ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Contact opnemen met Customs and Border Protection (CBP)

Bewerkt: nov 28, 2023  | Tags: Douane en grensbescherming, Grensbeveiliging

Het CBP (U.S. Customs and Border Protection) biedt verschillende diensten aan om immigratie- en reisprocessen te vergemakkelijken voor degenen die de Verenigde Staten bezoeken of ernaar terugkeren. Of je nu hulp nodig hebt bij het corrigeren van ESTA-informatie, bij het inschrijven voor een programma voor vertrouwde reizigers zoals Global Entry, of bij het verkrijgen van toegang tot andere essentiële CBP-services, het is belangrijk dat je weet hoe je contact kunt opnemen met het CBP voor snelle hulp.

In de rest van dit artikel geven we een vrij kort overzicht van elk van deze diensten en geven we richtlijnen over hoe u het CBP kunt bereiken als u specifieke vragen of problemen hebt.

[1] Elektronisch systeem voor reistoestemming (ESTA)

ESTA is een geautomatiseerd systeem dat helpt bepalen of bezoekers uit landen van het Visa Waiver Program (VWP) in aanmerking komen om naar de Verenigde Staten te reizen. Het systeem screent reizigers om te bepalen of ze mogelijk een wetshandhavings- of veiligheidsrisico vormen voor de VS. Na het invullen van een ESTA-aanvraag krijgt de aanvrager via e-mail bericht of hij of zij in aanmerking komt om de VS binnen te komen onder het Visa Waiver Program of VWP.

Er zijn belangrijke verschillen tussen een goedgekeurd ESTA en een visum. Het eerste voldoet bijvoorbeeld niet aan de regelgevende en wettelijke vereisten om als visum te worden gekwalificeerd in gevallen waarin de wet van de Verenigde Staten specifiek het laatste voorschrijft. Een voorbeeld hiervan is wanneer je land geen deel uitmaakt van het Visa Waiver Programma.

Reizigers met een geldig Amerikaans visum hoeven daarentegen niet ook nog een ESTA aan te vragen. Het visum is voldoende.

Mocht u een fout hebben gemaakt in uw ESTA-aanvraag, dan kunt u bepaalde informatie na indiening bijwerken of corrigeren. Hieronder vallen e-mailadres, telefoonnummer, reisinformatie (zoals vluchtgegevens) en adres tijdens uw verblijf in de Verenigde Staten. Gebruik de ESTA update functie op de officiële ESTA website om correcties aan te brengen.

Voor verdere hulp kunt u contact opnemen met het ESTA-bureau van het CBP op (202) 344-3710.

Website: ESTA Informatie

[2] Global Entry

Global Entry is een programma van het CBP (Customs and Border Protection). Het biedt reizigers met een laag risico en vooraf goedgekeurde reizigers een versnelde inklaring bij aankomst in de VS. Leden van het programma mogen het land binnenkomen via geautomatiseerde kiosken op specifieke luchthavens.

Wanneer ze aankomen op een deelnemende luchthaven, kunnen leden van het programma direct doorlopen naar een Global Entry kiosk, hun vingerafdrukken verifiëren met behulp van de scanner, hun machineleesbare permanente Amerikaanse verblijfskaart of paspoort laten zien en een douaneaangifteformulier invullen. De kiosk geeft de reiziger een ontvangstbewijs voor de transactie en leidt hem of haar naar de bagageband, waarna ze de luchthaven kunnen verlaten.

Om u aan te melden voor Global Entry of om te informeren naar de status van uw aanvraag, kunt u terecht op de officiële Global Entry website van het CBP (zie onderstaande link). De website biedt uitgebreide informatie over geschiktheid en aanvraagprocedures en heeft een sectie met veelgestelde vragen.

Website: CBP Global Entry

[3] Mobiele paspoortcontrole (MPC)

Met dit systeem kunnen reizigers die ervoor in aanmerking komen hun douaneaangifte en paspoortgegevens indienen via een veilige, gratis mobiele app (applicatie). Het gebruik van het MPC systeem versnelt de binnenkomst van een reiziger in de V.S. door de wachttijd in wachtrijen en bij de paspoortcontrole te verminderen.

Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van MPC en je hoeft niet vooraf goedgekeurd te zijn. Als je de MPC app gebruikt, hoef je niet langer een APC kiosk te gebruiken of een papieren formulier in te vullen. Het resultaat is een efficiëntere verwerking, minder files en kortere wachttijden.

De MPC app kan gratis worden gedownload van de Google Play store en de Apple App store en reizigers die hiervoor in aanmerking komen, kunnen de app gebruiken wanneer ze aankomen op een MPC-goedgekeurde locatie. Zie FAQ vraag nummer 2 op de URL hieronder om de volledige lijst van huidige MPC-locaties te bekijken.

