ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

De populairste steden in Amerika

Bewerkt: Dec 07, 2021  | Tags: COVID-19, ESTA voor toerisme

Er zijn duizenden steden in de Verenigde Staten die bezocht worden door miljoenen mensen uit alle delen van de wereld, voor toeristische of zakelijke doeleinden. Er zijn echter een paar steden die bijzonder veel karakteristieke plekjes te bieden hebben qua schoonheid, geschiedkundige achtergrond of economische groei. Hier onder vermelden we een aantal populaire bestemmingen in Amerika.

New York City, New York

New York is de populairste stad van de V.S. Manhattan, dat ook wel bekend staat als de Big Apple, is een van de grootste financiële en culturele spillen van de wereld, dankzij Wall Street en de Broadway theaters. New York staat bekend als de stad die nooit slaapt. De meest iconische restaurants, winkelcentra, buurten en musea ter wereld zijn er gehuisvest. Er zijn bezienswaardigheden zoals o.a. het Vrijheidsbeeld, het Metropolisch Museum voor de schone kunsten, Times Square, Empire State Building, en Central Park. New York blijft een populaire bestemming voor toeristen, investeerders en zelfs werkzoekenden.

Los Angeles, Californië

Deze stad wordt ook wel genoemd City of Angels, en is een bekende trekpleister  voor reizigers uit alle delen van de wereld. Los Angeles is de spil van de wereld op het gebied van amusement en luxe eigendommen, en niet te vergeten beroemdheden, grote namen en fortuin. Het heeft veel van zijn faam te danken aan het feit dat er verscheidene wereldberoemde musea en parken, stranden en buurten zijn gevestigd, zoals Hollywood en Beverly Hills. Andere toeristische attracties zijn Hollywood Hills, het karakteristieke Hollywood embleem, Hollywood Walk of Fame, Universal Studios Hollywood, Walt Disney Concert Hall en nog vele andere.

Las Vegas, Nevada

Las Vegas is de grootste stad in de Mojave Woestijn in Nevada. De stad staat overal ter wereld bekend om haar casino’s en vrolijke lichtjes, hotels van wereldklasse, tentoonstellingen, pretparken, musea en verscheidene andere recreatieve centra. Las Vegas wordt wel genoemd de amusementshoofdstad van de wereld, vanwege de reikwijdte en diversiteit van amusement. Het is al heel lang een populaire plaats om te gokken, winkelen, van het nachtleven te genieten, sportevenementen bij te wonen, naar vrijgezellenfeesten en bruiloften te gaan, weekend uitstapjes en zelfs gezinstrektochten te organiseren.

Washington DC

Deze stad is bekend omdat hij de hoofdstad van Amerika is. Naast het feit dat het de stad is waar de regering zetelt, is het ook een pittoreske toeristenbestemming, een internationale metropool, en is het een ongeëvenaarde schat aan Amerikaanse geschiedenis. Washington DC huisvest veel musea en monumenten die opgedragen zijn aan de oprichters, de presidenten en andere burgers die een verschil hebben gemaakt in de Amerikaanse geschiedenis. Je hebt daar Jefferson Memorial, Lincoln Memorial, Vietnam Veterans Memorial, World War II Memorial, het Washington Monument, een aantal ongelooflijke Smithsonian musea, John F. Kennedy for the Performing Arts, en dan heb je nog het Witte Huis.

San Francisco, Californië

San Francisco is ook weer zo’n populaire stad in de V.S. Veel van haar faam heeft zij te danken aan haar veelzijdige culinaire afdeling, het koele maritieme klimaat, steile heuvels, een ontspannen artistieke cultuur, de pastelkleurige Victoriaanse woningen, en het eiland Alcatraz. Deze stad biedt veel openlucht activiteiten die in de nabije voorsteden worden gehouden. Ieder jaar komen er miljoenen toeristen en zakenlieden naar San Francisco.

