ESTA status controleren
ESTA nieuws, informatie en hulp.

Leer ESTA - Elektronisch Systeem voor Reisvergunningen

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Begin met uw aanvraag


Leer ESTA - Elektronisch Systeem voor Reisvergunningen

ESTA is een vereiste reistoestemming voor in aanmerking komende reizigers die de Verenigde Staten binnenkomen over land, door de lucht of over zee voor bezoeken van minder dan 90 dagen.

Alleen reizigers met een nationaliteit die onder het Visa Waiver Program valt, kunnen een ESTA aanvragen.

Begin met uw aanvraag

USA ESTA - Statue of Liberty


Niet zeker? Controleer op basis van nationaliteit of u in aanmerking komt voor een visum voor de VS:   

Wanneer heeft een reiziger een ESTA Visa Waiver nodig?

Als u van plan bent om minder dan 90 dagen naar de Verenigde Staten te reizen, als toerist of voor zaken, moet u een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aanvragen. ESTA is een programma dat wordt beheerd door de Amerikaanse overheid en waarmee in aanmerking komende reizigers uit bepaalde landen de VS kunnen bezoeken voor zaken of toerisme voor maximaal 90 dagen zonder een visum aan te vragen. Om in aanmerking te komen voor een ESTA, moeten reizigers een paspoort hebben van een deelnemend land en mogen ze geen strafrechtelijke veroordelingen hebben of de VS willen binnenkomen om andere redenen dan zaken of toerisme.

Daarnaast moeten reizigers hun reisroute en contactgegevens opgeven bij het aanvragen van een ESTA. Als het ESTA wordt goedgekeurd, ontvangen reizigers een e-mail ter bevestiging van hun ESTA-status, die twee jaar geldig is. Eenmaal in de VS kunnen reizigers met een ESTA zich vrij in het land bewegen en activiteiten ondernemen zoals sightseeing, het bezoeken van familieleden of het bijwonen van zakelijke bijeenkomsten of conferenties.

Als je meerdere ESTA 's nodig hebt voor je gezin, partner of vriendengroep, kun je al deze aanvragen in één keer invullen met deze service. Nadat u uw gegevens op het formulier hebt ingevuld, is er de optie om andere reizigers toe te voegen.

Wie kan een ESTA Visa Waiver aanvragen?

Reizigers met de nationaliteit van een van de volgende landen komen in aanmerking voor toelating tot de Verenigde Staten via ESTA. Houd er rekening mee dat er aanvullende vereisten kunnen zijn om in aanmerking te komen voor ESTA. Ga voor meer informatie naar de ESTA-vereistenpagina of naar de FAQ.

Garandeert een ESTA toegang tot de Verenigde Staten?

Een ESTA-reistoestemming is een instrument voor beveiligingsonderzoek dat u alleen het recht geeft om via een vliegtuig, zeeschip of voertuig de Verenigde Staten binnen te komen. De uiteindelijke beslissing over binnenkomst in de Verenigde Staten wordt genomen door Customs and Border Protection (CBP) op het punt van binnenkomst.

Hoe werkt de aanvraagprocedure?

Volg de onderstaande stappen om een aanvraag in te dienen:

 1. Online Aanvraag: Je moet een online ESTA-aanvraag invullen. Je moet ook een foto van je paspoort uploaden. Alle ESTA-aanvragen worden verwerkt door Customs and Border Protection(CBP).
 2. Betaling voltooien: Je moet de betaling voltooien als onderdeel van het indienen van je aanvraag.
 3. Goedkeuringstijd: Hoewel veel ESTA-aanvragen binnen enkele minuten worden goedgekeurd, is het raadzaam om de aanvraag ten minste 72 uur voor de geplande reisdatum in te dienen.
 4. Controleer de informatie dubbel: Zorg ervoor dat alle gegevens op de aanvraag overeenkomen met je paspoort en andere reisdocumenten om complicaties te voorkomen.
 5. Bevestiging afdrukken: Hoewel het niet strikt noodzakelijk is (ESTA is elektronisch gekoppeld aan je paspoort), is het raadzaam om de ESTA-bevestiging af te drukken of een digitale kopie op te slaan.