Website: Mobiele paspoortcontrole

[4] NEXUS

Het NEXUS programma geeft vooraf goedgekeurde reizigers de mogelijkheid om te genieten van een versnelde verwerking bij het binnenkomen van Canada en de V.S. Leden van het programma kunnen gebruik maken van exclusieve verwerkingsstroken bij elk van de deelnemende toegangspoorten, Global Entry kiosken bij aankomst in de V.S. vanaf een Canadese Preclearance luchthaven, en NEXUS kiosken bij aankomst in Canada per vliegtuig. NEXUS-leden genieten ook van een versnelde verwerking bij aankomst op een meldingsplaats op zee.

Het NEXUS-programma biedt onder andere de volgende voordelen:

  • Geniet van versnelde doorgang bij speciale NEXUS lanes
  • Gebruik Global Entry kiosken op luchthavens
  • Bij aankomst over zee kunnen leden hun aankomst in Canada en de VS melden door te bellen naar een meldpunt op zee

Website: CBP Nexus

[5] SENTRI

SENTRI, ook bekend als het Secure Electronic Network for Travelers Rapid Inspection, is een programma van het CBP (U.S. Customs and Border Protection). Het vergemakkelijkt een versnelde inklaring voor reizigers met een laag risico die vooraf zijn goedgekeurd bij aankomst in de Verenigde Staten. Leden van het programma kunnen de VS binnenkomen via speciaal toegewezen primaire doorgangen bij zuidelijke grensovergangen.

Om gebruik te maken van SENTRI moet je vooraf goedgekeurd zijn. Elke aanvrager moet een persoonlijk gesprek en een strenge achtergrondcontrole ondergaan voordat hij of zij tot het programma wordt toegelaten.

Om meer te weten te komen over SENTRI en de aanvraagprocedure te starten, ga je naar de officiële CBP SENTRI-website hieronder.

Website: CBP SENTRI

[6] I-94 inzendingen

De afgelopen jaren is het CBP (Customs and Border Protection) overgestapt op een geautomatiseerd I-94 systeem, waardoor er geen fysiek formulier meer nodig is. Met het nieuwe systeem hebben reizigers online toegang tot hun elektronische I-94-gegevens en kunnen ze indien nodig correcties aanbrengen.

Het I-94 formulier wordt gebruikt om de aankomst en het vertrek van buitenlandse bezoekers in de Verenigde Staten te registreren. Het bevat essentiële informatie zoals het doel van de reis, de duur van het verblijf en de immigratiestatus.

Om toegang te krijgen tot je I-94 gegevens of om correcties aan te brengen, ga je naar de officiële CBP-website over I-94 inzendingen. Deze website geeft gedetailleerde instructies over hoe u uw elektronische I-94 gegevens kunt opvragen, uw gegevens kunt bijwerken en mogelijke problemen met uw aankomst- en vertrekgegevens kunt oplossen.

Website: CBP I-94

[7] Douane

Door de douane komen is een essentieel onderdeel van het binnenkomen van de Verenigde Staten vanuit het buitenland. Het CBP (Customs and Border Protection) is verantwoordelijk voor het handhaven van de douanewetten en -voorschriften, voor een vlotte doorstroming van reizigers en goederen en voor de veiligheid aan de grens. Inzicht in douaneprocedures en -vereisten is daarom erg belangrijk voor iedereen die vertragingen of complicaties wil voorkomen.

Voor algemene vragen over douaneprocedures, vrijstellingen van invoerrechten of verboden voorwerpen kunt u terecht op de officiële CBP-website onder "Clearing Customs". De website biedt uitgebreide informatie over douaneregels en tips voor reizigers en er is ook een zeer nuttige sectie met veelgestelde vragen. Als je vragen hebt over dit onderwerp, is dit de eerste plaats om antwoorden te zoeken.

Website: CBP Douane

Waar het op neerkomt

In staat zijn om contact op te nemen met het CBP (U.S. Customs and Border Protection) met betrekking tot de verschillende diensten, waaronder Global Entry, ESTA, Mobile Passport, SENTRI, NEXUS, I-94 indieningen, en douane-gerelateerde vragen, is essentieel voor een soepele ervaring voor de miljoenen reizigers die elk jaar in de Verenigde Staten aankomen.

Of u nu uw ESTA-informatie wilt bijwerken, een aanvraag wilt indienen voor een van de vertrouwde reizigersprogramma's, uw elektronische I-94 record wilt opvragen, of de douaneprocedures wilt leren begrijpen, het CBP biedt speciale websites en contactinformatie om u te helpen.

Door uzelf vertrouwd te maken met de CBP-informatiebronnen die in dit artikel worden genoemd en de aanbevolen procedures te volgen, zou u de meeste problemen of vragen vrij gemakkelijk moeten kunnen oplossen, waardoor u er zeker van kunt zijn dat u een probleemloze reis naar de Verenigde Staten zult maken.