San Diego, Californië

San Diego heeft bijna 113 km strand, waardoor het een populaire bestemming is voor miljoenen plaatselijke en buitenlandse toeristen. Er zijn gezinsattracties van wereldklasse aanwezig, waaronder de San Diego Zoo, Sea World San Diego en het nabij gelegen LEGOLAND pretpark California. Een van de grootste amusementsbeurzen van Amerika, de San Diego Comic-Con International, vindt eveneens plaats in San Diego en trekt elk jaar weer grote massa’s mensen aan.

San Diego is ook een van de snelst groeiende steden in de V.S. geworden met een bloeiende zakenwereld. Beginnende en hoogtechnologische bedrijven worden in de stad opgestart, aangezien er een groot personeelsbestand van hoogopgeleide professionals aanwezig is vanwege de vele universiteiten en beroepscolleges in de stad. Al deze kenmerken maken San Diego tot een populaire bestemming voor toeristen, strandliefhebbers en jonge beroepsmensen.

Chicago, Illinois

Chicago is een van de grootste en dichtst bevolkte steden van de V.S. De stad is gelegen aan een van de oevers van Lake Michigan. Aan de sterke windvlagen vanaf het meer heeft de stad haar bijnaam ‘Windy City’ te danken. De stad staat alom bekend om haar jazzmuziek en geïmproviseerde komedie. Overal in de stad zijn live muziekoptredens bij te wonen. Ook wordt een gevarieerde reeks restaurants, iconische wolkenkrabbers en architectuur, alsmede verscheidene parken en musea geboden.

Philadelphia, Pennsylvania

Philadelphia is historisch gezien een van de meest markante steden in Amerika. De stad huisvest het eerste ziekenhuis dat in het land geopend werd, de eerste  dierentuin, de eerste effectenbeurs, en de eerste bibliotheek. Philadelphia was ook de eerste hoofdstad van het land. De meest historische bezienswaardigheden zijn  Eastern State Penitentiary, Independence Hall, en de Liberty Bell.

Door de jaren heen is er een heleboel veranderd in Philadelphia. Het is niet meer zo’n industriële stad. Momenteel ligt er het grootste aangelegde park ter wereld, namelijk Fairmount Park. Er zijn ook meer openlucht kunstwerken dan in enige andere stad in de V.S. De stad is ook populair onder werkzoekenden aangezien er in de omgeving verscheidene grote bedrijven gevestigd zijn.

Deze stad is bij velen bekend als de Emerald City vanwege de weelderige altijdgroene wouden in de omgeving. Als een van de grootste havensteden van het land is er voor bezoekers veel te beleven op het gebied van water-vergezichten en rondvaarten. Seattle is ook beroemd om haar koffie. Pike Place Market is een van de ouste en beroemdste boerenmarkten in Amerika. In Seattle is ook de iconische Space Needle gevestigd en er is een levendige muziekwereld. Ook is zij een van de grootste steden op technologisch gebied in de V.S.; een bloeiende omgeving voor jonge ondernemingen.

Miami, Florida

Miami is een van de meest bezochte steden in de V.S. De stad staat bekend om het zonnige weer, de zandstranden, de palmbomen, de exotische leefwijze en de Latijnse cultuur. Het is een van de beroemdste uitgaanssteden ter wereld met een heleboel mogelijkheden voor bezoekers om zich in het nachtleven te storten. Miami is een populaire plaats voor autoliefhebbers, vooral ’s zomers als er luxe en klassieke auto’s door de straten rijden. Met al deze mogelijkheden is het een aantrekkelijke toeristenplaats.

Conclusie

Er zijn duizenden steden in Amerika. Sommige steden hebben voor reizigers echter meer te bieden dan andere, vanwege hun klimaat, activiteiten, bezienswaardigheden, cultuur, culinaire bijzonderheden of andere kenmerkende eigenschappen. Van de tien steden die hier boven beschreven worden zouden er tenminste een of twee moeten zijn waar bezoekers plezier kunnen hebben tijdens hun eerstvolgende bezoek aan de Verenigde Staten.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA