ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Visum voor Hollywood, Californië Verenigde Staten

Bewerkt: May 15, 2023  | Tags: ESTA, VS visum

Visum voor Hollywood, Californië Verenigde Staten

Introductie

Hollywood staat op internationaal vlak synoniem voor de filmindustrie en is een bestemming die geen enkele liefhebber van deze kunstvorm mag overslaan. Je kunt gemakkelijk enkele weken doorbrengen met het verkennen van alles wat het gebied te bieden heeft, maar hier geven wij u een aantal onmisbare hoogtepunten alsmede informatie die u nodig zult hebben, omtrent een ESTA of een visum voor Hollywood.

ESTA of visum voor Hollywood?

Jaarlijks worden de Verenigde Staten bezocht door meer dan 70 miljoen toeristen. Veel van deze reizigers bezoeken Hollywood. Als u een reis naar de V.S. aan het plannen bent wilt u uw aankomst het liefst zo aangenaam mogelijk maken en daarbij hoort dat u de juiste documenten bij de hand heeft. Om het land te betreden dienen degenen die de Verenigde Staten bezoeken voor toeristische, zakelijke of recreatiedoeleinden voorzien te zijn van een geldige ESTA of een visum. Wat is het verschil tussen ESTA en een visum? Beide zijn reisdocumenten waarmee u voor bepaalde tijd en voor doeleinden die erin gespecificeerd zijn in de Verenigde Staten kunt verblijven. Het grootste verschil tussen ESTA en een visum is echter het type reiziger die ze kan aanvragen.

ESTA en visum voor de V.S.: voor wie zijn ze bedoeld?

Een ESTA (een afkorting voor Electronic System for Travel Authorization) is een digitaal reisdocument waarmee staatsburgers van bepaalde landen de Verenigde Staten kunnen betreden op doorreis of voor een verblijf in het land van maximaal 90 dagen zonder een visum te hoeven aanvragen. ESTA’s worden enkel uitgegeven voor toeristische of zakelijke bezoeken en zijn verkrijgbaar voor staatsburgers van landen die deelnemen aan het Visumvrijstellingsprogramma. Het is ook belangrijk om op te merken dat een ESTA geen garantie geeft dat u de Verenigde Staten mag betreden, aangezien het enkel een eerste controle en een eerste fase van de veiligheidsmachtiging betreft. Anderzijds moeten staatsburgers uit landen die geen deelnemer zijn aan het Visumvrijstellingsprogramma een visum aanvragen om de V.S. te betreden, aangezien zij niet in aanmerking komen voor een ESTA. Indien u Hollywood wilt bezoeken voor zakelijke of recreatieve doeleinden en niet in aanmerking komt voor de aanvraag van een ESTA, moet u een Bezoekersvisum; doorgaans een B2 visum, bemachtigen voordat u uw reis naar de V.S. boekt, aangezien u toch liever extra kosten voor het wijzigen van uw boeking wilt voorkomen, mocht uw ESTA of visumaanvraag worden afgewezen.

Het Hollywood bord

Het zou ontzettend jammer zijn om naar Hollywood te komen en het wereldberoemde bord niet te bezichtigen. De beste plaats van waaruit je het kunt bezichtigen is waarschijnlijk Lake Hollywood Park, maar als u er heel dicht bij wilt komen kunt u een wandeling maken op het parcours van Mount Lee Drive. Wij waarschuwen u echter van tevoren: dit is meer een klimtocht dan een wandeling. Het pad leidt naar een punt precies boven het bord waar je verbazingwekkende vergezichten kunt bewonderen over de gehele stad, en waar je het dichtste bij dit oriëntatiepunt kunt komen. De hoogvliegers onder u kunnen ook een helikoptervlucht rond het befaamde bord reserveren voor een uiterst spectaculaire ervaring.

Geschiedenis van de film

De voornaamste reden voor een bezoek aan Hollywood is natuurlijk haar reputatie als centrum van de filmwereld. Je kunt je nauwelijks in het gebied voortbewegen zonder herinnerd te worden aan het cineastische verleden en heden, maar enkele attracties mag u niet missen. Geen bezoeker mag de beroemde Walk of Fame missen met de in het plaveisel ingelegde sterren waarin de grootste idolen van Hollywood vereeuwigd worden. U kunt zelf een verkenningstocht houden, beginnend bij de Hollywood en La Brea Gateway, of met een door een gids geleide rondleiding meegaan.

