Visum voor Key West, Florida Verenigde Staten

Gepubliceerd: Jan 16, 2023, Bewerkt: Jan 16, 2023 | Tags: VS visum, ESTA

Visum voor Key West, Florida Verenigde Staten

Introductie

Key West in Florida is een van de uniekste plaatsen van de V.S. Het staat bekend om het heerlijke tropische klimaat dat er heerst en uitgestrekte landschappen, zodat het eilandje al twee eeuwen lang toeristen welkom mag heten. Van begin af aan hebben de mensen Key West in Florida bezocht om te vissen, zich te koesteren in de zon en zich weer helemaal jong te voelen. Als u dit jaar met uw gezin naar Key West wilt komen, bekijk dan deze gids voor belangrijke toeristische informatie voordat u uw reis naar de V.S. boekt, alsmede informatie op het gebied van visa voor Key West.

ESTA of een visum voor de V.S. om naar Key West te gaan?

Voordat u op reis gaat, is het van het grootste belang dat u controleert of u een visum nodig heeft voor Key West, om de Verenigde Staten binnen te komen. Er zijn drie mogelijkheden:

U heeft geen enkel soort visum nodig (b.v. houders van een Canadees paspoort), u heeft een visum nodig (b.v. houders van een Chinees paspoort), of u kunt de V.S. betreden d.m.v. het Visumvrijstellingsprogramma (b.v. houders van een paspoort van het Verenigd Koninkrijk). Om deel te nemen aan het Visumvrijstellingsprogramma (VWP) dient u goedgekeurd te worden alvorens u op reis gaat door het invullen van een ESTA online aanvraagformulier (Electronic System for Travel Authorization) en een antwoord van de autoriteiten van de V.S. af te wachten. Indien u niet in aanmerking komt voor een ESTA of als die u geweigerd wordt dient u een visum voor Key West aan te vragen.

Een beknopte gids voor ESTA en het Visumvrijstellingsprogramma

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt via het Visumvrijstellingsprogramma staatsburgers van bepaalde landen toestemming gegeven om de Verenigde Staten zonder visum te betreden indien zij voldoen aan een aantal criteria. Er zijn tientallen landen opgenomen in het Visumvrijstellingsprogramma waaronder Polen, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Chili en Brunei. Om aan dit programma deel te nemen is het noodzakelijk het online ESTA-formulier in te vullen om te controleren of u aan de relevante criteria voldoet. Onder andere staan er vragen bij over een evt. strafblad, uw beroep, en de redenen voor uw bezoek aan de V.S. Binnen 72 uur zou u antwoord moeten ontvangen van de autoriteiten van de V.S., om u toestemming te geven via het Visumvrijstellingsprogramma de V.S. te betreden, of om u af te wijzen. Als u een afwijzing heeft ontvangen, kunt u misschien nog met een visum voor de V.S. naar Key West reizen en dan dient u een B2 toeristenvisum aan te vragen.

Het belangrijkste verschil tussen ESTA en een visum

Met ESTA bent u vrij om voor allerlei doeleinden te reizen behalve voor werk of studie. ESTA is alleen bestemd voor staatsburgers van bepaalde landen en zij mogen geen dubbele nationaliteit bezitten zoals van Iran, Syrië, Soedan of Somalië. Een visum kan echter verkregen worden door staatsburgers van ongeacht welk land en kan worden gebruikt voor werk of studie, alsmede toerisme. Als u eenmaal in het bezit bent van een ESTA of visum voor Key West, dan kunt u aan uw reisplannen gaan denken.

Geschiedenis van Key West

Key West heeft een indrukwekkende geschiedenis die tenminste zes eeuwen teruggaat. De eerste nederzettingen op dit eiland waren voorvaderen van de Columbianen die bij de Calusa stam hoorden. Pas in 1521 werd het eiland ontdekt door een Spaanse ontdekkingsreiziger, Juan Ponce de Leon genaamd, die het eiland ook geregeerd heeft.

Weldra verscheen het eiland op de Europese landkaarten als Cayo Hueso (Bone Key). Volgens de legende werden de kolonisten, voorvaderen van de Columbianen verdreven door sterkere stammen uit het noordelijke deel van Florida. Jarenlang was er een zwaar en bloedig gevecht tussen de twee stammen gaande. Toen de Verenigde Staten oorlog aan Spanje verklaarde werd het onafhankelijk van Spanje en werden de stoffelijke overschotten van de mensen die gesneuveld waren in de oorlog naar een speciale gedenkplaats gebracht in de Key West begraafplaats in Florida.

Belangrijkste bezienswaardigheden

Er zijn een heleboel bezienswaardigheden op dit populaire eiland, waaronder Mallory Square, dat vroeger een industriegebied was. Nu is het een geweldige plek om de zonsondergang te aanschouwen en van live amusement te genieten.

Er komen een heleboel bezoekers naar het dok om optredens bij te wonen van jongleurs, muzikanten en andere artiesten in een circusachtige show. Nog een interessant en uniek punt is Dry Tortugas National Park dat ongeveer 100 km zuidwestelijk van Key West gelegen is. Dit nationale park huist talloze schildpadden die het hele jaar door te zien zijn. Een attractie die zal aanslaan bij gezinnen is het oude Key West Aquarium dat in 1934 werd geopend. Dit is het eerste openlucht-aquarium van de Verenigde Staten en het is iets dat u beslist moet gaan zien.

Plaatselijke gastronomische attracties

Aangezien Key West een eiland is, kunt u natuurlijk verwachten dat vers zeebanket in overvloed aanwezig is als onderdeel van de culinaire cultuur van Florida. Door de nabije ligging van Cuba kunt u er veel Cubaanse restaurants vinden waar sterk gekruide maaltijden worden geserveerd. Langs de stranden staan luxe ouderwetse eetgelegenheden waar maaltijden uit de plaatselijke keuken worden geserveerd, alsmede internationale gerechten. De gastronomie is feitelijk zo veelzijdig op dit eiland dat menig bezoeker ervan watertandt. Een van de populairste gerechten die iedereen zou moeten proeven is gefrituurde slak. Dan heb je Everlipvis, waarvan de smaak doet denken aan mosselen en die wordt geserveerd met champignons en uien op een Cubaans broodje. Dit eiland staat bekend om haar garnalen zodat u nog niet echt alles geproefd heeft voordat u de vers gevangen, zoet gemarineerde roze garnaal gegeten heeft, die als delicatesse wordt beschouwd door de plaatselijke bevolking.

Bent u op zoek naar een ontspannende bestemming in de Verenigde Staten, dan vindt u tijdens een bezoek aan Key West de mogelijkheid om al haar toeristische recreatieoorden te onderzoeken. Een paar van de mooiste recreatieplekken hebben het uitzicht op de Atlantische Oceaan en worden beschouwd als de meest schilderachtige, vanwege de zonneschijn en de prachtige vergezichten. Het is van alle kanten goed bereikbaar. Strandliefhebbers zullen genieten van de prachtige zandstranden waar ze urenlang kunnen wandelen en van het prachtige, dromerige uitzicht op de zee kunnen genieten. Florida Keys is zo’n vakantieoord dat iedereen tenminste een keer in zijn leven bezocht moet hebben.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA

Delen

FacebookTwitterYoutube

Doe een aanvraag voor ESTA

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Doe een aanvraag voor ESTA