Wat is de ervaring van reizen met een ESTA?

Reizen met een elektronisch systeem voor reistoestemming (ESTA) kan een relatief soepele ervaring zijn, vooral omdat het Visa Waiver Program (VWP) burgers van deelnemende landen toestaat om de Verenigde Staten te bezoeken zonder een traditioneel visum aan te vragen. Er zijn echter belangrijke overwegingen en stappen waar je rekening mee moet houden om een probleemloze reis te garanderen. Dit is wat je kunt verwachten als je met een ESTA reist.

Op de luchthaven van vertrek

 • Documentcontrole: Luchtvaartmaatschappijen controleren je ESTA-status voordat je aan boord gaat. Er is geen apart papier nodig, omdat het ESTA elektronisch is gekoppeld aan je paspoort. Het is echter wel aan te raden om een reisroute en bewijs van accommodatie bij je te hebben, omdat je gevraagd kan worden om deze gegevens te verstrekken wanneer je de grens met de VS oversteekt.
 • Vroege aankomst: Kom altijd op tijd aan op de luchthaven om door eventuele extra veiligheids- of documentcontroles te komen.

Tijdens de vlucht

 • Douane Aangifte Formulier: Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de route krijg je mogelijk een douaneaangifteformulier dat je voor de landing moet invullen.

Aankomst in de Verenigde Staten:

 • Immigratiecontroles: Bij aankomst ga je in de rij staan voor Customs and Border Protection (CBP). Er kan een aparte rij zijn voor VWP-reizigers.
 • Documentcontrole: Een CBP-agent zal je paspoort scannen en vragen naar het doel van je reis, waar je verblijft en hoe lang je van plan bent te blijven. Antwoord eerlijk en beknopt.
 • Biometrische gegevens: Vingerafdrukken en een foto worden meestal genomen als onderdeel van het inreisproces.

Bagage en douane

 • Bagage ophalen: Ga na immigratie naar de bagageband om je ingecheckte bagage op te halen.
 • Douane: Voordat je de kamer verlaat, lever je je douaneaangifteformulier in en kan je bagage worden geïnspecteerd.

Tijdens je verblijf

 • Duur: Vergeet niet dat je met ESTA maximaal 90 dagen mag blijven voor toerisme, zaken of doorreis. Als je te lang blijft, kan dat in de toekomst leiden tot reiscomplicaties.
 • Verlengingen en wijzigingen: In tegenstelling tot een visum kun je met een ESTA je reisstatus niet verlengen of wijzigen.

Vertrek

 • Uitreiscontrole: Hoewel de VS over het algemeen geen immigratiecontroles bij vertrek heeft, kunnen sommige luchthavens procedures hebben voor het verzamelen van gegevens over vertrekkende buitenlandse onderdanen.
 • ESTA verloopt: Je ESTA is over het algemeen twee jaar geldig of totdat je paspoort verloopt, wat het eerst komt. Elk verblijf mag echter niet langer dan 90 dagen duren.

ESTA Verwerkingsinformatie

Een goedgekeurde ESTA Visa Waiver autorisatie wordt geleverd via e-mail, meestal binnen 1 uur na het indienen van uw aanvraag. In het geval dat uw aanvraag extra verwerking vereist, ontvangt u per e-mail een melding dat extra verwerking nodig is. De status van uw aanvraag verandert in 'In behandeling'. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je nog een bericht dat de status van je aanvraag is gewijzigd.

Hoe lang is mijn ESTA geldig?

Uw ESTA is 2 jaar geldig, of tot de vervaldatum van uw paspoort, afhankelijk van wat het eerst gebeurt. We zullen je eraan herinneren wanneer je ESTA verloopt.

Waar kan ik mijn goedgekeurde ESTA voor gebruiken?

Uw goedgekeurde ESTA kan worden gebruikt voor zaken, toerisme of doorreis tot 90 dagen per bezoek.