Liefhebbers van de gloriedagen van het witte doek zullen genieten van het Hollywood Heritage Museum dat gevestigd is aan Highland Ave. Het is alleen in het weekend geopend en het huisvest een schat aan memorabilia uit de grootste films aller tijden.

Tenslotte, alhoewel u grote kans loopt een levensechte filmster te zien bij uw bezoek aan Hollywood, als u mooie foto’s wilt maken kunt u een bezoek brengen aan het museum van Madame Tussauds aan Hollywood Boulevard. Hier kunt u meer dan honderd ongelooflijk levensechte wassen beelden vinden van idolen uit de filmgeschiedenis.

Uit eten gaan op verschillende manieren

De lokroep van het witte doek heeft mensen uit alle delen van de wereld naar Hollywood gebracht en de invloed daarvan wordt duidelijk in het gevarieerde eetgebeuren. Of u nu op zoek bent naar een snelle doch overheerlijke hotdog bij Pink’s aan N. La Brea Ave, dat tot 3 uur in de ochtend geopend is, of een veel verfijnder uitspatting met zeebanket bij Michael’s Cimarusti’s Providence aan Melrose Ave, in Hollywood hebben we het voor u.

Een nachtleven om nooit te vergeten

Zoals u waarschijnlijk al verwacht had, is er in Tinseltown (de bijnaam van Hollywood) geen tekort aan blitse mogelijkheden voor bijzondere avonden. Op Boulevard 3 is waarschijnlijk de meest typische Hollywood nachtclubervaring te vinden met een glamoureuze en prachtig uitziende clientèle die in een paleiselijke omgeving feestviert, maar er is meer afwisseling te vinden in de omgeving dan je misschien denkt. Liefhebbers van livemuziek kunnen naar Sayers Club gaan aan Wilcox Ave, waar je van perfecte staaltjes van muzikaliteit kunt genieten onder het genot van een cocktail, comfortabel genesteld in een lederen leunstoel. Voor een meer energieke sfeer is The Avalon een trekpleister voor de jongere feestvierders met een voorkeur voor dansgeluiden van trance tot old-school electro. Als u meer gesteld bent op de atmosfeer van een drukke bar, zullen tientallen bloeiende etablissementen aan Hollywood Boulevard of Sunset Boulevard u met open armen ontvangen om u uw dorst te laten lessen.

Even wat rust

Zelfs voor de vurigste filmliefhebbers kan de hectische atmosfeer van Hollywood weleens wat te veel worden. Runyon Canyon Park, met entreepunten aan Fuller Avenue en Mulholland Drive, biedt 648 vierkante meters vredige rust in het hart van Hollywood. Ofschoon het op jogging spitsuren wat druk wordt, bieden de voornaamste hoofdpaden en de vele zijpaden een gelegenheid om op adem te komen, uit de buurt van het verkeer. Tenslotte is er de Hollywood Bowl Overlook, een plekje voor een scène uit een van de talloze tienerfilms, in het bijzonder als het donker wordt, waar een geweldig vergezicht te bewonderen valt boven het stadsbeeld van Los Angeles uit, helemaal tot aan de oceaan.

Je kunt er niet omheen: als je Hollywood bezoekt is dat waarschijnlijk vanwege haar niet te evenaren filmerfgoed. Het grootste deel van de tijd zult u daar mee bezig zijn, maar toch zijn er nog heel veel andere leuke dingen in deze iconische buurt van Los Angeles.

Als u in het bezit bent van een paspoort van een land dat in aanmerking komt voor visumvrijstelling en een ESTA wilt aanvragen voor toeristische, zakelijke, medische of doorreis doeleinden, begin dan aan uw aanvraag, of bezoek de FAQ (veel voorkomende vragen) om meer over de ESTA te weten te komen.

Doe een aanvraag voor ESTA