ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

De Verenigde Staten betreden over land

Bewerkt: jan 21, 2024  | Tags: Grensbeveiliging, De VS binnenkomen over land

De meeste reizigers die in aanmerking komen voor het Visa Waver Program (VWP) bezoeken de Verenigde Staten via commerciële lucht- of zeevervoerders of over land. Reizigers die over land aankomen doen dit meestal door de Verenigde Staten binnen te komen via de Canadese grens, of hoewel dit minder vaak gebeurt, via de Mexicaanse grens. Dit artikel gaat in op de vereisten voor deze reizigers wanneer ze de Verenigde Staten over land binnenkomen of verlaten, en bekijkt enkele complicaties die kunnen optreden bij Customs and Border Protection (CBP) wanneer reizen over land wordt gecombineerd met lucht- of zeereizen.

Wat gebeurt er als ik zonder ESTA de Canadese grens met de VS passeer?

Reizigers die in het bezit zijn van een paspoort uit een land met een Visa Waver-programma en die de Verenigde Staten via de Canadese grens binnenkomen, hebben vanaf 1 oktober 2022 een ESTA nodig. Er zal geen papieren I-94W formulier meer zijn aan de landgrens. De lijst van land-, veerboot- en treindoorlaatposten van Canada naar de VS vind je hier.

Wat moet ik doen als ik een ESTA heb en toch over land via Canada de Verenigde Staten binnenkom?

Reizigers met een ESTA zullen een meer gestroomlijnde binnenkomst in de Verenigde Staten ervaren omdat ze geen I-94W formulier hoeven in te vullen aan de landgrens. Het invullen van een online ESTA-aanvraag neemt minder tijd in beslag dan het invullen van een papieren formulier, hoewel het tot 72 uur kan duren om een goedkeuring te krijgen, dus reizigers wordt aangeraden om een aanvraag in te dienen voordat ze naar de Amerikaanse grens rijden.

Wat is een I-94 formulier?

Er zijn twee soorten I-94 formulieren en ze worden alleen gebruikt om de aankomst van niet-Amerikaanse burgers in de Verenigde Staten over land te verwerken. Eén type formulier is specifiek voor reizigers uit landen die in aanmerking komen voor het VWP, dit formulier heet het Form I-94W Nonimmigrant Visa Waiver Arrival/Departure Record. Het andere formulier is voor reizigers die niet in aanmerking komen voor het VWP en die geen Amerikaans staatsburger zijn en heet het Form I-94 Arrival/Departure Record.

Reizigers die in aanmerking komen voor het VWP en de VS binnenkomen over land, door de lucht of over zee hebben een goedgekeurde ESTA of een Amerikaans visum nodig. Reizigers die niet in aanmerking komen voor het VWP moeten hun I-94 elektronisch invullen, zodat ze hun aankomst en vertrek over land kunnen bijhouden.

Welke informatie werd gevraagd op een I-94W formulier?

Een I-94W formulier bevatte dezelfde informatie en dezelfde vragen als een ESTA aanvraag. Daarom heeft het CBP besloten om de I-94W-vereiste af te schaffen ten gunste van ESTA, omdat het systeem efficiënter was dan het I-94W-systeem.

Wat als ik de VS over land verlaat?

Reizigers die de V.S. over land verlaten, hebben hun 'Departure Record' nu digitaal, er is geen papieren strook meer. Het elektronische Departure Record bevat de haven, datum, vervoerder en vluchtnummer / scheepsnaam van de vertrekkende reis van de reiziger.

Wat moet ik doen als ik de VS per vliegtuig of per boot verlaat?

Als u de V.S. over zee of door de lucht verlaat nadat u over land bent aangekomen, zal uw elektronische vertrekdocument de belangrijkste informatie over uw vertrek vastleggen.

Welk soort bewijs toont aan dat ik de datum op mijn I-94 of oude I-94W niet heb overschreden?

Aanvragers wordt aangeraden om hun digitale I-94 gegevens online te controleren via de volgende link om er zeker van te zijn dat de data correct zijn: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home. Aanvragers moeten echter bewijs bewaren van het volgende om de digitale I-94 record te betwisten als er conflicten ontstaan:

  • De originele instapkaart die je hebt gebruikt om de Verenigde Staten, Canada, Mexico of een ander gebied waar je naartoe bent gereden na een bezoek aan de VS te verlaten.
  • Fotokopieën van je hele paspoort, met daarop je paspoortgegevens en de aankomst- en vertrekstempels van je bezoeken aan de Verenigde Staten en nabijgelegen gebieden.
  • Loonstrookjes waaruit blijkt dat je een inkomen hebt verdiend tijdens je terugkeer uit de Verenigde Staten binnen de toegestane verblijfsduur.
  • Bank- of creditcardgegevens waaruit blijkt dat je na je bezoek buiten de Verenigde Staten transacties hebt gedaan.
  • Schoolafschriften of aanwezigheidsbewijzen waaruit blijkt dat je de Verenigde Staten hebt verlaten op het moment dat je de aanvraag deed.

Wat als ik de Verenigde Staten binnenkom vanuit Mexico?

Dezelfde regels en procedures als hierboven beschreven zijn van toepassing op VWP reizigers die over land aankomen vanuit Mexico.

Conclusie

VWP in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen of verlaten via de Canadese of Mexicaanse grens zijn verplicht om een ESTA aan te vragen. Dit versnelt de verwerking van hun aankomst door het CBP aan de landgrenzen. Papieren I-94W formulieren worden niet meer gebruikt omdat ze complicaties kunnen opleveren. Reizigers moeten zich bewust zijn van tijdbesparende activiteiten, zoals het vooraf aanvragen van een ESTA in plaats van direct aan de grens, en hun reisroute in de Verenigde Staten of Noord-Amerika dienovereenkomstig plannen.