ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Een aantal weetjes over de Amerikaanse cultuur

Bewerkt: jan 21, 2024  | Tags: ESTA voor toerisme

De Verenigde Staten is een uitgestrekt land met meer dan 50 staten en meer dan 325 miljoen inwoners. Hoewel de Verenigde Staten nog steeds als een relatief jonge natie worden beschouwd in vergelijking met West-Europese landen, hebben ze een rijke, diverse cultuur en geschiedenis. Elke staat in Amerika is uniek qua smaak, wetten, temperament en waarden.

A Traveler's Guide on American Culture
Een gids voor reizigers over de Amerikaanse cultuur

Als je een reiziger bent, kan dit zowel uitdagend als opwindend voor je zijn. Hieronder volgt een korte gids over de Amerikaanse cultuur, met een aantal van de belangrijkste zaken die je moet weten als je het land bezoekt als toerist of zakenreiziger.

Geografie, steden en bevolking

Voordat we kijken naar de moderne Amerikaanse cultuur, is het handig om te kijken naar de bevolkingsstatistieken in verhouding tot de grootte van het land. De Verenigde Staten van Amerika worden gerangschikt als het op twee na dichtstbevolkte land ter wereld, na India en China. Geografisch gezien is het de 4e grootste natie ter wereld.

Het omspant in totaal 9 tijdzones en bestaat uit 50 staten. Dit is inclusief Hawaï in de Stille Oceaan en Alaska in het noordwesten van Canada.

De grootste stad is New York City en Washington D.C. is de hoofdstad. New York heeft ongeveer 9 miljoen inwoners. Andere dichtbevolkte steden in Amerika zijn San Jose, Los Angeles, Dallas, Chicago, San Diego, San Antonio, Houston, Phoenix en Philadelphia.

Het natuurlijke landschap is net zo uniek en gevarieerd als de bewoners. Van de rustige stranden van Miami tot de besneeuwde bergtoppen van Colorado, de weelderige bossen in de Sierra Nevada bergen in Californië en de woestijnen van Arizona, de geografie van de Verenigde Staten vormt een cruciaal aspect van de identiteit van elke staat.

Als natie is Amerika verdeeld in regio's: het noordoosten van de VS, het zuiden van de VS, het middenwesten van de VS en de westelijke staten. Elke regio heeft zijn eigen cultuur en smaak.

Nationale symbolen

Amerika heeft veel nationale symbolen zoals volksliederen, vlaggen, motto's en zegels.

De Amerikaanse vlag

De vlag van de Verenigde Staten wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van de natie. Amerika werd gesticht na een opstand tegen de heerschappij van Groot-Brittannië. De vlag is door de jaren heen gezien als een symbool van vrijheid tegen elke vorm van tirannie. De Amerikaanse vlag, ook wel de Stars and Stripes genoemd, heeft een ster voor elk van de vijftig staten en een balk die de dertien oorspronkelijke koloniën voorstelt.

Volkslied

De Star-Spangled Banner, het officiële volkslied, bevat ontroerende teksten die verwijzen naar de Amerikaanse Revolutie. Zowel het Amerikaanse volkslied als de vlag zijn nauw met elkaar verbonden.

In God vertrouwen wij' en 'E Pluribus Unum'.

Amerika heeft twee motto's. In God, We Trust' is het eerste motto dat in 1956 werd aangenomen en waarnaar ook wordt verwezen in het laatste couplet van het volkslied van het land. Dit motto is een vervanging van het eerdere onofficiële Latijnse motto 'E Pluribus Unum', dat vertaald simpelweg 'Een voor velen' betekent. Het Latijnse motto is nog steeds aanwezig in het Grootzegel van het land.

Het Grootzegel

Het Grootzegel van de Verenigde Staten verwijst naar een zegelstempel dat door de federale overheid wordt gebruikt om documenten te legaliseren. Het kan ook worden gevonden op militaire insignes, vlaggen en Amerikaanse paspoorten. Op de voorkant van het zegel staat een Amerikaanse adelaar die een schild op zijn borst houdt.

Aan de ene kant houdt de adelaar een olijftak vast, terwijl hij aan de andere kant 13 pijlen vasthoudt. Dit is een symboliek die aangeeft dat het land voor vrede is, maar dat het altijd klaar is om de strijd aan te gaan. Het zegel heeft ook 13 sterren, 13 pijlen en 13 olijven die de oorspronkelijke 13 staten van het land moeten voorstellen.

Op de achterkant van het zegel staat een piramide die op het toppunt een oog in een driehoek bevat. Dit oog wordt het Oog der Voorzienigheid genoemd en wordt geacht Gods oog voor te stellen. De twee zijden van het Grootzegel zijn afgedrukt in de munteenheid van het land.

Diversiteit

De Verenigde Staten worden vaak een smeltkroes genoemd. Dit komt omdat de inwoners uit verschillende culturen en met verschillende achtergronden komen. Er zijn dus verschillende tradities, waarden en overtuigingen onder de inwoners van de VS.

De gewoonten die door Amerikanen worden gepraktiseerd verschillen van familie tot familie en van regio tot regio. Als je bijvoorbeeld wordt uitgenodigd voor een cookout in Texas, kan dit betekenen dat je deelneemt aan een barbecuewedstrijd in een plaatselijk park; in Californië kan dit betekenen dat je gaat grillen op het strand en in New York City kan dit betekenen dat je naar een blockparty midden in de stad gaat. Probeer daarom de verschillende tradities van je gastgemeenschap te ervaren.

Religie

Hoewel religie in Amerika niet dezelfde rol speelt als in veel andere landen, identificeren veel inwoners van Amerika zichzelf als christen. Het is ook belangrijk om op te merken dat ongeveer een kwart van de bevolking zegt geen religieuze overtuiging te hebben.

De Verenigde Staten hebben geen gevestigde staatskerk of een bepaalde religie die door de federale overheid wordt ondersteund. Over het algemeen zijn veel Amerikanen privé over hun religieuze overtuiging. Het is daarom raadzaam om niet met vreemden over religie te praten.

Het christendom in Amerika is verdeeld in protestantisme en katholieken. Protestanten zijn verder onderverdeeld in verschillende kerkgenootschappen: Christian Scientist, Baptist, Mormoon en Methodist, om er een paar te noemen. Het is belangrijk om op te merken dat het christendom verschillende geloven kent en dat Amerikanen verschillende religies steunen.

Voedsel

Wat keukens betreft, verschilt het eten van staat tot staat en van regio tot regio. Zo zijn chilistoofpotjes en fajitas synoniem met New Mexico, terwijl cheesesteaks vaak worden geassocieerd met Philadelphia. Het is ook mogelijk om verschillende keukens te vinden in de steden door de grote aanwezigheid van immigrantengemeenschappen uit Azië, Afrika en Europa. Afhankelijk van waar je verblijft in de Verenigde Staten, kun je naar verschillende steden trekken om de keuken te ervaren die is geïnspireerd door inwoners van de VS met verschillende culturele achtergronden.

Conclusie

Nu je meer hebt geleerd over de Amerikaanse cultuur, heb je hopelijk een grotere waardering voor het land en zijn inwoners. Elk van de vijftig staten heeft bezoekers iets unieks te bieden. Reizigers hebben dus baat bij een flexibel reisschema om meerdere staten te bezoeken.