voor veel bezoekers aan de Verenigde Staten die deelnemen aan het Visumvrijstellingsprogramma. Talloze vakanties en zakenreizen zijn de grond in geboord omdat aanvragers van ESTA niet eerst de status van hun ESTA-aanvraag gecontroleerd hadden alvorens te vertrekken naar het vliegveld of de haven om met het vliegtuig of een schip te vertrekken naar de Verenigde Staten. Reizigers op weg naar de V.S. die niet in staat zijn hun vakantieplannen uit te voeren krijgen waarschijnlijk ook te maken met de financiële gevolgen van het verlies van hun boeking van vlucht, hotel of vervoer.

Waarom zou een ESTA worden goedgekeurd en daarna afgewezen?

Een ESTA kan worden ingetrokken op elk moment nadat de goedkeuring van de machtiging is uitgegeven. De Customs and Border Protection van de V.S. houdt zich het recht voor de ESTA-aanvrager die met het Visumvrijstellingsprogramma reist wel of niet toe te laten. ESTA voert meerdere en voortdurende controles uit op het gebied van wetshandhaving, immigratie- en beveiligingscontroles en andere databanken. Hierdoor wordt verzekerd dat de gegevens van CBP altijd accuraat en actueel zijn, om veiligheidsbedreigingen die in de wereld gaande zijn de kop in te drukken.

Hoe kan ik weten of mijn goedgekeurde ESTA is ingetrokken?

U zult op een van deze manieren bericht krijgen indien uw goedgekeurde ESTA is ingetrokken:

  1. U ontvangt een e-mail van Customs and Border Protection (CBP) waarin wordt meegedeeld dat de status van uw ESTA-aanvraag veranderd is. Als u de status controleert zal er aangegeven worden dat uw ESTA is ingetrokken of er staat “Travel Not Authorized”, wat betekent dat u geen toestemming meer heeft om met het Visumvrijstellingsprogramma te reizen.
  2. U ontvangt bericht van de commerciële luchtvervoerder of zeevaartmaatschappij waar u uw reis geboekt heeft dat uw ESTA niet meer geldig of goedgekeurd is.
  3. U probeert online of aan de vertrekplaats in te checken en krijgt van vertegenwoordigers van de lucht- of zee vervoerder bericht dat uw ESTA is ingetrokken.
  4. In enkele zeldzame gevallen kan men u vragen het vliegtuig of schip waar u bent ingestapt te verlaten voordat het vertrekt naar de Verenigde Staten, of men weigert u toegang aan de grens van de V.S. waar uw ESTA wordt ingetrokken.

Wat zijn mijn opties als mijn ESTA goedgekeurd was en daarna is ingetrokken?

Als uw ESTA was goedgekeurd en u de toegang tot een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten wordt geweigerd, zit er niets anders op dan uw reisplannen te veranderen totdat u de juiste machtiging heeft verkregen, doorgaans in de vorm van een visum voor de V.S. als uw ESTA is ingetrokken of geweigerd.

Wat als er een fout op mijn ESTA stond?

Als u denkt dat u iets fout heeft ingevuld op uw ESTA, moet u de antwoorden die u heeft ingevuld op uw aanvraagformulier nakijken om te verifiëren dat er geen kritieke fouten in staan waardoor uw ESTA zou worden ingetrokken. Als u opnieuw een aanvraag verstuurt, maak u dan vertrouwd met de stappen om veel voorkomende fouten op de ESTA-aanvraag te minimaliseren.

Hoe kunt u proactief blijven met het controleren van uw ESTA status

Aanvragers wordt geadviseerd de gegevens die ze hebben ingevuld op hun ESTA-aanvraagformulieren zorgvuldig over te kijken en iemand anders te vragen om hun ESTA-aanvraag te controleren op fouten of afwijkingen. Verder wordt de betrokken aanvragers geadviseerd de status van hun aanvraag regelmatig te controleren tot aan de datum van hun vertrek. Aanvragers kunnen regelmatig de status van hun ESTA controleren om na te gaan of er een nadelige verandering is opgetreden. Het neemt maar een minuut in beslag om een ESTA-aanvraag te controleren en het kan u een hoop ongemak besparen met het wijzigen van uw reisplannen en het geeft u een rustig gevoel tijdens uw reis.

Conclusie

Een ingetrokken ESTA kan tot een pijnlijke en stressvolle situatie leiden waarbij u uw reis voor de Verenigde Staten opnieuw moet boeken. Het kan ook gevolgen hebben voor toekomstige aanvragen voor visa voor de V.S. en aanvragen van visumvrijstellingen. De beste manier om dit soort ernstige gebeurtenissen tijdens uw reis te voorkomen is regelmatig de geldigheid van uw ESTA te controleren voordat u naar de Verenigde Staten vertrekt.

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA